Thema: De HERE kondigt het oordeel aan over het zelfverzekerde volk Israel 1) D E ERNST VAN DE SITUATIE 2) De oorzaak van de ernstige situatie 3) De erkenning.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Welkom op TOV!. bidden Geloof & gevoel ‘ik merk niks van God’
What a wonderful world. Perspectief Voor wie is dit allemaal?
Pinksteren: Vervuld met de Geest, maar wat te doen als je relatie met Hem verzwakt is? V.E.G. Geldermalsen
Israël in de wildernis.
Feest Feest ga je niet verstoren Feest ga je niet verstoren Groot feest bij Levi, ex-tollenaar Groot feest bij Levi, ex-tollenaar Zuurpruimen: Jezus hier.
Zouden de mensen in Sodom ook dankdag hebben gehouden?
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Godsdienst 1.
THEMA: Gods naam is….
Wie is de baas?.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Mattheüs: Jezus de Zoon van Abraham, van David Marcus: Jezus de dienstknecht, de obed-JHWH Lucas: Jezus is de Zoon van Adam Johannes: Jezus is de Zoon.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Wie nodig je als eerste uit?
Fragment Finkers ‘Gereformeerden’ OUTSIDE irritant oppervlakkig verbeten.
‘voor de kinderen’.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
IK WEET HET! ,,GROOT IS DE HEER’’
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Bidden: Les 5 God, hoort u mij?
Pesachmaal beker wijn ei lamsbot bitter kruid ongedesemd brood.
2 Ik zal je tot een groot volk maken,
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
onze roeping als gemeente
Paulus’ bediening.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Waarom al dat lijden als God goed is?
Vers 1 De HEER die leeft, de God der goden spreekt, van waar de zon rijst als de dag aanbreekt, tot waar zij, als de nacht komt, ondergaat, roept Hij de.
Romeinen Denken en Dienen.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Preek Lucas 18: 1-17 Preek Lucas 18: 1-17 Slide 1
Sta op en schitter.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Vers 1 Halleluja! Gij, volk des HEREN, zing een nieuw lied om Hem te eren Zing voor de HEER met alle vromen die juichend samenkomen. Israël geef uw Maker.
Gedachteniszondag 23 november 2014 Matteüs 5 vers 1-10 Gelukkig wie nederig van hart zijn, want voor hen is het koninkrijk van de hemel en zij zullen God.
Preek. Het kruis van Christus als baken wijst je de weg naar het leven.
Herinner je Herinnert u …(Lucas 24: 6) Toen herinnerden ze zich zijn woorden (8)
O Heer, wat ben ik moe!.
Preek psalm 115 Niet ons, HEER, niet ons, geef uw naam alle eer,
In deze dienst zal Ds. Jac. Kruidhof voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 356 Schriftlezing: Deuteronomium 17 : Samul 14 : 33 – 15 : 17 Tekst:
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Jezus de redder 16/10/2015 Flow david hancart.
Welkom op 3 jan. Voorganger: Ds. S. v.d. Zee Ouderling: G. Lindenberg Organist: J. Tijssen Lezing: Matth. 2: 1-12.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
De HEER bevrijdt Een doodlopende weg? De middelaar wijst de uitweg Waarachtig, ik verzeker u, wie luistert naar wat ik zeg, die heeft eeuwig leven,
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
Cyclus C Derde zondag van de Vasten Derde zondag van de Vasten 28 februari 2016 Muziek: “Lejà dodi” (Voor u, mijn geliefde) uit de Joodse Liturgie Beelden.
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Er is gelegenheid tot het stellen van vragen na de preek.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Rampen.
Les 7 De Vader straft Wat doe ik hier vandaag?
Afscheid vol betekenis
Transcript van de presentatie:

Thema: De HERE kondigt het oordeel aan over het zelfverzekerde volk Israel 1) D E ERNST VAN DE SITUATIE 2) De oorzaak van de ernstige situatie 3) De erkenning van de ernst van de situatie

Thema: De HERE kondigt het oordeel aan over het zelfverzekerde volk Israel 1)De ernst van de situatie 2) D E OORZAAK VAN DE ERNSTIGE SITUATIE 3) De erkenning van de ernst van de situatie

Thema: De HERE kondigt het oordeel aan over het zelfverzekerde volk Israel 1)De ernst van de situatie 2) De oorzaak van de ernstige situatie 3) D E ERKENNING VAN DE ERNST VAN DE SITUATIE

Er waren op dat moment ook enkele mensen aanwezig die hem vertelden over de Galilee- ërs van wie Pilatus het bloed vermengd had met hun offers. Hij zei tegen hen: ‘Denken jullie dat die Galileeërs grotere zondaars waren dan alle andere Galileeërs, omdat ze dat ondergaan hebben? Zeker niet, zeg ik jullie, maar als jullie niet tot inkeer komen,

zul je allemaal op dezelfde wijze omkomen. Of die achttien die stierven doordat de Siloamtoren op hen viel – denken jullie dat zij schuldiger waren dan alle andere mensen die in Jeruzalem wonen? Zeker niet, zeg ik jullie, maar als jullie niet tot inkeer komen, zul je allemaal net zo sterven als zij.’ Lukas 13 vers 1 t/m 5