De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker."— Transcript van de presentatie:

1 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker

2 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker INTRODUCTIE Jozef Roy & Maria Withofs Alhoewel ze 81 & 73 jaar oud jaar zijn redden ze zich nog prima. Ze krijgen wel wat hulp van de kinderen (5) en een poetsvrouw. Jozef doet het tegenwoordig ook allemaal wat rustiger, hij zit het liefst voor de tv terwijl Maria rustig kookt en de krant doorleest. Ze krijgen regelmatig nog familie over de vloer aangezien de meeste in dezelfde straat wonen.

3 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker INTRODUCTIE

4 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker INTRODUCTIE

5 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WEEKINDELING

6 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN LIVING

7 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN LIVING

8 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN KEUKEN

9 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN WASPLAATS

10 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN SLAAPKAMER

11 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN BADKAMER

12 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker GRONDPLAN HAL

13 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker VERDIEP HAL

14 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker VERDIEP BADKAMER

15 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker VERDIEP SLAAPKAMER

16 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker VERDIEP OVERLOOP

17 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker VERDIEP SLAAPKAMER

18 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker VERDIEP SLAAPKAMER

19 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker IMPRESSIE Ons viel direct op dat de badkamer op het gelijkvloers wat aan de kleine kant was. Dit werd ons nog eens bevestigd na ons gesprek met de bewoners. Het huis is ook wat te groot aan het worden in onderhoud.Ze gebruiken het verdiep nog nauwelijks omdat alles reeds voorzien was op de benedenverdieping. Het huis is alleen toegankelijk via optrede. De ingang langs voor wordt overigens nog zelden gebruikt, iedereen komt langs achter binnen.

20 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker IMPRESSIE De bovenverdieping is vrij ruim en wordt nog amper gebruikt. Op ons voorstel om hier een appartement in te richten reageerde de bewoners positief. Dit zou de intrek van een dochter (onlangs gescheiden) mogelijk maken. We wilde dit realiseren door een beperkt aantal ingrepen. Zo willen we een living en keuken creëren door 2 slaapkamers te laten samensmelten.

21 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WOONSTITUATIE VERBETEREN: voor rolstoelgebruikers GELIJKVLOERS De badkamer en toilet samenvoegen tot één grote natte cel. Het bad wordt vervangen door een inloopdouche. Het bidet verdwijnt en in de plaats komt een toilet met hulpsteunen. Het wasbakje wordt ook verplaatst zodat het dichter bij douche en toilet staat wat handigere is voor de gebruiker.

22 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WOONSTITUATIE VERBETEREN: voor rolstoelgebruikers

23 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WOONSTITUATIE VERBETEREN: voor rolstoelgebruikers De toegang tot het huis langs achter vergemakkelijken door de aanleg van een loopvlak. Aangezien de optrede slechts 18 cm is nemen het loopvlak 2.5m. In de hal hebben een lichte wand constructie geplaatst die een afscherming biedt tussen het appartement en het gelijkvloers. De deur van de living naar de hal blijft echter behouden omdat dit praktisch is wanneer er mensen op bezoek komen of vb. dokter. De toegang langs voor wordt dus een dubbele toegang.

24 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WOONSTITUATIE VERBETEREN: voor rolstoelgebruikers Worst case Wanneer een van de bewoners bedlegerig zou worden kan deze gerust in de slaapkamer blijven liggen. Want wanneer we de deuren van keuken en slaapkamer laten openstaan, ontstaat er een goed contact. Aangezien het meeste sociaal leven zicht afspeelt in de keuken is dit de meest aangewezen verbinding.

25 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WOONSTITUATIE VERBETEREN: voor rolstoelgebruikers VERDIEP Op het verdiep hebben we de 2 slaapkamers samengevoegd die een zicht op de tuin en straat hadden. Op die manier krijgen we meer zonlicht binnen gedurende een langere periode. De slaapkamer hebben we verbonden met de badkamer zodat men niet langs de overloop naar de slaapkamer moet. Op deze manier werken we de ruimtes open. In verbinding voorzien we ook nog een grote dressing. KEUKEN LIVING SLAAPKAMER BADKAMER

26 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker WOONSTITUATIE VERBETEREN: voor rolstoelgebruikers De technische ruimte aan de tuinzijde is zeer klein en bijgevolg alleen geschikt voor stockage en het plaatsen van technische installaties zoals voorbeeld boiler. De andere ruimte is echter wel geschikt om bijvoorbeeld poetsgerief zoals een borstels of stofzuiger in op te slaan. De hoogte is echter niet voldoende om er een aangename leefruimte van te maken. Als men het dak hier zou gaan ophogen is het zeker mogelijk om hier een slaapkamer te realiseren. Dit leek ons echter niet opportuun.

27 SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker


Download ppt "SENIORENSCENARIO Detlef Andries & Rogier Denecker."

Verwante presentaties


Ads door Google