In de kern verkeerd 24 maart 2011. Algemene reactie Historie: overvaltactiek Actiegroep en Wehl met 3000 handtekeningen tegen komst Domus Gevraagd weer.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wilt u meer weten over Regelhulp.nl? Kijk op of stuur een naar
Advertisements

De Straatdokter Bed, brood en bad de basis voor medische zorg aan dak- en thuislozen april 2007.
Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
‘Wie met ouderenbeleid begint is te laat’
De nieuwste uitspraken
Workshopronde Woensdag 18 april
Geef uw zorgverlener toestemming voor het delen van uw medische gegevens! Informatiefolder gegevensuitwisseling voor zorgconsumenten in Zuid-Holland.
ALLES WAT JE MOET WETEN OVER PERIODE 4 Samen naar het examen.
De stand van zaken in Enkele cijfers - verneveling Rond de flesjes per jaar verstrekt aan alle deelnemers …….en even zoveel naalden, spuiten.
Workshop Bovenlokale samenwerking Bijeenkomst transitiemanagers jeugd
1 Wat is microfinanciering ? 2 1. De financiële behoefte.
De rekenkamer van Venlo
Ronde (Sport & Spel) Quiz Night !
Bijeenkomst FNV Bondgenoten voor medewerkers van Hans Textiel 7 februari 2011 Bewerkte presentatie met toelichting voor op de website.
College bouw ziekenhuisvoorzieningen Financiële aspecten van domotica 14 mei 2008 Pauline Mourits, Bouwcollege.
Leger des Heils ZWN Grijs Genoeg(en)
1. 2 ‘EEN MANAGER MOET VAN MENSEN HOUDEN’ 3 STRATEGIE WEES GEWOON OVERTUIGD DAT HET ALTIJD MET MENSEN BEGINT.
Nieuwe Wmo – Platform VO
© BeSite B.V www.besite.nl Feit: In 2007 is 58% van de organisaties goed vindbaar op internet, terwijl in 2006 slechts 32% goed vindbaar.
Naar het Jaareinde toe
Ogen dicht, niet kijken! Bij schokkende beelden wil je soms even niet kijken Vanavond wordt die uitweg niet geboden: Kijk daar hangt Jezus, kapotgegeseld,
In voor Zorg 10 februari 2010 Samenwerkingstraject gemeente ‘s Hertogenbosch – Zorginstellingen Carla Klomp Frank Pleijers.
LVB en Verslaving Samenwerken, het kan! Lisette Bloemendaal
Preventie van schade naar aanleiding van agressie
Synthese: “Zorg voor verslaafde dak- en thuislozen in Utrecht.”
Studieadviseurs Technische Geneeskunde
De vierkantjes ! Dit is een puzzel om uw hersens eens goed te laten werken. De vraag is bij elk figuur hoeveel vierkanten u ziet.
BBC – LDC.
LSB Trefdag Antwerpen 1 PARTICIPATIE Lokaal Sociaal Beleid Gent (par·ti·ci·pa·tie de; v -s het hebben van aandeel in iets; deelname)
SOCIAL RETURN ROTTERDAM Hoe communiceer je social return?
Hoofdstuk 5 Integer leiderschap
Innovaties in de zorg een evaluatie van 17 kleinschalige projecten
Benchmarking Publiekszaken 2006 Benchmarking Publiekszaken Kringbijeenkomst III 7 september 2006 Enschede.
De Wet maatschappelijke ondersteuning NAAM Bert Holman DATUM februari PLAATS Eindhoven.
INDEPENDER De gebruikswaarde van de CQ-index voor Independer 24 april 2007.
Maatschappelijke gezondheidszorg GGD
Dordrecht, 09 februari Studiedag WMO en ggz Duidelijk maken wat we doen met AWBZ-verstrekkingen en WMO prestaties.
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport OGGZ in de Wmo Maandelijkse bijeenkomst pilotgemeenten Wmo 12 juni 2006.
Workshop: rechten en plichten van student en onderwijsinstelling
ECHT ONGELOOFLIJK. Lees alle getallen. langzaam en rij voor rij
Het werken met portfolio
“Een dure GSM hebben ze wel, maar hun schoolrekening betalen…”
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
1 Week 38/ /11/ Voor oktober vrezen velen onder ons een crash Wat denken wij?? Voor de VS zien we weinIg kans van een crash gezien.
De vierkantjes ! Dit is een puzzel om uw hersens eens goed te laten werken. De vraag is bij elk figuur hoeveel vierkanten u ziet.
Strijd tegen de zonde?.
Club voor jongens en meiden met een beperking.
Centrumvisie Presentatie winkeliers/ eigenaren 15 September 2014.
Budget Challenge Workshop 2015
0 CNV Publieke Zaak Patrick Fey ALV Senioren 24 maart 2011 Het Seniorenbelang in en bij de bond + actualiteit pensioen.
Middelen voor je buurtproject 28 maart Sessie 2.
De WMO…, toch nog beter dan verwacht? Hans kuijpers 24 mei 2007.
Solliciteren: wat wil ik?
Tweede bijeenkomst minor agoog in de GGZ
Examen schrijven Kan de volgende tekstsoorten bevatten:
OM en medisch beroepsgeheim Openheid & OM OM legt op zitting steeds verantwoording af; Openheid is een pijler van de rechtstaat; Macht die.
Ketenzorg (O)GGZ Midden- Holland Inleiding casus Volwassenenzorg.
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
Het perspectief van de Gelderse Jeugdzorg Het perspectief van de Gelderse Jeugdzorg Nijmegen, 8 april 2011 Henk van Oosteren
Transities sociale domein VV Uitleg Introductiefilmpje roltraproltrap Kanteling Het gesprek Begrippen.
Maatschappelijke Zorg ZHZ Adviescommissie 14 juni 2011.
Begeleiden hoofdstuk 14 VP15 Begeleidingskunde Carin Hogenbirk oktober 2015.
Met STAR(R) meer zicht op competentieontwikkeling
WZC Villa Rosa & ‘t Meiland
De volgende stap op weg naar burgerparticipatie in Roermond
Gesprekken voeren Begeleiden hoofdstuk 14 VP15 Begeleidingskunde
Dak- en thuisloosheid in Leuven Op weg naar een lokale strategie
Transcript van de presentatie:

In de kern verkeerd 24 maart 2011

Algemene reactie Historie: overvaltactiek Actiegroep en Wehl met 3000 handtekeningen tegen komst Domus Gevraagd weer opnieuw te beginnen met schone lei Helaas onbespreekbaar Motie van 16 september basis nieuwe beleid college

Vervolg algemeen Raad: wilt u zich een mening vormen over het feit over er wel of geen Domus in Wehl wenselijk is? Citaat rapport Beke: Opvang raakt de kern, pagina 19 Alle kenners geven aan dat het, zeker gezien de dorpse situatie, niet verstandig is om psychisch gestoorden, sociaal onaangepasten, agressieven en zorgmijders in Wehl te plaatsen.

Het Beleid Basis is het OGGz-beleidsplan Gevolgd door Achterhoeks kompas Basis 251 behorend tot de doelgroep Komen er niet Achterhoekse daklozen naar Wehl Is zoveel opvang nu echt nodig? Domus na een jaar dicht?

Beleid 2 Citaat uit Beke Opvang raakt de kern, pagina 14 Op dit moment, februari 2010, zijn er twaalf potentiele bewoners voor het Domushuis in Wehl. Opvang raakt de kern, pagina 15 Mede gezien het feit dat het aantal van 251 daklozen in 2007 dus kennelijk in 2010 al gereduceerd is tot ongeveer zestig personen, mag aangenomen worden dat het Domushuis in Wehl deels ook uit nietAchterhoekers zal gaan bestaan.

Geld Veel draait om geld, ook bij de Domus: AWBZ subsidie Uitspraak de heer Eden Leger des Heils: “We gaan het product Domus in de markt zetten in Wehl” Citaat rapport Beke Opvang raakt de kern, pagina 21 Tot op heden ontbreekt een duidelijk beeld van de dak- en thuislozen in de Achterhoek. Het beeld van de groep daklozen die bekend is, is niet volledig en ontbeert onder andere essenti ë le informatie rond psychische problematiek, verslavingsbehoefte en delinquent gedrag.

Partner Leger des Heils? Leger des Heils: -weinig toeschietelijk en niet transparant -Maakt geen afspraken met ketenpartners voor psychiatrische en medische zorg, verlavingshulp en dagbesteding -Website Kiesbeter: Schrikken: ook sexdelinquenten kunnen in Wehl terecht

Partner Het Leger des Heils? gezondheidszorg/detail/domus-wehl/

Citaat rapport Beke Opvang raakt de kern, pagina 14 We hebben het Leger des Heils verzocht om een profiel van deze bewoners, maar dit is vanwege privacygevoelige informatie geweigerd. Opvang raakt de kern, paginga 23 Wat we al zien, is dat het Leger des Heils niet alleen uit de groep daklozen selecteert, maar ook onder gedetineerden werft, voor de periode nadat ze vrijkomen. Opvang raakt de kern, pagina 41 Uit de interviews komt naar voren dat er weliswaar eerste contacten tussen het Leger des Heils en potenti ë le partners zijn geweest, maar dat dit regelmatig tot vaak bij een eerste contact gebleven is. Dit geldt met name voor zaken als dagbesteding, psychiatrische behandeling en medische 24-uurszorg.

Het rapport Wat erg veel naar voren komt: Gedegen rapport! Discussie over de cijfers: kloppen die nu? Hoe betrouwbaar zijn die? Aanzienlijke overlast is eenzijdig gedefinieerd, alleen vanuit de dader. Het gaat nu juist om slachtoffers. Komen er echt Achterhoekse daklozen: rapport geeft aan dat selectie plaats moet vinden. Domus hoort niet in een dorp! Beperkte middelen beschikbaar om beheersplan uit te voeren

Capaciteitsvraag Om hoeveel lokale daklozen gaat het nog maar? Initiatief Iriszorg Experiment dorp Geen vergelijking mogelijk Import van overlast is zeker Product Domus Financiële drive LdH is leading Marginale zorgcomponent Visie zorgdeskundige Gedegen behandeling staat voorop “…OVERLAST ZAL ZEKER TOENEMEN…” Veiligheidsanalyse Beke excl. antwoord op vraag wel/niet domus in Wehl Betrouwbaarheid evt. toekomstige partners LdH….. Collega gD…..