Paulus’ bediening.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Evangelie der genade Vragen :
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
3. GORDEL, PANTSER & SCHOEISEL
Psalm 25.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
De tong.
Genade en veroordeling
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
De bloedbruidegom Exodus 4.
Romeinen 16:17-23 ernstige slotwoorden. En ik spreek jullie aan, broeders, hen in het oog te houden die onenigheden (twee- stand) teweegbrengen en struikelblokken.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen 16:21-27 groeten – de alleen wijze God. U groeten Timotheüs, mijn medearbeider, en Lucius en Jason en Socipater, mijn familieleden Romeinen 16:21.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
Pasen & Pinksteren op één dag!
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
8 sept Zoetermeer 1. EVANGELIE EU ANGELION 2.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
GOED NIEUWS.
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Christelijke Vrijheid
Romeinen 1:16  Voor dit evangelie schaam ik mij niet, want het is Gods reddende kracht voor allen die geloven, voor Joden in de eerste plaats, maar ook.
26 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... slot hfst. 14: laat alles in orde en tot opbouw geschieden. eerste verzen hfst. 15:  samenvatting van het Evangelie:
Wij verdienen Zijn genade niet! 10 zoals geschreven staat: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één, 11 er is niemand die verstandig is, er is niemand.
31 augustus 2014 Zoetermeer 1. de vorige keer... Handelingen 20  Paulus' derde 'zendingsreis'  is op doorreis naar Jeruzalem  passeert Efeze (waar.
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
Strijd tegen de zonde?.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Standvastig... waarin?.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Brief aan de Galaten -28- Zwakheid van het vlees – geluk- niet uitstekend ijveren.
Geur van Christus.
de ark van het verbond (2)
de brief aan de Romeinen
Transcript van de presentatie:

Paulus’ bediening

2 Corinthiërs Geschreven vanuit Macedonië in ongeveer 57/58 AD Brief uit en voor het hart

12 Toen ik nu in Troas (Troje) kwam om het Evangelie van Christus… 12 Toen ik nu in Troas (Troje) kwam om het Evangelie van Christus…. (Handelingen 20:5-13)

Evangelie: goed nieuws Christus Evangelie van de besnijdenis Evangelie van de voorhuid Evangelie van God Evangelie van Christus Evangelie van de genade Mijn evangelie - Paulus

en daar een deur voor mij geopend was in de Heer

…had ik geen rust voor mijn geest, omdat ik Titus (wilde duif), mijn broeder, niet vond…

maar ik nam afscheid van hen en vertrok naar Macedonië.

genade is geen werk Romeinen 11:36 En God zij dank, die ons in Christus altijd doet triomferen dank = charis = genade genade is geen werk Romeinen 11:36

Jahweh, Hij zal voor jullie strijden, en jullie zullen stil zijn Exodus 14:14

En God zij dank, die ons in Christus altijd doet triomferen

Evangelie van genade en verzoening En God zij dank, die ons in Christus altijd doet triomferen / zegevieren Woord van God spreken Evangelie van genade en verzoening

Hij heeft de overheden en de machten ontwapend, die openlijk te schande gemaakt en daardoor over hen getriomfeerd (Kolossenzen 2:15)

…en door ons de geur van Zijn kennis op iedere plaats openbaar maakt. Geur: ruiken, het geestelijke, reukwerk

…en door ons de geur van Zijn kennis wij prediken niet onszelf, maar Christus Jezus Heer (4:5)

Want wij zijn voor God een aangename geur van Christus, onder hen die gered worden en onder hen die verloren gaan vers 15

Overwinning: God spreekt door geredde zondaren met een hart vol geloof. (Eerst: uit het hart en de mond kwam geen goede reuk) Romeinen 3:10-14

12 Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden 12  Allen zijn zij afgedwaald, samen zijn zij nutteloos geworden. Er is niemand die goed doet, er is er zelfs niet één. 13  Hun keel is een open graf, met hun tong plegen zij bedrog, addergif is onder hun lippen. 14  Hun mond is vol verwensing en bitterheid Romeinen 3:10-14

Paulus: ambassadeur van vrede Hoe lieflijk zijn de voeten van hen die vrede verkondigen, van hen die het goede verkondigen!

voor deze inderdaad een doodsgeur tot dood, maar voor die een levensgeur tot leven (vers 16)

hen die verloren gaan hen die gered worden doodslucht tot dood levensgeur tot leven woord vh kruis leven in Christus dwaasheid woord van verzoening bevrijding tot heer- zwakheid lijkheid (gevangenen v Rome) (Romeinse soldaten)

maar wie is tot dit bekwaam? Niemand, alleen Christus zelf  wij zijn in Hem compleet gemaakt …onze bekwaamheid is uit God (3:5)

want wij zijn niet als de velen, die handel drijven met het Woord van God handeldrijven met, versjacheren, beneden de waarde van de hand doen, verkwanselen, marchanderen, op lage wijze tot een voorwerp van handel maken.

uw zilver is tot schuim geworden, uw wijn is vermengd met water… Ik zal Mij tegen u keren, Ik zal uw schuim uitzuiveren en Ik zal al uw tin wegnemen. Jesaja 1:22,25

maar als uit oprechtheid, maar als uit God, voor Gods aangezicht, spreken wij in Christus vers 17b