Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Omzendbrief voor de laboratoria erkend voor het uitvoeren van TSE testen FDS/Labo/139198 van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
CONTROLE FAVV SCHAPEN - GEITEN
Advertisements

Financiering FAVV heffingen en retributies t. l. v
Bestelprocedure GIDP – Katholiek Secundair Onderwijs Regio Mechelen.
Infrastructuurvereisten FAVV Quality Days 28/04/2011
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen ACTUELE SITUATIE OMTRENT BLUETONGUE Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Een nieuwe website voor het FAVV ? RC van 28 mei 2008 Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Provinciale ronden mei 2008
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
30 januari 2008 Robert Luinge KWALIBO Van beleid naar regelgeving.
The CAF Procedure voor externe feedback
Vlaamse Patiënten Peiling Praktische aspecten 26 april 2013.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
VERORDENING 669/2009 Stand van zaken De laatste vragen Implementatie
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Boekhouding en rapportering Eric Herman Nucleair Inspecteur.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria DIAINE SACHA 2006/09/13 DG Laboratoria FOODLIMS FAVV.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Overzicht regelgeving ter voorlegging aan Raadgevend Comité in 2009 DG Controlebeleid Federaal.
Nieuwe meetvoorwaarden voor stookinstallaties, stationaire motoren en gasturbines 11 juni 2004 Peter Meulepas
Opleiding voor schoolsecretariaten
Aanmelden en inschrijven Schooljaar Infomoment 16 januari 2013 Maria Assumptalyceum Laken
Besluit van de Vlaamse Regering m.b.t. dual use goederen Wijzigingen en aandachtspunten.
Resultaten enquête tuchtwet
Herziening EU verordening 882/2004 Officiele controle
Het FANC is ISO 9001:2000 gecertifieerd – l’AFCN est certifiée ISO 9001:2000 Formulieren Martine Liebens Expert Invoer & Vervoer Registratieformulier Aanvraagformulieren.
DIOXINES en DIOXINE LIKE PCB’S in Stabroek
DE BIJZONDERE BEROEPSTITEL VAN VERPLEEGKUNDIGE GESPECIALISEERD IN GERIATRIE EN DE BIJZONDERE BEROEPSBEKWAAMHEID VAN VERPLEEGKUNDIGE MET EEN BIJZONDERE.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Kalender opleiding / workshops.
Ministerie van Onderwijs en Vorming Agentschap voor Onderwijsdiensten (AgODi) AgODi Opleiding voor schoolsecretariaten
Opleiding voor schoolsecretariaten
Energieprestatiecertificaat (EPC) voor publieke gebouwen Vlaams Energieagentschap.
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Decreet van 6 juli 2012: wat is gewijzigd in het eredienstendecreet?
Inschrijven in de basisschool voor het schooljaar Het centraal aanmeldingsregister.
Het centraal examen voor kandidaat-energiedeskundigen type A en type C
Hoofdstuk 14 Europese aanbestedingsregels. Bij aanbesteding moeten de lidstaten de fundamentele vrijheden te respecteren, met name: Het algemeen discriminatieverbod.
Strategie FAVV in het kader van de bestrijding van BSE.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingen Raadgevend comité van 25 juni 2008 Véronique Berthot Federaal Agentschap voor de Veiligheid.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STAND VAN ZAKEN IN VERBAND MET BTV 25 maart 2009 Federaal Agentschap voor de Veiligheid van.
Auditprogramma 2007 Resultaten Raadgevend Comité - 27 februari 2008
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire PCB’s/Dioxinen in Iers varkensvlees ___________________________ Chronologisch overzicht en maatregelen.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Heffingencampagne 2008 Aline DEWORME Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen.
Raadgevend Comité ir. Gil Houins Directeur-generaal DG Controlebeleid.
FAVV - DG Controlebeleid
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de VoedselketenApril 2008 Bestuur Laboratoria Geert De Poorter Directeur-Generaal Federaal Agentschap voor de.
Sint Jorisschool Examenvoorlichting Studie & Voorbereiding Examen Uitslag Diploma.
1 Controleplan 2005 Raadgevend comité Hotel President – donderdag 21 april 2005.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen 1 Vormingssessie Laboratoria 13/09/2006 DG LABORATORIA Inleiding: organisatie FAVV.
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaireAvril 2009 TSE-laboratoria: vergadering over voorstelling activiteitenverslagen /09/09,10.
CENTRAAL KERKBESTUUR GENT STAD
Adviezen van het Wetenschappelijk Comité betreffende BSE: TSE stappenplan (TSE Road Map) Raadgevend Comité 22 november 2006.
De financiële functie: Integrale bedrijfsanalyse©
Aanvraagprocedure 1.In het MOC verslag wordt voor de patiënt hadrontherapie voorgesteld. De patiënt contacteert via zijn behandelde arts een erkend radiotherapiecentrum.
SCIENTIFIC INSTITUTE OF PUBLIC HEALTH CLINICAL BIOLOGY DEPARTMENTDr. ANNE VAN NEROM Rol van de Bevoegde Overheid bij incidenten.
KLACHTENBEHANDELING Klachtenbehandeling Woensdag 7 september 2005.
Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Medisch toezicht van personen in de levensmiddelensector. Koninklijk besluit tot wijziging van.
Contact center bij noodsituaties
Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Operationele doelstellingen DG Algemene.
Recordkeeping - in 7 stappen naar een digitaal archief
Risicoanalyse van de elektrische installatie
Certificering van milieumanagementsystemen volgens NEN-EN-ISO 14001
Kick Off V1 Kernproject 09/10. Propedeuse o 20 weken o 10 teams per projectpartner o Strakke organisatie (vastgestelde presentaties) o Nog geen verschil.
CONTROLESTRUCTUREN (DEEL 1)
Nieuwe fokkerijwetgeving In Vlaanderen voor een duurzaam fokbeleid … Arnold JACQUES.
Vereisten voor een fertiliteitslabo
Twenty-second Conference on Food Microbiology
DAGINDELING (Elke sessie duurt ca. 1,5 uur)
Ondertekenen briefwisseling gemeentebestuur
Mediprima en Dringende Medische Hulp
Mr. I.W. van Osch 360|Advocaten
Vormingssessie Laboratoria
11 juni 2004 Peter Meulepas Nieuwe meetvoorwaarden voor stookinstallaties, stationaire motoren en gasturbines 11 juni 2004 Peter.
Transcript van de presentatie:

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Omzendbrief voor de laboratoria erkend voor het uitvoeren van TSE testen FDS/Labo/ van 11/09/2006

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Omzendbrief voor de laboratoria erkend voor het uitvoeren van TSE testen  Bepaalt de erkenning - en de werkingsvoorwaarden van de routinelaboratoria die de snelle Overdraagbare Spongiforme Encefalopathie (TSE) tests uitvoeren  P006:Praktische richtlijnen voor de laboratoria die TSE testen uitvoeren

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Voorwaarden voor erkenning accreditatie ISO Over een geaccrediteerde procedure beschikken voor het uitvoeren van tenminste één snelle opsporing TSE-test bij runderen, schapen en geiten ( bijlage X, hoofdstuk C, punt 4 van Verordening (EG) Nr. 999/2001, gewijzigd door Verordening (EG) nr. 253/2006 van de Commissie van 14 februari 2006 wat betreft snelle tests en maatregelen voor de uitroeiing van TSE ’ s bij schapen en geiten ) erkenning (KB van 15 april 2005 ) wetgeving en de voorwaarden qua bioveiligheid voorzien door de Gewesten respecteren opleiding gevolgd hebben, die georganiseerd werd door de firma die de test commercialiseert, met betrekking tot de uitvoering van de test cursus georganiseerd door het FAVV Beschikken over al het nodige materiaal en de nodige reagentia voorzien in de analytische procedure "dedicated material" precisieweegschaal

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Ophaling Afspraken met de slachthuizen : verdeling van de slachthuizen en de werkkalender van de laboratoria Transfer van de geïdentificeerde stalen (hersenstamweefsel + bloed voor schapen) : Slachtdatum, Erkenningnummer van het slachthuis, Paspoortnummer en Referentienummer FAVV, en vergezeld van het vervoersdocument Overzicht naar de TSE Gegevensbank te mailen naar

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Analyses EDTA tubes : geen analyse  diepvriezer Analysen per lot uitgevoerd  snelle opsporing TSE test Bewaren van de hersenstam in de koelkast in afwachting van de resultaten of de overdracht Bewaren van de negatieve stalen gedurende 10 dagen in een diepvriezer Verdachte monster bij de 2 de analyse : DB TSE op de hoogte stellen (procedure P006 en document D047) en overdracht van de hersenstam + producten afkomstig van de tussenstadia naar de NRL na het akkoord van het DB Als de test niet kan geïnterpreteerd worden, de stalen opnieuw testen en DB TSE op de hoogte brengen Bij niet-analyseerbare stalen, DB TSE op de hoogte brengen (procedure P030 en document D047) en overdragen naar de NRL na accoord van het DB !! wanneer een monster naar het Nationaal Referentielaboratorium TSE (NRL-TSE) gestuurd wordt: bijlage VIII !!

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Resultaten van de analyses Rapporteren binnen de 30 uur volgend op de meededeling van het slachthuis Rapporteren per lot : RES file voor de runderen en MOS file voor de schapen en geiten Indien alle resultaten negatief (N) zijn, per fax overmaken aan het slachthuis (bijlage IV) en per mail aan het DB Indien minstens 1 resultaat positief (P) is, enkel via mail overmaken aan het DB Als de test niet kan geïnterpreteerd worden, worden de resultaten aanzien als twijfelachtig (D) en per fax opgestuurd naar het BD, deze worden ook via telefoon op de hoogte gebracht  analyses opnieuw uitvoeren Indien een staal niet-analyseerbaar is en de andere stalen negatief zijn: een fax met het referentienummer van het FAVV, in het vet en grote 24, naar de vermelde expert sturen

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Facturatie Elke werkdag, verzendt het laboratorium één factuur voor alle loten waarvoor die dag analysen zijn uitgevoerd (1 factuur per dag en per labo) Elkee bestand goed identificeren en het aantal resultaten per bestand vermelden Factuur vezenden binnen de drie werkdagen na de analyse Factuur vezenden samen met de resultaten per lot Facturatieadres dat vermeld word op de facturen : BIRB ! Document D036: sanctie maatregelen !

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Bijlagen Bijlage 1: condities van de bioveiligheid Bijlage 2: transfer van de negatieve resultaten aan het slachthuis (facultatief) Bijlage 3: beschrijving van de niet-conforme monsters Bijlage 4: transfer van de negatieve resultaten aan het slachthuis Bijlage 5: lijst van de genomen monsters in het slachthuis Bijlage 6: voorbeeld van een rapportering van de resultaten aan het BD TSE Bijlage 7: document tot overdracht van monsters naar het labo Bijlage 8: document tot overdracht voor een monster naar het LNR Bijlage 9: controle van de tweede lijn Bijlage 10: fotos van de stalen Bijlage 11: verslag te verzenden naar het BD TSE

Agence fédérale pour la Sécurité de la Chaîne alimentaire Internet - Permanentie Alle bovenvermelde documenten zijn beschikbaar op het internet: FAVVFAVV > Beroepssectoren > Bestuur Laboratoria > TSE erkende laboratoriaBeroepssectorenBestuur LaboratoriaTSE erkende laboratoria Permanentie door het personeel van de Gegevensbank EST: Document D036 Document D036 Een UNIEK telefoonnummer voor de permanentie: 0473/