De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

JGZ Preventieagenda De meeste kinderen in Nederland groeien – mede dankzij de JGZ - veilig en gezond op. Daar zijn we trots op! We geven extra aandacht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "JGZ Preventieagenda De meeste kinderen in Nederland groeien – mede dankzij de JGZ - veilig en gezond op. Daar zijn we trots op! We geven extra aandacht."— Transcript van de presentatie:

1 JGZ Preventieagenda De meeste kinderen in Nederland groeien – mede dankzij de JGZ - veilig en gezond op. Daar zijn we trots op! We geven extra aandacht aan gezinnen waarvoor dat niet vanzelfsprekend is. Voor hen allen ontwikkelen we de JGZ Preventieagenda. In het filmpje dat hierna komt wordt de Preventieagenda toegelicht. Met elkaar kunnen we zorgen voor impact!

2 Filmpje: JGZ Preventieagenda
Directe link (YouTube)

3 Gesprekswijzer: → Tool en inspiratie om samen invulling te geven aan de Preventieagenda Preventiepijlers JGZ Ouderschap Hechting Gezondheid Weerbaarheid

4 Kindermishandeling | Schoolverzuim | Armoede
Samen sterker in de strijd tegen hardnekkige maatschappelijke vraagstukken Kindermishandeling | Schoolverzuim | Armoede

5 Stimuleren van de dialoog - vraag 1
1. Wat verstaan we onder: Ouderschap? Hechting? Gezondheid? Weerbaarheid?

6 Stimuleren van de dialoog - vraag 2
2. Wat doen we al op het gebied van deze vier preventie pijlers? Ouderschap Hechting Gezondheid Weerbaarheid

7 Stimuleren van de dialoog - vraag 3 - 6
3. Wat zou beter kunnen? Wat heb je daarvoor nodig en wie heb je daarbij nodig? 5. Wat ga jij concreet hieraan bijdragen? Wat gaan wij samen hieraan bijdragen?

8 Stelling I - Ouderschap
Ingaan op de ouderschapsbeleving en hechtingsrelatie tussen ouders en kinderen vergroot de vroegsignalering van kindermishandeling.

9 Stelling II - Hechting Een goede hechting tussen ouders en kinderen voorkomt vechtscheidingen.

10 Stelling III - Gezondheid & Weerbaarheid
Om de weerbaarheid van kinderen en jongeren te vergroten en een gezonde leefstijl te stimuleren is zichtbaar en aanwezig zijn als JGZ op scholen een fundamentele voorwaarden.

11 Stelling IV - Verzuim Aandacht voor schoolverzuim vanuit onderwijs en JGZ begint al op de voorschool.

12 Vragen, opmerkingen, suggesties? Neem contact op!
ActiZ Jeugd, GGD GHOR Nederland en het NCJ horen graag de ideeën en zijn beschikbaar om te sparren en voor het leggen van verbindingen. Samen hebben we impact! ● ActiZ Jeugd: Marjolein Schipper, ● GGD GHOR Nederland: Karin Boode, ● NCJ: Yvonne van Heerwaarden,

13 Op de hoogte blijven? Kijk op www.ncj.nl/preventieagenda
en meld je aan voor de thema nieuwsbrief.


Download ppt "JGZ Preventieagenda De meeste kinderen in Nederland groeien – mede dankzij de JGZ - veilig en gezond op. Daar zijn we trots op! We geven extra aandacht."

Verwante presentaties


Ads door Google