Dutch Design Week 26 oktober 2013 Rex Brandsma V4b

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Advertisements

De Bakfiets Wood-Award
Hoe het was op woensdag 16 januari 2013.
- Deel IV - De Sneeuwklokjes…. Met de eerste sneeuw van 2012 kwamen ook de eerste onderdelen van het carillon terug naar Heerlen.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Dagboek van een kleine kleuter
Benedenverdieping Jaren ‘30 huis
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
TECHNIEK! HET DRAAIBOEK 28 oktober: Vandaag kregen we de opdracht uitgelegd. Ook moesten we met het idee komen voor de robot. Hier hebben we met z’n.
Bezoek een sportief evenement:
Een van de medewerkers legt uit over het bedrijf.
De Eiffeltoren en de Mona Lisa
De Kracht van Facebook games
Welke trends komen terug
Eindopdracht Fotografie (1ste periode) Analyse eigen foto’s
Gemaakt door: Koen en Jasper
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
PowerPoint Luuk Henssen
Hallo, wij zijn groep 3!!!!!!!!!!. We leren iedere dag lezen, rekenen en schrijven.
Staal Jeroen Prop M1BM1N.
Hfdstk 9 WB Extra opgaven.
De kleur blauw stond centraal in dit project Cuma-dag was wel leuk je kan der van alles doen, je kunt kleding ontwerpen, Voertuigen maken, muziek maken,
Kunst!!! Ik heb samen met mijn oma een schilderij gemaakt met veel kleuren lees meer over in deze powerpoint.
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
We hadden 'n zogenaamde log cabin, dat is 'n hotelvoorziening, maar dan in de vorm van houten huisjes die een beetje in de natuur stonden.
maar het uiteindelijk doel was canada, dus ben ik maar weer verder gegaan met de trein richting vancouver, ook een hele mooie stad, omringd door bergen.
Glow.
Van Abbemuseum.
Glow.
Pamela Dorland 4hna.  Ik was donderdag 22 maart om 19:00 aanwezig in het klokgebouw om de glamping tentoonstelling te bezichtigen.  Ik heb vooral naar.
Functionaliteit en decoratie Interactieve les 17 juni 2009 Gemeente Museum Den Haag Leo van Rutten – rk basisschool De Fontein.
Hallo On-Line Vriend(in)....
Gemaakt door: Wouter Molenhuis en Timo Kurpershoek
Werkverslag. Inhoudsopgave Pag.1 wat hebben we gedaan in deze lessen?
Mijn werkverslag Inhoudsopgave Wat hebben we allemaal gedaan
INLEIDING Murat en Dave.
Het hele werkwoord.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
Vreemd. Theo, een nog vitale al wat op leeftijd gekomen heer loopt een stukje over het naaktstrand. Een vrouw spreekt hem aan. Mijnheer, mag ik U een wat.
Co-creatie met een sociale werkplaats
Petra Los Sem 5 Nov - Dec 2005 Bouwtechniek Dhr Geraci
Voorbereiding post 5 Mmm ... lekker snoepen Groep 5-6.
KROKETTEN Voorzitter; Senem Ontwerper; Devin Notulist; Dianne Materiaal; Fabian.
De Bij Renzo Wage Groep 5.
Montessori onderwijs Gemaakt door:.
Ik ben naam, functie Wie zijn jullie? bedrijfsnaam Welkom bij.
Een Surinamer heeft een auto van tig jaar oud. Hij wil zijn auto inruilen en gaat naar een garagebedrijf. Met zijn Surinaamse accent zegt hij tegen de.
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
Uitje schoenwinkel. Sebastiaan Ik vond het interessant. Er zitten veel borstels aan deze machine. De mevrouw van de winkel heeft een keer haar vinger.
12 DE ARCHITECT Een architect bedenkt hoe nieuwe gebouwen eruit gaan zien, en hoe ze moeten worden gebouwd Bouwen Verhaal.
KLASKRANT LG4 Ontwerp klaskrant Ian, Casper en Bill.
Schooltaalwoorden Kader leerjaar 4.
Leguit + roos bedrijfsbezoek.  geschiedenis  Wat maken ze allemaal ?  Wat gebruiken ze allemaal ?  Foto’s  The end!!!! inleiding.
Mijn presentatie Naam van de museum is Gemeentemuseum Den Haag Wonderkamers.
De schildpad. Randvoorwaarden:  Bijzondere ingang: Ondergronds, zit een tunnel onder de steentjes.  Gebouw in dezelfde omgeving  Toeristische trekpleister.
De geheimen van het bos Thema Groep 5/6 Pinguïns.
RoboCup Junior Bouwen van een robot voor de RCJr lessen Versie
Sience project milieuvriendelijk gebouw Door: Ilse Bosch, Fé Bracco Gartner en Jennifer Murphy.
FINISHING PROFILES Van: Mootje, Hasib, Hein, Marieke, Sophie, Jaëla & Elia.
Meubelzaak. 1. De meubels 2. Materialen 3. De oprichting 4. Wat doe het bedrijf zelf? 5. Filmpjes 6. Slot/Bedankjes Inhoudsopgave.
Corazón - met hart voor het kind en de wereld Een nieuw merk pyjama’s & nachthemdjes voor baby’s en kinderen Daarmee.
Thema 3 mijn school Week 1.
In Boon Edam maken ze draaideuren
Stevige structuren.
Bruggen.
volgende bladzijde terug
Finish profiles.
voorbeeld volgende bladzijde terug
Producten : Amazonegebied!
Transcript van de presentatie:

Dutch Design Week 26 oktober 2013 Rex Brandsma V4b Piet Hein Eek Dutch Design Week 26 oktober 2013 Rex Brandsma V4b

Inleiding Piet Hein Eek is een ontwerper die veel gebruik maakt van afvalmateriaal, zoals sloophout, restjes metaal en oude buizen. Hij hergebruikt zelfs zijn eigen afvalhout (afval van afval). Zijn uitgangspunt is dat het materiaal waardevol is, maar dat er wel veel werk in een product gestoken mag worden. Ook maakt hij gebruik van mensen die anders niet aan het arbeidsproces kunnen deel nemen (social economics).

Meubels van sloophout Een kenmerk van Piet Hein Eek is dat hij het liefst geen standaard massa geproduceerde onderdelen gebruikt. Die zouden zijn uitgangspunt van het ontwerp niet goed benadrukken. Een goed voorbeeld daarvan zijn de meubels van sloophout. Toch was het bij een aantal kasten zo (de onderste foto’s bijvoorbeeld), dat het frame, de achterkant en de planken van binnen van nieuw hout bleken te zijn. De voorkant en de zijkanten, waar je eigenlijk naar kijkt zijn wel van sloophout.

Balkenkast Ook deze kasten zijn van oud hout gemaakt Balkenkast Ook deze kasten zijn van oud hout gemaakt. Dit keer van balken. De balken worden alleen afgekort, maar houden in de breedte hun oorspronkelijke maat. Door de manier van bouwen bepaalt de maat van de balken daardoor ook de maat van de kast. Dit zijn hele zware robuuste kasten met zwaar hang- en sluitwerk. Ook zijn ze allemaal verschillend door de verschillende balken.

Meubels van metaal De grote eettafel (rechtsboven) bestaat uit doosjes van reststukjes plaatstaal. Je kunt aan de onderkant (rechtsonder) zien hoe de doosjes met puntlassen aan elkaar zitten. Ook leuk is het bijzettafeltje (linksonder) waarbij zware stukjes metaal aan elkaar gezet zijn. Verder is er de Philipskast (linksboven) ook leuk. Een industrieel ontwerp, waarbij de delen met popnagels aan elkaar gemaakt zijn. Oorspronkelijk waren de deurtjes hergebruikt uit oude Philipskasten. De kasten bleken zo populair dat ze de deurtjes zelf namaakten toen de originelen op waren.

Afval-Afval 40x40 Hier is het idee dat zelfs het afval dat vrijkomt bij het maken van meubels van afval waardevol is. Piet Hein Eek maakt hier kleine stukjes van 40x40 mm van en die gebruikt hij als bekleding van de meubels. Je kunt zelfs het nageltje waarmee ieder stukje is vastgezet zien en voelen. Overigens zijn veel tafels van Piet Hein Eek ook aan de onderkant perfect afgewerkt!

Buizenstoel Het idee van de buizenstoel kwam er toen ze een pand opkochten en het verbouwden. Ze kregen hierdoor veel (lekker koel aanvoelende) metalen buizen en besloten deze maar te gebruiken voor stoelen en voor een aantal andere soort meubels die ik niet meer heb gezien. Ik vond het vooral leuk dat ze de stikkers op de buizen hadden achtergelaten (vacuüm, onbrandbaar menggas…). De buizen zijn ook mooi aan de binnenkant met moeren vastgezet, wat de stoel ook makkelijker vervoerbaar maakt.