WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
De les van de graankorrel
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
Video clip scheermesjes fabrikant….
Discipelschap.
9 Ik heb jullie liefgehad, zoals de Vader mij heeft liefgehad
Jesaja 55: 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen geld hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder geld en zonder prijs wijn en.
Bestemming God eren ….
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Studiedag “Screening versus roeping?” MCNL – Amersfoort
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
De 10 plagen Zweren Hagel Sprinkhanen Duisternis Dood oudste zoon
Voetstappen in het zand
Voetstappen in het zand Song Footprints in the sand By Leona Lewis
Zingen Vers 1 HEER, U doorgrondt mij van omhoog,
Gedroomd, Op een keer had ik s'nachts een droom.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
Genesis Genesis Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik.
In de moederschoot gevormd Psalm 139.
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De Grote Opdracht Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde. Ga dus op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de.
WELKOM OP TOV!.
“Werpt een duidelijk licht op de zaak!”
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Daarom verheugt zich mijn hart en juicht mijn ziel,
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Gedroomd ….
Wie is God voor jou?.
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Preek Rechters 3: Otniël
Verlangen naar licht.
De Eerste mensen en de eerste zonde. De Eerste mensen en de eerste zonde.
Als ik, omringd door tegenspoed, Bezwijken moet,
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
In Uw licht zien wij het Licht
Preek Hebreeën 4:
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Niets zonder Gods zegen
Welkom!.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Hoe ver kijk jij echt vooruit?
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Jochem Schermers DE PIJN VAN GOD. JEREMIA 2: Het woord van de HEERE kwam tot mij: 2. Ga ten aanhoren van Jeruzalem: Zo zegt de HEERE: Ik denk aan.
Laatste zondag van het kerkelijk jaar
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Transcript van de presentatie:

WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2

VOETSTAPPEN IN HET ZAND Op een nacht, droomde dat ik langs het strand wandelde, samen met de Heer. Tegen de blauwe hemel tekende zich perioden van mijn leven af. Voor iedere periode zag ik voetstappen in het zand staan. Sommige keren waren er twee paar voetstappen, andere keren maar slechts één paar. Dat deed mij echt verdriet omdat dit juist gebeurde tijdens de moeilijkste en droevigst tijden van mijn leven, wanneer ik angst had, zorgen had of terneer geslagen was, toen zag ik alleen maar één paar voetstappen, en daarom vroeg ik de Heer ernaar, “Heer, u heeft gezegd, dat als ik eenmaal besloot u te volgen, dat u dan altijd met mij zou wandelen. Maar nu zie ik dat er juist in de moeilijkste tijden van mijn leven slechts één paar voetstappen in het zand staan. Waarom, wanneer ik u het hardst nodig had, juist op die momenten hebt u mij verlaten?” De Heer antwoordde: “De jaren wanneer je maar één paar voetstappen ziet, mijn kind, daar was het….dat ik je heb gedragen”

VADER-KIND RELATIE ONBEGRENSDE LIEFDE: Jes.63:7 VERTROUWEN IN ZIJN VOLK: Jes.63:8 VOELDE MEE MET HUN MOEITE: Jes.63:9 TILDE HEN OP EN DROEG HEN: Jes.63:9 BEZIELDE HEN MET DE HEILIGE GEEST: Jes.63:11 GAF HUN RUST: Jes.63:14

VADER-KIND RELATIE U BENT ONZE VADER: Jes.63:16, Jes.64:7 ONZE BESCHERMER: Jes.63:16 KOMT OP VOOR ZIJN KINDEREN: Jes.64:3 AL VRAGEN ZE NIET NAAR HEM: Jes.65:1 HEEL DE DAG STAAT HIJ MET UITGESTOKEN HANDEN: HIER BEN IK, HIER BEN IK: Jes.65:2

HOUDING VAN HET VOLK IN OPSTAND GEKOMEN: Jes.63:10, Jes.65:2 DE HEILIGE GEEST GEKRENKT, OPENLIJK GETERGD: Jes.63:10, Jes.65:3 NIEMAND GRIJPT GODS HAND: Jes.64:6 VOLGT ZIJN EIGEN INGEVINGEN: Jes.65:2 ZEGGEN: BLIJF WAAR U BENT, KOM NIET DICHTERBIJ: Jes.65:5 DE HEER VERLATEN VOOR DE GOD VAN HET GELUK EN DE GOD VAN HET FORTUIN: Jes.65:11 IK HEB GESPROKEN, MAAR JULLIE LUISTERDEN NIET: Jes.65:12

GODS REACTIE WERD HUN TOT EEN VIJAND: Jes.63: 10 IN TOORN ONTSTOKEN: Jes.64:4 UW GELAAT VERBORGEN: Jes.64:6 OVERGELEVERD AAN ONS EIGEN WANGEDRAG: Jes.64:6

REACTIE VAN HET VOLK WAAR IS GOD? Jes.63:11,15 U BENT NIET MEER MET MIJ BEGAAN: Jes.63:15 WAAROM LIET U ONS AFDWALEN? Jes.63:17 SCHEURDE U MAAR DE HEMEL OPEN: Jes.63:19 LAAT DIT ALLES U ONBEWOGEN? Jes.64:11

VOORBEDE VAN JESAJA ZOLANG ER SAP IS IN EEN DRUIVENTROS: Jes.65:8 IS GOD VER WEG VAN DE MENS OF DE MENS VER WEG VAN GOD? Jes.65:5,11 LUISTERT GOD NIET OF LUISTEREN DE MENSEN NIET? Jes.65:12 MIJN DIENAREN ZULLEN: ETEN, DRINKEN, ZICH VERHEUGEN: Jes.65:13

GODS BELOFTE GOD IS EEN WAARACHTIGE GOD: Jes.65:16 IK SCHEP EEN NIEUWE HEMEL EN EEN NIEUWE AARDE: Jes.65:17 ELLENDE VAN VROEGER ZAL VERGETEN ZIJN: Jes.65:16 IK ZAL ANTWOORDEN VOOR ZE ROEPEN: Jes.65:24