Malawi Chikhwawa Lauji One De Toekomst bedreigd

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Advertisements

Hoe duurzaamheid inbouwen in je project.
IMPIAN ANAK in 12 vragen…veel meer informatie en foto’s vind je op www
Collectedoelen 2013.
Maartens College 27 april 2012
Soda – Hoe het begon  2008  Ondernemers  Doel  bouw kliniek in Zavora.
Lesprogramma Scholen over Football Maties Schoolvoetbal 28 april 2014 Beverhoeve 8 Leusden tel:
Hulp & ontwikkeling Vandaag de dag leven ruim één miljard mensen in extreme armoede. Goed voedsel is voor velen onbetaalbaar en mensen.
Voor Kinderen die niets hebben, zonder toekomst, maar ook nog eens zonder bescherming in een omgeving vol geweld.
Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen 
Zending & Hulpverlening

“Zonder water staat alles droog”
Collecte Doelen 2013.
Thuiszorg en zorg voor wezen, Zuid-Afrika.
… voor meer voedsel en minder ziektes. Op het arme platteland van Midden-India werkt de Emmanuel Hospital Association (EHA). EHA is een partnerorganisatie.
“ Windmolen voor Afrika ” Fondsenwerving voor een windmolen in de gemeenschap Roode Poort/ Zuid Afrika.
Rotary is een club van vrouwen en mannen die elkaar iedere week ontmoeten en dan elkaar vertellen over hun werk We helpen mensen die hulp kunnen gebruiken,
Net4kids Aid Foundation 100% FOR CHILDREN Februari 2005.
Dorcas is een internationale hulporganisatie die in twintig landen in Oost-Europa en Afrika projecten van lokale partnerorganisaties ondersteunt. Dorcas.
Edukans 4 april 2017.
Actief Burgerschap Plan Nederland.
 Verkopen oxfam producten  Verkopen sieraden voor Bali (Carry For kids)
India, Tamil Nadu TsunamiTsunami Earth aid IndiaEarth aid India Gehandicapten projecten locale NGO’sGehandicapten projecten locale NGO’s Hulp.
Wie geef jij een glimlach?
Productie en distributie van VitaMeal ™ Lumbadzi (Malawi) Tekst en foto's: Marcus Westberg.
Onrust en gevechten in Syrië
Ontwikkelingshulp Zambia
SOTOS bouwt met U een school in Sindian in Senegal.
Hard/t voor IS Het PI: Een actor in ontwikkeling 13 oktober 2008 Delft Sara Kinsbergen.
Brei een mutsje voor Centraal-Azië
Pamoja Projects Stichting KVK Tiel no
Stichting Alodo Lokale inkomsten gezondheidszorg 25 maart 2010.
Geweld in het Midden-Oosten De grootste humanitaire crisis van nu.
In actie voor de allerarmsten
Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.
FILMPJE : Where the streets have no name Helpt Direct Ver weg, maar ook om de hoek.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
NOODFONDS VOOR VLUCHTELINGEN. Opvang en hulp: in regio, onderweg en in Nederland Het noodhulpfonds richt zich op drie deelterreinen: opvang van vluchtelingen.
Wie zijn wij? Graag willen wij ons eerst aan u voorstellen. Wij zijn Brando en Lianne met Samuel, Ruth, Salomé, Yaela en Jaimie van Oosten, Arjan, Marissa.
Schitterende Gerechtigheid
Wandelen voor Water Simavi facts and figures Opgericht in landen: Ghana, Kenia, Malawi, Oeganda, Tanzania, Bangladesh, India, Indonesië en.
MEE Groningen Algemene presentatie. 2  Mensen met een verstandelijke, lichamelijke beperking en/of een chronische ziekte  Anderen die beperkingen in.
Het vluchtelingenvraagstuk. Vragen ter inleiding Vraag 1: Wie heeft er vluchtelingen in zijn of haar familie (eerste lijns) en/of terugkijkend tot enkele.
Dit is Dorcas Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging.
Vieren wat bereikt is! En wat nog beter kan. 1 november 2008 Rotterdam Sara Kinsbergen.
Dit is world servants! Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander.
Ook de buik vol van honger? Collecte voor Rwanda.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Roma kinderopvang in de Oekraїne. Wereldwijd leven miljoenen mensen in diepe armoede. Dorcas legt zich hier niet bij neer.
De Dorcas Voedselactie Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in de wereld. Daarom organiseren we jaarlijks een actieweek, waarin duizenden.
God wilde dat zijn volk een bloeiende natie zou zijn. Daarom Hij gaf ze rechtvaardige wetten die ook voor mensen in nood zorg droegen. Dat is wat wij.
In actie voor de allerarmsten
Introductie Specialist: Exchange vzw
Stichting Ark Aid Voor de ontheemden in Birma
<datum> <plaats>
Vijf Kerken….. De Ark Krimpen aan den IJssel
Afgelopen najaar bereikte de vluchtelingenstroom uit Syrië Europa
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Gezegend om recht te doen
[Voeg eigen informatie over uw gemeente en/of de collecte toe]
Dwars door de Boerenbuiten
Van Maxim,Walia en Jef.
De collecte is voor Red een Kind.
Steun landloze arbeiders in Pakistan
Niet alleen op de wereld
“Jouw plek in de wereld”
Stichting Aktie Benin (SAB)
Transcript van de presentatie:

Malawi Chikhwawa Lauji One De Toekomst bedreigd Eén van de armste landen ter wereld gelegen in zuid oost Afrika Chikhwawa Eén van de armste streken van Malawi Lauji One Een dorp van ongeveer 1500 inwoners midden in Chikhwawa De Toekomst bedreigd cholera hiv/aids bilharzia malaria honger armoede

Jesaja 58:6-7 Is dit niet het vasten dat Ik verkies: dat u de boeien van de goddeloosheid losmaakt, dat u de banden van het juk ontbindt, dat u de onderdrukten vrij laat heengaan en dat u elk juk breekt? Is het niet dit, dat u uw brood deelt met wie hongerlijdt, en de ellendige ontheemden een thuis biedt, dat, als u een naakte ziet, u hem kleedt, en dat u zich voor eigen vlees en bloed niet verbergt?

Ahava Ministries richt zich op relaties binnen de lokale gemeenschap duurzame ontwikkeling met respect voor de cultuur bewustwording hygiëne en gezonde voeding lokale gezondheidszorg doorbreken van de armoedecirkel samenwerking met lokale autoriteiten samenwerking met diverse organisaties

Gerealiseerd in afgelopen jaren goede relatie met Chief & Traditional Authority goede relatie met inwoners Lauji One samenwerking met ziekenhuis Chikhwawa Malawiaanse NGO opgericht en geregistreerd anderhalve hectare grond in het dorp (met de officiële pacht van de Malawiaanse overheid voor 99 jaar!) waterpomp nabij het project waterleiding voor de kliniek electra twee opslagcontainers ombouw rond de containers omheinde boomgaard met Moringa aanplant fundering voor de kliniek (2012) bouw entryhouse (2012) wateropslagtanks (2012) zesweekse training van agricultural manager opbouw van een geweldig team

We gaan een kliniek bouwen om goede medische zorg in en rond Lauji One te kunnen bieden goede voorlichting te kunnen geven ter bestrijding van malaria, bilharzia, hiv/aids. belangrijk hierbij: training in hygiëne / aanleg toiletten. zorg te kunnen verlenen aan pasgeboren baby’s en jonge kinderen zorg te verlenen aan weduwen en wezen scholing op het gebied van voeding / landbouw te kunnen geven mensen te ondersteunen in het realiseren van hun eigen inkomen

Wat kost het bouwen van de kliniek? Fase 1 Stichting Bouwen / Diverse donoren € 80.000 Opleiding lokale bouwvakkers aanschaf/productie werktuigen productie stenen storten/metselen fundering riolering / wateropslag Fase 2 Stichting Wilde Ganzen, Stichting Opvang Weeskinderen Blantyre Malawi, VPE Zending, verschillende kerken, scholen, talloze sponsors, donateurs, fondsen, bedrijven en ondernemers € 99.500 Fase 3 Stichting Wilde Ganzen, Stichting De Carolusgulden, Stichting Opvang Weeskinderen Blantyre Malawi, VPE Zending, verschillende kerken, scholen, talloze sponsors, donateurs, fondsen, bedrijven en ondernemers € 98.700 Verdere opleiding bouwvakkers bouwmaterialen bouw kliniek

U kunt helpen! door bekendheid te geven aan de actie door zelf een actie te organiseren. Sponsorloop, cake bakken, baard afscheren, benefietconcert, statiegeldactie. Het kan allemaal! Het actiejaar loopt tot juli 2013. door geld te doneren. U kunt hierbij gebruik maken van de machtigingskaart van Wilde Ganzen of die van Ahava Ministries. Bij beide komt het direct ten goede aan de bouw van de kliniek en wordt iedere euro door Wilde Ganzen verhoogd met € 0,55!

Voor de actuele stand van zaken en downloads www.detoekomstisnu.org