Pe-opleidingen.nl WFT, wet financieel toezicht. De Wet op het financieel toezicht (Wft) is op 1 januari 2007 in werking getreden. Deze wet regelt het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Organisatiekunde.
Verzekeringen, hypotheken en financieringen. Met een spaarloonregeling kunnen werknemers met loon uit tegenwoordige dienstbetrekking belastingvrij een.
Pensioen beweegt…. Later met pensioen? Minder pensioen? Meer kosten?
Schade-expertisebureaus en de Wet bescherming persoonsgegevens
De taal van het toezicht
De kwaliteit van medewerkers meten, behouden en vergroten
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Lagere maandlasten door oversluiten hypotheek! Zeer waarschijnlijk gaan de hypotheekregels veranderen en kan het zeer verstandig zijn om één van onze adviseurs.
MijnDigimap.
“HDN en de zorgplicht in de keten”
CALVIJN MEERPAAL ACADEMY
1 De wijzigingen in de Regeling Beleggen en Belenen per 1 januari 2010 Presentatie 18 en 19 november 2010 voor KBO/KBVO.
Excellent Financieel Plan
Online Marketing in het MBO “SEO, dat kun je zelf!”
Wetgeving financiële markten Bonaire, Sint Eustatius en Saba Wat gaat er veranderen? Bert Hiensch, Beleidsadviseur, Financiële Markten Februari 2012.
Wij zouden u erg graag de hypotheekrente tarieven van de Rabobank willen tonen, maar dat is helaas niet mogelijk omdat elk Rabobank kantoor zijn eigen.
netwerk organisatiebeheersing
Woningfinanciering een inleiding
Ruimte voor Ruimte Noord-Holland LTO NOORD ADVIES EN LTO VASTGOED WERKEN SAMEN AAN EEN NIEUW PRODUCT.
Ben ik vakbekwaam (genoeg)
Ondernemerschap in het mbo
Competenties: meer dan alleen kennis.
Vanzelfsprekend hebben wij, voor u de hypotheekrente tarieven van Hypotrust, maar wij hebben die ook van vele andere hypotheekverstrekkers.
Onderzoekscompetentie
 Een uitvoerder is ongeveer de baas als er iets gebouwd moet worden. Hij/zij regelt de plannen en zorgt voor alle benodigheden. De uitvoerder werkt.
Wet inburgering Heleen Veringa
Hoofdstuk 11 Vrij kapitaalverkeer. (2/14) Het vrije kapitaalverkeer (inclusief het vrije betalingsverkeer) wordt gewaarborgd door artikel 56 van het Verdrag:
Open Universiteit Nederland WFDWFD Anka Ernes Rechtswetenschappen Rechtswetenschappen.
Taskforce Mobiliteitsmanagement:
managen van de doorstroom
Wft - vakbekwaamheid en PE Permanent actueel met PA = PE²
Vakbekwaamheid en PE? Zorgbekwaamheid!
ACIS/UvA/Ou Jac Rinkes 19 maart 2010
Vakbekwaamheid & Deskundigheid
Goed hypotheekadvies: niet morgen, maar nu! Wijnand van de Beek Autoriteit Financiële Markten.
Aan welke selectieroute wilt u deelnemen?
Het beste hypotheek advies voor starters Door de kredietcrisis, eurocrisis, etc wordt het steeds lastiger om exact te berekenen hoeveel hypotheek starters.
Ik wil contact met een erkend en ervaren hypotheekadviseur in Den Haag. Ziet u door de bomen het bos niet meer, door alle verschillende hypotheekaanbieders,
Introductie OHSAS
Financiële Planning. Financiële planning  Goede oudedagsvoorziening. Is uw pensioen en AOW wel toereikend?  Inkomensvoorziening bij arbeidsongeschiktheid.
Hallo ik ben Henk Wassen Een ervaren Kwaliteit en Arbo-functionaris.
Wij zouden u erg graag de rente tarieven van de Rabobank hypotheek willen tonen, maar dat is helaas niet mogelijk omdat elk Rabobank kantoor zijn eigen.
De Taalstrijd Van wie is de taal? Jan Renkema 13 november 2014
september 2009 Aanbevelingen van Compliance professionals
Ster van Succes.
Dwaande met je bedrijf Ondernemersvaardigheden
Onderwerpen Herziening van de kwalificatiestructuur
Risicoanalyse van de elektrische installatie
MANTELZORGCOACH.
Wij maken de financiële toekomst inzichtelijk & toegankelijk.
Handleiding gebruik Carbon Manager t.b.v. Low Car Diet
Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen
EVC en Kenniscentrum Handel NVE 29 mei 2008 John Dekker Teamleider Examinering en beoordeling.
Toelichting en uitleg bij deze tool  Hoe is deze tool tot stand gekomen? Tijdens het MT van verschillen (V)SO scholen in het midden van het land. Naast.
WAT WORDT ER OP KORTE TERMIJN VAN JULLIE VERWACHT EN WAT MOGEN JULLIE VAN ONS VERWACHTEN?
© EBC Nederland Financieel Bewust met Mijn Financien.nl ® Het platform voor uw medewerkers.
AMS O / 1 CDD onder de Wwft Vereniging van Compliance Officers Amsterdam, 22 januari 2008 Kleis Broekhuizen Joost Italianer.
Wet financieel toezicht Vereniging voor Compliance Officers 26 september 2006 Christel Grundmann – van de Krol.
Regionale bijeenkomst beroepsregistratie 20 juni – 30 juni Magteld Beun en Berry Tijhuis.
Maatwerk is goedkoper dan standaard GEMEENTE ROTTERDAM Bestuurs- en Concernondersteuning.
Apeldoorn.nl vernieuwd live op 6 februari a.s.

Herregistratie-eisen profielarts donorgeneeskunde
Dwaande met je bedrijf Spreker: Auke Algra.

Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
COMPETENTIES EN CERTIFICERING
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Transcript van de presentatie:

Pe-opleidingen.nl WFT, wet financieel toezicht

De Wet op het financieel toezicht (Wft) is op 1 januari 2007 in werking getreden. Deze wet regelt het toezicht op de financiële sector in Nederland. Kort door de bocht bepaalt de WFT o.a. dat financieel dienstverleners een vergunning moeten hebben om te mogen bemiddelen in complexe producten. Waaronder bepaalde verzekeringen, kredieten, hypothecaire financieringen (hypotheken), etc. Deze vergunning kunnen zij krijgen op het moment dat zij aan integriteiteisen, solvabiliteitseisen alsmede diploma-eisen voldoen. De diploma-eisen gelden niet alleen voor de zogenaamde feitelijk leidinggevenden, maar ook voor alle werknemers met klantcontact. Om te mogen bemiddelen is een combinatie van diploma's nodig. Indien de betreffende combinatie van diploma’s niet aanwezig is dan dient de kennis intern geborgd te worden. wft-en-pe-opleidingen.nl WFT EISEN : wft-diploma-combinaties WFT TRAININGEN : wft-basis-cursus wft-beleggen wft-consumptief-krediet wft-hypothecair-krediet wft-leven wft-schade CURSUSMATERIAAL / ZELFSTUDIE cursus-materiaal bestelformulier

Diploma / Vergunning WFT geldig houden Om een WFT vergunning te verkrijgen hebben assurantie tussenpersonen, pensioenadviseurs en andere financieel dienstverleners diploma’s nodig. De minister van financiën bepaalt via het besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen (BGFO) welke eindtermen bij ieder (e) door de financieel dienstverlener benodigd WFT Diploma / WFT vergunning horen. Dit doet hij aan de hand van het advies van het CDFD. WFT Diploma / WFT vergunning CDFD Heeft u eenmaal een WFT diploma dan dient u deze door middel van permanente educatie trainingen of examens geldig te houden. permanente-educatie-wft permanente-educatie programma's per vakgebiedpermanente-educatie programma's per vakgebied

Maak uw keuze om verder te lezen : Weten welke WFT diploma's er zijn ? Klik om verder te lezen ! Weten welke WFT diploma's er zijn ? Klik om verder te lezen ! Welke toetstermen er zijn ? Weten of u op grond van oude regels al beschikt over een WFT Diploma of diploma's ? Ga naar onze helpdesk met unieke zoekfunctie om te zien welk diploma gelijkgesteld is met een wft diploma !Weten of u op grond van oude regels al beschikt over een WFT Diploma of diploma's ? Ga naar onze helpdesk met unieke zoekfunctie om te zien welk diploma gelijkgesteld is met een wft diploma ! Wilt u reeds behaalde diploma's geldig houden ? Gaat u dan naar onze permanente educatie pagina ! helpdesk

Diploma WFT / vergunning WFT Diploma WFT / vergunning WFT (klik link voor meer info) Hoe toont een financieel adviseur die zich bezighoudt met consumentenadvies aan dat hij vakbekwaam is? Dat kan op twee manieren. De eerste mogelijkheid is dat de adviseur zijn vakbekwaamheid voor zijn advieswerkzaamheden aantoont met diploma’s. Dat kunnen externe diploma’s zijn, behaald bij externe opleidings- en exameninstituten, of interne diploma’s, behaald binnen de organisatie waar de adviseur werkt. Lees verder : WFT EISEN : wft-diploma-combinaties Diploma WFT / vergunning WFTDiploma WFT / vergunning WFT

Intern Kennisborgen : De tweede mogelijkheid is het bedrijfsvoeringsmodel. Hierbij hoeven medewerkers geen eigen diploma’s te hebben omdat hun vakbekwaamheid is verzekerd op basis van een intern controlemodel – het vierogenprincipe – binnen de organisatie waar ze werkzaam zijn. Degene die op een kantoor deze medewerkers aanstuurt, de feitelijke leider, moet overigens wel zijn vakbekwaamheid aantonen via een geldig Wftdiploma. De bedrijfsvoering moet wel zo zijn ingericht dat de kwaliteit van de dienstverlening aan consumenten volgens toezichthouder AFM voldoende is gewaarborgd. Met andere woorden, een feitelijke leider die te veel mensen aanstuurt, wordt niet acceptabel bevonden Lees verder, ga naar het interview met Geert Hendrix van de CDFD permanente-educatie-wet-financieel- toezicht-interviewpermanente-educatie-wet-financieel- toezicht-interview