De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen 

Verwante presentaties


Presentatie over: "Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen "— Transcript van de presentatie:

1 Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen  Grote afstanden lopen> drop outs  Armoede en aids Hulp is hard nodig !

2 “School” in Soroti Oeganda Oeganda

3 178 leerlingen op 56 M2… …en voor ieder slechts 1 potlood en 1 schrift.

4 Ze willen zo graag leren!... …maar veel kinderen hebben te maken met HIV en geweld

5 Nu 1 docent voor grote klassen, ontwikkelen naar: samen leren en groepswerk!

6 …ze gebruiken alles! (klei voor wiskundeles) Weinig hulpmiddelen:…

7 HZM en Comenius helpen bij scholenbouw in Soroti Oeganda Afrika Voor de bouw van een school met 3 lokalen is veel geld nodig Wij steunen dit project daarom 3jaar. Van het Comenius en van de HZM volgt ter plekke een docent de start van de bouw.

8 De start is goed gelukt.  Al voor de komst van de docenten is de fundering door HAC betaald en gelegd.  Zomer 2010-2011: de muren en de kapconstructie worden gebouwd van het geld uit Nederland.  Bij beide activiteiten lopen er studenten van een naburige technische school stage.

9 De aanleg van de fundering:

10 De metselklas: Stagelopen op scholenbouwproject: HZM-Comenius-HAC

11 Controle van het gemaakte werk:

12 De timmerklas: Mr. Oboi geeft les over dakconstructies.

13 Dakspanten maken: Samen aan de slag. Het metselen (hier: achter) schiet al op!

14 De spanten plaatsen met de hand!

15 Dakconstructie op 2 lokalen klaar.

16 Dakconstructie op ingang en kantoren klaar.

17 De inzegening van de school:  Bij het bereiken van het hoogste punt in Oeganda geen pannenbier maar een inzegening door de Bisschop en een gezonde maaltijd voor alle medewerkers.  Inzegening van het gebouw en de plaquette die de samenwerking met Nederland lang duidelijk zal maken.

18 Zangbijdrage van de bovenbouw tijdens de inzegeningsceremonie Na de ceremonie gaan wij (Comenius en HZM) naar huis en Oeganda bouwt door met ons geld!

19 De onthulling van de gedenksteen:

20 Bouwfase 2:  Van het geld van de Goede Doelendag HZM 2011, HAC aangevuld door Edukans verder afmaken van het gebouw: plaatsing dak, kozijnen, ramen, deuren,vloeren egaliseren en pleisterwerk van de wanden.

21 School met dak en pleisterwerk.

22 De hoofdingang strak en overkapt. Het terrein moet nog worden ingericht. Stalen termietvrije kozijnen ramen en deuren

23 Het schoolhoofd super blij met het nieuwe gebouw voor HAC. Een prachtig lokaal met nog te weinig meubilair. Een kantoor en het toilet maar beide zonder meubilair.

24 De studenten in hun nieuwe ruime, lichte en schone lokaal!

25 De 2 lokalen van de achterkant.

26 De plek voor het nog te bouwen vierde klaslokaal.

27 Bouwfase 3 en tevens de voorlopige beëindiging van onze samenwerking:  Maken van een omloop rond het gebouw zoals bij de hoofdingang.  Aanleggen elektriciteit zodat studenten ‘s avonds “huiswerk” kunnen maken.  Aanschaf aanvullend meubilair. Hier gaan we de Goede Doelen dag van 2012 voor aan de slag!


Download ppt "Scholenbouw Soroti Oeganda Kerst-In 2010 start ondersteuning: Situatie Oeganda:  Grote klassen, weinig meubilair  Weinig leermiddelen en materialen "

Verwante presentaties


Ads door Google