Klas in de kas Door groep 6.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gemaakt door : Randy²¹ en Lorenzo ²¹
Advertisements

Praktisch verkeersexamen
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Max en de Maximonsters.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
1500 : De Nederlandse opstand
Woorden en tijd.....
De Slippertjes.
Wie is rijk ? & wie is arm ?.
Rusland Kennisquiz.
DAT IS HET ! Joep was zo’n figuur, waar je echt helemaal gek van kon worden. Hij was altijd goed gehumeurd en had altijd iets positiefs te melden. Als.
Zeven kleuren Een Oosterse wijze leermeester ging eens
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een stuk hout over zijn schouders hingen. Maar één van de twee had een barst. Terwijl.
Anne-Frank.
Voor hen die nog een moeder hebben is dit heel mooi.
Voetstappen in het zand
Pupil van de Week Om de kinderen nog enthousiaster te maken voor de sport korfbal, is “ Pupil van de week” in het leven geroepen. Startdatum: 10 september.
Wij doen onze presentatie over het boeddhisme.
Elektrisch op vakantie! Gemaakt door: Jannes sabrina Hanane anne.
Godsdienst 1 1.
Door : Lucas Van Der Haven
Goede Vrijdag 10 April 2009 Johannes 19 vers 1 en 2 Pilatus liet Jezus geselen en de soldaten vlochten een kroon van doorntakken en zetten die op zijn.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Glow.
Love story.
Over grootheden, eenheden en apparatuur
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
De kring. Elke maandag beginnen we in de kring
N PowerPointsite-bep Leo presenteerd.
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
Wij kleuren onze plant…;
Welke keuze maak jij voor jezelf?
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Verlangen naar licht.
Tom en de pony Door Mathias Benoit. Tom ging met zijn mama en papa op reis naar Nederland. Ze gingen naar een huisje waar ze een pony kregen tijdens hun.
" Pas op ", zei Joringel, " dat je niet te dicht bij het kasteel komt ".
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
De Sint moet verhuizen 1 (Zie ginds komt de stoomboot)
Jezus roept de leerlingen
TABLEAU VIVANT ( = een levend schilderij)
- Het circus kwam in de stad en veel mensen kochten een kaartje om de voorstelling te zien.
Lucas 18: Bijbel in Gewone Taal
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
De bijzondere baby Tobias Dit verhaal is geschreven door: Jerusha Suze &Lisa.
Ik doe mijn presentatie over…
Stage bij “Het Licht”. Mijn stage bij “Het Licht” begon een beetje rommelig want ik kreeg op het laatste moment te horen dat ik mijn stage bij een ander.
Het is 3 oktober.Israa,Carmen en Loubna werden wakker en kleden zich aan. En gingen naar de winkel.
Een kruikenverhaal Een waterdrager vervoerde twee kruiken welke op een juk over zijn schouders hingen. Eén van de twee kruiken vertoonde een barst. En.
De koning van de kikkers
De Bij Renzo Wage Groep 5.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Een kruikenverhaal. Een waterdrager vervoerde twee kruiken
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
How to grow? (hoe groeit een plant) Gemaakt door: Jelmo en Lennart.
 Wat is biomimicry  Wat hebben we geleerd  Onze mening over de lessen  Biomimicry in de toekomst  Ons plan  Quizz !!!!!!!
Uitje schoenwinkel. Sebastiaan Ik vond het interessant. Er zitten veel borstels aan deze machine. De mevrouw van de winkel heeft een keer haar vinger.
Techniek uitje 17 maart 2015 SBO het tangram. Prokal stoomtechniek bv We zijn bij de stoomtechniek geweest en we hebben geleerd wat stoom kan produceren.
Van Engel, Minke en Helen
Thema 1: Wat is biologie? Basisstof 5: GROEI.
GROENTE EN FRUIT Elke dag eten we groente of fruit. Maar waar komt dit vandaan? Vandaag onderzoek jij waar onze appels en tomaten vandaan komen. Ook ontdek.
FINISHING PROFILES Van: Mootje, Hasib, Hein, Marieke, Sophie, Jaëla & Elia.
Inkopen bij De Veiling.
Semantisatieverhaal: Heel lang geleden zag ik iemand parachute springen. Ik vond dat zo gaaf. Ik wilde ook heel graag een keer parachute springen. Begin.
Transcript van de presentatie:

klas in de kas Door groep 6

14 april 2009 Groep 6 is onder leiding van Kees Ruigrok naar de bloemenveiling en naar een tuinder geweest.

De veiling:Flora Holland Toen we aankwamen bij Flora Holland, liet Kees ons de mega grote ruimte zien waar alle bloemen komen. Hij zei,dat dit de 1 na grootste bloemenveiling ter wereld is. 2 We zagen de veilingklokken en we zagen de kopers bloemen kopen. De veilingklok was heel groot. En er waren veel kopers, want het was de eerste dag na Pasen.

Hoe ziet de veilingklok er uit?

Hoe werkt de veilingklok? Wat je net hebt gezien, was een veilingklok De lampjes van de klok gaan aflopend. Met sprongetjes van 1 gaat de klok van 100 naar 0. Bij de klok staat wat ieder sprongetje is bijv. 2 cent, 5 cent,1 euro . De bieder moet op het juiste moment drukken, zodat hij niet te veel betaald. Maar moet wel kans hebben om het te kopen. Dus niet te laat drukken!

Wist je dat?? De veiling net zo groot is als 24 voetbalvelden!! Dat er wel ongeveer 1800 mensen werken. Dat de veiling bijna wel een minidorp is: ze hebben daar een kapper, eetcafé, supermarkt, politie en zelfs een fietsenmaker. Dat er mensen uit het buitenland naar deze veiling komen. Dat er mensen via de laptop verschillende veilingen in de gaten houden.

Na de veiling gingen we met de auto naar de tomatenkas.

De tomatenkas. In de tomatenkas was het warm:ongeveer 25 graden Celsius. De tomaten groeien goed bij genoeg warmte en vocht. Kees leerde ons dat de tomaat wel 10 cm per week groeit in de lente. De tros tomaten hingen aan een beugeltje zodat het trosje niet knakt.

Wat hebben we allemaal geleerd? De tomaten worden iedere week met de hand geplukt. Als van ieder trosje de onderste tomaat oranje of rood is mag het geplukt worden. Alle zijtakken van de tros tomaten worden geplukt zodat ze de ruimte en de voeding krijgen om te groeien,dit noemen we dieven. Hiervan kun je nieuwe tomatenplanten kweken De tomatenplanten hangen aan touwen, zodat ze iedere keer als ze veel gegroeid zijn, verplaatst kunnen worden

slot We vonden het een leerzame en vermoeiende dag. Het was heel leuk!!! En als verrassing kregen we allemaal een trosje tomaten van de tuinder.