Sart-Lez-Spa 3 maart tot 7 maart 2008. DAG 1 Een eerste stevige wandeling leidde ons naar Sart waar de verkenning kon starten.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Kikker in de kou geschreven door Max Velthuijs
Life in the universe.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
De regen Celine Dion ‘Prayer’.
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
D o e d a g E I N Z E Wat wil ik worden? Ga ik naar Technisch, of naar ASO? Wil ik denkwerk doen? Of toch liever iets met mijn handen? … Al deze vragen.
Verrassing!!.
De professor Er was eens een professor zijn naam was Einstein. Einstein had een laboratorium met allemaal flesjes,drankjes en soms ontplofte er zomaar.
Dag 13. Dag 13 Dit keer wil ik… Sinterklaas… het dagboek van dit jaar afsluiten. Dag 13 van het dagboek Hallo lieve kinderen, Dit is dan alweer de.
!!!!!! WELKOM !!!!!!  Hierna volgt een samenvatting over de belevenissen die onze kapoenen hebben meegemaakt.  Na 6 intensieve studiejaren hebben ze.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Man  vrouw ( een kort verhaal, verteld door een ? )
Beelden storm.
Lagoonia Je vliegtuig is neergestort op een eiland in de Stille Zuidzee en je bent een van de overlevenden. Zult u in staat om andere overlevenden te vinden,
Opvoeding.
De Slippertjes.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
en toen werd ik weer wakker en toen hoorde ik ook gegrom, nou het was wel hmm, ik dacht hmm.
EEN BEETJE WINTER geschreven: Paul Stewart en Chris Riddell.
Deze Tantra komt uit het noorden van Indië, of je nu bijgelovig bent of niet. Neem toch een paar minuten de tijd. Ze bevat sommige boodschappen die goed.
O.B.S. De Brink 8M PowerPointpresentatie IKL. Hier zijn we al hard aan het werken.
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Bezoek een sportief evenement:
 100 bezoekers  300 euro ophalen voor het goede doel  Weinig medewerking van eventuele sponsoren  Zeer goede sfeer  Alle kosten terug verdienen 
Dag 7 Dag 7 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Hier ben ik dan weer. En hebben jullie al iets in je schoentje gehad? Als je nog niets gehad.
Clubactiviteit 1 september 2007 Kajak, mountainbike + bezoek grotten van Hotton Dubbelklik om verder te gaan (als liedje nog speelt)
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
CULTUREEL KAPITAAL ?????? Je eerste keer weet je niet wat je te wachten staat om dat je het niet kent. De eerste keer dat ik naar het toneel ging was.
Les 11 Wacht even, straks... Bewerkt door Annelyn, Astrid en Inez
Joringel ging weg en kwam uiteindelijk in een vreemd dorp.
Hij zocht tot aan de negende dag. Vaak liep hij rond het kasteel, maar hij kwam nooit te dichtbij.
Nu kon de heks niet meer toveren, en Jorinde stond weer voor hem.
De tortelduif zong klagelijk in de oude beuk.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
dus dat zag je inderdaad zo af en toe gebeuren. dus we gingen 's-morgens om zes uur in de bus en toen waren we daar dan om 'n uur of half tien bij die.
Wanneer er echter een onschuldig meisje te dicht bij haar kasteel kwam, veranderde de heks haar in een vogel en sloot haar op in een kooitje.
Wanneer iemand binnen honderd meter van het kasteel kwam, moest hij stilstaan en kon zich niet meer verroeren.
Er waren vele honderden nachtegalen, hoe moest hij nou Jorinde terugvinden?
De uil vloog in een struik en direct kwam er een kromme, oude vrouw uit tevoorschijn.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
Anne Frank was een joods meisje uit de 2e wereldoorlog.
Interpreteren van data
Dag 5 Dag 5 van het dagboek Hallo lieve kindertjes, En… hoe vonden jullie de intocht? Hadden we jullie even goed gefopt? Ja, jullie dachten dat wij.
De tofste momenten van 5c Toen ik in het 5de zat.
De legende van de partyhut
Jezus roept de leerlingen
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
K O E K J E S.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Zeeklas!!! Laura –andrea EnRuth. Eerste dag van zeeklas!!! We vertrokken in Genk met de trein naar zee. De treinreis duurde lang het was ook warm maar.
En daar stond ik dan… slaperig stapte ik mijn bed in.
Na hun bezoek aan Abraham vertrokken de twee engelen die God vergezelden naar Sodom en Gomorra, de stad waar Lot en zijn gezin woonde.
Stage: Basisschool de Klingerberg
Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
 Bij aankomst  De zaal  Het voorprogramma  Caruso.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Help!!!Er zit een monster onder mijn bed!!!
Mijn vrouw en ik.. Eerst wil ik me even voorstellen. Ik ben Hendrik.
Ik ben 10 jaar Ja ik ga vandaag voor het eerst naar de heksen school. Het is ver lopen maar later kan ik vliegen en hoef ik niet meer te lopen. En later.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
Ouderavond Slim Fit unit 5 t/m 8. Inhoud / programma van deze ouderavond Hoe zag onze proefweek eruit? Wat houdt Slim Fit in voor unit 5 t/m 8? Enkele.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
God zei tegen Jona: “Ga naar Ninevé, de mensen daar doen allemaal gemeen.” Maar Jona dacht: ”Ik ga er met de boot vandoor, want Ninevé, daar ga ik mooi.
Watersnood in Veenendaal Het was donderdagnacht, 8 Maart Ik lag in bed, maar kon niet slapen. Het waaide namelijk erg hard en ik hoorde de.
Wanneer het maantje in het kooitje schijnt, maak los Zachiël, op het juiste moment ".
Transcript van de presentatie:

Sart-Lez-Spa 3 maart tot 7 maart 2008

DAG 1

Een eerste stevige wandeling leidde ons naar Sart waar de verkenning kon starten.

Hier en daar een opdrachtje uitvoeren over de bevolking en de grootte van Sart

Een groepsfoto aan het middeleeuws momument ‘Het Perron ’

Om vervolgens terug te keren naar ons stekje want er wachtte een groots bosspel op ons.

Waaaw, hier is een bos het woord bos nog waard. Zo hebben we er geen bij ons !!!

Als afsluitertje van de dag speelden we nog wat spelletjes in ons klaslokaal.

DAG 2

We zitten hier in zowat de knapste streek van België en nu kregen we er vanmorgen bij het ontwaken nog een super de luxe verrassing bovenop. Toen de juffen onze rolluiken optrokken, konden we onze ogen niet geloven. Vanuit ons bed zagen we het mooiste sneeuwlandschap dat we in ons jonge leven ooit zagen.

Nog nooit speelden we onze zes boterhammen zo snel naar binnen en om 8u45 betraden we het ruim 15 cm dikke sneeuwtapijt. Plezanter dan Plopsaland en Bobbyaanland samen : sneeuwgevecht, sneeuwpop maken… puur genot.

Om 9u45 begon het ernstige werk : de wandeling langs de Hoëgne. Bij het begin van de wandeling stond er op een bord : “Eén van de mooiste wandelingen in België.” Wij willen dat vanaf nu veranderd zien in : “De mooiste wandeling van België.”

Het was wel een zware tocht : van 360 m naar 520 m via een bergachtig, dik besneeuwd, smal wegje over gevaarlijke boomstambruggetjes. Na anderhalf uur ploeteren door de sneeuw hoorden we leerling X tegen leerling Y zeggen : “Ik hoor het water in mijn schoenen broebelen !”

Gelukkig bereikten we toen de bevoorrading met warme, lekkere soep, een broodje, drank en fruit.

DAG 3

Onze dag begon bij de afdamming van de Gileppe. Zeer schoon landschap maar dat volstond niet voor onze leerkrachten. Die begonnen daar te preken over hydro-elektriciteit en waterbeheersing, over het gewicht van een kubieke meter water en nog meer van die ongelooflijke toestanden.

Het werd al wat aangenamer in de chocoladefabriek Jacques in Eupen. We mochten meteen al eens proeven van hun vloeibare heerlijkheden. Wat de gids allemaal vertelde over de cacaoboon en de produktie van chocolade vonden we oprecht zeer interessant en het bezoek aan de produktielijn waar robot en arbeider naast elkaar werken was ook boeiend maar toen we dan eindelijk ons geld konden opdoen in het chocoladewinkeltje voelden we ons pas echt in ons sas.

De passage langs het Signal de Botrange was eerder een ontgoocheling : het hoogste punt van ons land is begot zo plat als een vijg. Het bezoek aan de grotten van Remouchamps was van een totaal ander kaliber. Een grappige gids, een avontuurlijke tocht door galerijen en kathedralen langs stalagtieten en -mieten en met als neusje van de zalm : een schrikwekkende boottocht op een onderaards riviertje. Meer moet dat niet zijn.

DAG 4

Onze lieve begeleiders verrasten ons vanmorgen met een zeer originele activiteit : een wandeling. En dit terwijl onze blaren van de vorige tocht nog niet genezen waren. Maar het moet gezegd : het was een totaal andere voettocht.

Over de houten wandelpaadjes van de Venen van Malchamps stappen in een volledig besneeuwd en desolaat landschap met een gure wind als gezelschap gaf toch wel een speciaal gevoel en dat gevoel werd nog specialer toen we de blokhut bereikten waar we heerlijk barbecueden.

U raadt niet wat we na de middag deden ? Inderdaad, nog een wandelingetje en dit terwijl we langzaam schrik begonnen te krijgen of we met al die blaren nog wel zouden kunnen slowen. Gelukkig lag Spa minder ver weg dan we dachten en voor we het wisten stonden we in Spa Monopole. Maar al dat water deed ons aan de fuif denken en dus haastten we ons naar het toeristisch treintje.

DE FUIF

Er werden potten vol gel in de haren gestreken, meisjes verzorgden elkanders coiffure en meerderen hadden warempel een fuifoutfit bij. Kortom 26 stoere binken en 22 knappe grieten begonnen aan een spetterende fuif. Laat ons nu maar hopen dat onze begeleiders zo slim zijn om de foto's die er werden getrokken uitgebreid te censureren.

Kennen jullie het verschil tussen gewone begeleiders en goede begeleiders? Goede begeleiders laten je na een zware fuif 15 minuutjes langer slapen. Wij mochten vrijdagmorgen zelfs 30 minuten langer slapen. Hiermee is bewezen dat onze juffen en meesters tot de categorie van de zeer goede begeleiders behoren. Dat langer slapen was anders wel echt nodig want dansen met blaren op je voeten is ook niet alles. Zeker niet als je tot zes keer toe een slow moet dansen. ’t Leven kan verdorie zwaar zijn voor een elfjarige. De vrijdagvoormiddag was er eentje om snel te vergeten : opruimen, valiezen maken, les krijgen over alles wat we meegemaakt hadden en afscheid nemen van onze vriendelijke gastfamilie.

’s Namiddags viel er echter nog een zeer boeiende activiteit uit de lucht. Na vijfenveertig minuten rijden, op het moment dat we volledig ontvankelijk waren voor een rustig middagdutje, stopten we in een vergeten uithoek ergens in het Luikse. En voor we het goed en wel beseften zaten we 60 meter onder de grond in de steenkoolmijn van Blegny. Een zeer impressief bezoek, laat dat duidelijk wezen.

’t Was vrij stil in de bus op de snelweg naar huis. Misschien vroegen sommigen zich af wat deze week zo tof had gemaakt ? Was het de ongelooflijke sneeuwbui van maandagnacht of was het misschien de goede organisatie, het lekkere eten ? Zou best kunnen maar de begeleiders weten beter : Het was in de eerste plaats de vriendschap en de zeer goede sfeer tussen de achtenveertig knappe leerlingen van de vijfde en zesde klas die er hebben voor gezorgd dat onze bosklassen de tofste week van het schooljaar zullen zijn.