Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Drugbeleid op school: de leerlingen aan het woord
Advertisements

Opvattingen en initiatieven t.a.v. schoon, heel en veilig
Presentatie Centrum voor Jeugd en Gezin Hattem
BESCHERMING VAN JONGEREN TEGEN TABAK EN ALCOHOL
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
‘Het podium op voor Villa Joep!
Resultaten bevraging voorzieningen “participatie ouders”
Algemene feedback bij strategieën vanuit sectoren Gezondheidsconferentie tabak, alcohol en drugs 23 november 2006.
Dialoogdag Ouderswerking Vlaams-Brabant
Omzien naar elkaar Omzien naar elkaar in Bergambacht: Hoe komen we bij elkaar in het vizier?
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
‘Nee zeggers’ – bewoners die niet meedoen
Meervoudige intelligentie
Nijverdal, september 2006 Ruimte voor de jeugd Wie, wat, waar en wanneer?
BROEDERLIJK DELEN KOFFIESTOP Vrijdag 18 maart 2011.
LVB en Verslaving Samenwerken, het kan! Lisette Bloemendaal
Zes uitgangspunten voor een goed pedagogisch klimaat
Jongeren en communicatie met de stedelijke overheid Antwerpen.
Filip Coussée Referentie:
De eerste bevindingen in de Regio’s Raak Jo Hermanns.
Jeugdraad Brasschaat Enkele cijfers Wat betekent Jeugdraad ? Wat doet de Jeugdraad ?
De Grootste Fuif enquête van Brasschaat. De Grootste Fuifenquête Jeugdraad : opstart “werkgroep Fuiven” (eind 2004) Werkgroep Fuiven: Beoordeling fuif-en.
Opbouw Wat is Rotaract Organisatie Praktijk Commissies Afsluiting Rotaract met elkaar, voor elkaar! ROTARACTROTARACT.
OUDERS VOOR INCLUSIE. WIE ZIJN OUDERS VOOR INCLUSIE ? Vereniging van en voor ouders Voor alle ouders van kinderen, ongeacht hun handicap We zijn vooral.
- 1. Waar wordt u, als u naar onze jeugd en ons jeugdwerk kijkt, nu echt blij van ? Gesprekken met jongeren Samen dingen doen Veel kinderen naar de tienerdienst.
Feedback bij de strategieën van de werkgroep tabak Gezondheidsconferentie dag 2 30 november 2006.
Ondersteuning van kinderen van ouders met problematisch middelengebruik Werkgroep gezondheidszorg en hulpverlening, werkgroep gezin, werkgroep onderwijs.
Oorzaken aanpassing decreet lokaal provinciaal Interne staatshervorming rol van de provincies / provinciaal beleid wordt in vraag gesteld Planlastvermindering.
Inleiding Mr. Leon Wever Directeur Jeugd Seksueel misbruik in de jeugdzorg van kinderen met een verstandelijke beperking. 4 juni 2012 Leon Wever Directeur.
TIENERZWANGERSCHAP BINNEN DE SCHOOLCONTEXT IVIO Binnenhof Gent
Werelden overbruggen. Kinderen en scheiding.
Casusoverleg Forensisch Zorgtraject
Vrijwilligerscentrale Haarlem e.o.
Perspresentatie Gemeenteraadsverkiezingen 14 oktober 2012.
Patiëntveiligheid Wij doen er alles aan om uw behandeling zo veilig mogelijk te doen verlopen. Zelf kunt u hieraan ook bijdragen. Hier volgen 6 tips wat.
Burgerinitiatieven.
Ouderavond Social Media Basisschool De Meerhoef
Overlast en Zorg Overleg
Project Steaming 05/06/2007. Aanleiding Kandidaatsdossier Koning Boudewijnstichting Onveiligheidsgevoel : onze zaak, ook onze taak.
Solidariteit op onze school Enkele suggesties voor gesprek.
PESTEN JULIANASCHOOL.
Weerbaarheid en zelfredzaamheid vergroten
Geestkracht Verbondenheid Gegroeid vanuit geestkracht samen met het CAW, SOMA, CAD, CGG Groei Uitbreiding naar andere organisaties toe zoals het OCMW…
Project ‘Oog Voor Elkaar’. Oog voor elkaar, verbindt elkaar 6 projecten ‘oog voor elkaar’ in Vlaanderen Ons Centrum werkt mee aan één van deze projecten.
Interactieve Mantelzorgkamer Share&Care
Welkom ik maak me sterk.
BUURTBEMIDDELING. ALGEMEEN Definitie Bemiddelen Tussen (groepen van) personen Eenzelfde buurt betreden/ gebruik maken Methodiek Geïnspireerd op de methodiek.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
Participatiesamenleving Consequenties voor huisartsen Margo Trappenburg Rotterdam, 6 april 2016.
Transitiecommunicatie Dichterbij Belangrijk kenmerk: Onduidelijkheden en uitstel, veel vragen en onzekerheden. Uitdaging: Aansluiten bij de diverse doelgroepen.
Intensieve contextbegeleiding "De Vuurvogel" Informatiebrochure voor de jongere Hallo daar! Dit is onze informatiebrochure. Lees hem aandachtig door en.
De Wmo is meer dan zorg? Commissie Samenleving, maandag 17 maart 2008.
Homeparty. Betekenis * Ouders van jongeren (10-16 jaar) weten soms te weinig over (groeps)gedrag rond alcohol, drugs, roken en gokken. * Ouders voelen.
Terreur in de klas. Eerst een minuut stilte. Tips van Klasse: leerlingen-over-terreur-en-geweld/
 Als antwoord op een groeiende wachtlijst..  Verschuiving naar RTJH: Hulpverlening verantwoordelijk voor een adequaat en efficiënt wachtbeheer;  Hulpverlening.
Tekst hier Positieve beeldvorming rond diversiteit stimuleren in de media.
Kadervormingstoelagen Alle vormingen ifv jeugdwerkinitiatief Worden voor de helft terugbetaald.
Workshop door Emmy van Brakel en Petra van der Horst d.d. 9 december 2010 Project de Kanteling CG-Raad, CSO en Programma VCP.
ViaVia Info-presentatie
Workshop inspraak gemeentelijk jeugdbeleid
Fuifbuddie-opleiding 2016
Gesprekkencyclus en overlegstructuur leerlingzorg
JGZ Preventieagenda De meeste kinderen in Nederland groeien – mede dankzij de JGZ - veilig en gezond op. Daar zijn we trots op! We geven extra aandacht.
Niet praten over maar met burgers en cliënten
OPweg Innovatief project
JGZ Preventieagenda De meeste kinderen in Nederland groeien – mede dankzij de JGZ - veilig en gezond op. Daar zijn we trots op! We geven extra aandacht.
Netwerk “Samen tegen Schooluitval”
Rani van den abbeele Klas: saw 1c
Wat is gebiedsgericht werken?
Transcript van de presentatie:

Voorstel drugbeleidsplan Kortenberg Hier mag nog aan geschaafd worden...

DOELSTELLINGEN Het is de bedoeling om een gestructureerde samenwerking tussen hulpverlenende diensten, de doelgroepen en het beleid te ontwikkelen. Het is de bedoeling om een gestructureerde samenwerking tussen hulpverlenende diensten, de doelgroepen en het beleid te ontwikkelen. Dit kan gebeuren door het verzamelen van informatie en uitwisselen van kennis tussen de betrokken hulpverleners. Dit kan gebeuren door het verzamelen van informatie en uitwisselen van kennis tussen de betrokken hulpverleners. En via het verstrekken van informatie aan al diegenen die rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de doelgroepen. En via het verstrekken van informatie aan al diegenen die rechtstreeks of onrechtstreeks verantwoordelijk zijn voor de doelgroepen. Het einddoel is het sensibiliseren van de totale bevolking en om de weerbaarheid Het einddoel is het sensibiliseren van de totale bevolking en om de weerbaarheid tegen drugs in het algemeen te vergroten. tegen drugs in het algemeen te vergroten.

Verstrekken van informatie naar de ouders Ouders tijd laten maken voor kinderen. Ouders tijd laten maken voor kinderen. Informatie in ZOEKLICHT of JAKS Informatie in ZOEKLICHT of JAKS Shockerende artikels met een lijst van telefoonnummers. Shockerende artikels met een lijst van telefoonnummers.

De burgerplicht aanwakkeren Mensen aanmoedigen dingen te melden aan welzijnswerkers, politie en rijkswacht. Mensen aanmoedigen dingen te melden aan welzijnswerkers, politie en rijkswacht. Hen verduidelijken dat dit ook anoniem kan. Hen verduidelijken dat dit ook anoniem kan. Binnen het welzijns- en jeugdwerk iemand aanstellen die zich af en toe op het terrein kan begeven ( Els aan sporthal !) Binnen het welzijns- en jeugdwerk iemand aanstellen die zich af en toe op het terrein kan begeven ( Els aan sporthal !)

Het opstellen van een actie – reactieplan voor jeugdbewegingen Opstellen drugsbeleid jeugdhuizen en jeugdverenigingen. Opstellen drugsbeleid jeugdhuizen en jeugdverenigingen. Politie mee rond de tafel om deze te bespreken, zeker naar rechtsgeldigheid toe. Politie mee rond de tafel om deze te bespreken, zeker naar rechtsgeldigheid toe. Eén man, ONZE man (of vrouw) als vertrouwde / vertrouwenspersoon voor de jeugd. Eén man, ONZE man (of vrouw) als vertrouwde / vertrouwenspersoon voor de jeugd.

Het bijscholen van hulpverleners We denken hierbij aan gemeentelijke onthaaldiensten We denken hierbij aan gemeentelijke onthaaldiensten Ook jeugddienst en politiemensen (‘drugscel’) zouden een belangrijke rol spelen. Ook jeugddienst en politiemensen (‘drugscel’) zouden een belangrijke rol spelen.

Het rechtstreeks samenwerken met een gespecialiseerde arts of hulpverlener Instanties en vertrouwensartsen uitnodigen voor een gesprek. Instanties en vertrouwensartsen uitnodigen voor een gesprek. Folder samenstellen met nuttige informatie en telefoonnummers (websites) Folder samenstellen met nuttige informatie en telefoonnummers (websites)

Sensibiliseren van café- uitbaters Uitleggen wat er gebeurt als zij iets melden Uitleggen wat er gebeurt als zij iets melden Politie in burger Politie in burger Stickeractie voor café’s Stickeractie voor café’s

Aanwezigheid van politie op fuiven Dealers voelen zich bekeken, gaan hier dus niet meer aanwezig zijn. Dealers voelen zich bekeken, gaan hier dus niet meer aanwezig zijn. Oplossing bij gevechten. Oplossing bij gevechten. Hoe ervaren wij als organisatoren dit probleem ? Hoe ervaren wij als organisatoren dit probleem ?

MOGELIJKE ACTIES Onderzoek: waar gaan onze jongeren uit? Onderzoek: waar gaan onze jongeren uit? Organiseren van een fuif met optreden in samenwerking met de café –uitbaters. Organiseren van een fuif met optreden in samenwerking met de café –uitbaters. Middelbare scholen. Middelbare scholen. IPZ: nog verder dan Herent - Kortenberg? IPZ: nog verder dan Herent - Kortenberg? Meer mankracht en manuren om te strijden Meer mankracht en manuren om te strijden Drukken van een sticker voor cafés die willen meewerken aan een drugarme gemeente. Drukken van een sticker voor cafés die willen meewerken aan een drugarme gemeente.

Actiepunt : preventie Contacten leggen naar de jeugdverenigingen via de Jeugdraad Contacten leggen naar de jeugdverenigingen via de Jeugdraad Een goed café heeft een goede uitbater… Een goed café heeft een goede uitbater… Ziek? Naar de dokter! Drugprobleem? Naar diezelfde dokter? Ziek? Naar de dokter! Drugprobleem? Naar diezelfde dokter? Straffe verhalen Straffe verhalen Hulpverlening: ' wie, wat, waar en hoe?‘ Hulpverlening: ' wie, wat, waar en hoe?‘ Bekendheid drugbeleid via betrokkenheid van de jeugd Bekendheid drugbeleid via betrokkenheid van de jeugd