UAM 6 God in den hoog’ alleen zij eer En dank voor Zijn genade, Daarom dat nu en nimmermeer Ons deren nood en schade God toont zijn gunst aan ons geslacht.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Proud to be a man Proud to be a woman Waarom zijn jongens
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Zingen Vers 1 Liedboek 303 De ware kerk des Heren,
Zingen Vers 1 God in den hoog' alleen zij eer
Zingen Vers 1 Dit is de dag, die God ons schenkt,
God en ons.
Tempel kan herbouwd op vleugel heilige plaats?
HOEZO BIDDEN?.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
"in geen ding bezorgd" 1.
het laatste wereldrijk
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
Votum en Zegengroet Zingen: Psalm 18: 1 Gebed
Welkom in deze kerkdienst
Welkom Voorganger: ds. A.J. Minnema Organist: br. Beamist: br. P. Wiltjer Opmerkingen kunt u melden bij de leden van het BeamTeam: Karel.
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
God is trouw Hij gaf zijn woord
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
Christelijke Vrijheid
Het Lam verandert Geween in Gezang
overgedragen DONDERDAG
Hartelijk welkom in deze dienst
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Komt allen tezamen!.
Zingen Vers 1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
Openb. 4: Ik, Johannes, had een visioen. Er stond een deur open in de hemel. En een stem zei: ‘Klim hierheen op, dan laat ik je zien wat er hierna.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
eind december... sinds duizenden jaren... midwinterzonnewende 2.
Paulus' brief aan de Kolossers (3).
Toekomst Heden Verleden Jaar wisseling 2014/2015.
Vers 1 O allerhoogste Majesteit, die in het rijk der heerlijkheid de heem'len hebt tot Uwen troon, wij roepen U, in Uwen Zoon, die voor ons heeft genoeg.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Zingen Vers 1 Ere zij aan God, de Vader, ere zij aan God, de Zoon,
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Liturgiebr. D. v Harten Collecte: Diaconaal centrum Eindhoven Psalm100:1, 2 L. Psalm150: Psalm100:3, 4 T. Psalm150: Gezang139:1, 2 Psalm145:1 Gezang107:1,
Voorganger:ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 1 – 8.
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. A. Robbertsen
Voorganger: ds. A. Robbertsen Welkom in deze dienst Schriftlezing:Openbaring 1 : 9 – 20.
Voorganger:Ds C. Hendriksen Welkom in deze dienst Schriftlezing:1 Johannes 2: 18 – 28.
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds M. Dubbelman
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. B Robbertsen
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Transcript van de presentatie:

UAM 6 God in den hoog’ alleen zij eer En dank voor Zijn genade, Daarom dat nu en nimmermeer Ons deren nood en schade God toont zijn gunst aan ons geslacht Hij heeft de vrede weergebracht De strijd heeft thans een einde.

U, Vader, U aanbidden wij Wij zingen U ter ere Onwrikbaar staat Uw heerschappij Voorgoed zult Gij regeren. Gij hebt onmetelijke macht, Uw wil wordt onverwijld volbracht. Die Heer is onze Koning!

O Jezus die de Christus zijt Des Vaders eengeboren, Gij hebt ons van de toorn bevrijd En redt wie was verloren. Gij Lam van God, voor ons geslacht, Verhoor ons roepen uit de nacht, Erbarm U over allen.

De open deur in de hemel De deur van .... Geopend, eens en altijd Openbaring 4 De open deur in de hemel De deur van .... Geopend, eens en altijd

Een visioen Elementen van Jesaja 6 en Ez. 1 en 3

DISPENSAtionalistische Interpretatie Gepopulariseerd door Tim LaHaye en Jenkins Opname *Hierna… *Klim hierheen op! Stem van Christus

Echter… Hierna 1:19; 7:1, 9; 9:12; 11:11; 15:5; 18:1; 19:1; 20:3. Er zijn vele etappes of fases, geen reden tot een tweedeling of drastische cesuur. Gevolg voor hoofdstuk 4- 19! Parallellen en herhalingen in het boek Afwezigheid van het woord KERK… “argument uit de stilte”

Is dit de opname v. Johannes? “ik werd in de geest” lijkt eerder op een visioen Lichamelijk of mentaal? 1 Thes. 4 presenteert meerdere elementen

De troon van God Een troon die STAAT Dit boek gaat over macht, over de regering van de wereld. Majesteit en macht van God, van begin tot eind Geen beschrijving van God, alleen de glans en omgeving Boek: van troon tot troon

24 ouderlingen op tronen Meerdere opties Een groep engelen Witherington nuchter: wie het ook zijn, hun functie is secundair. Het enige dat ze doen is neervallen en aanbidden!

Identificeren van de oudsten: elementen: 24 Oudsten Tronen Witte kleding Kronen, link met 2:10 en 3:11? Meer in hfdst. 5.

4 dieren Vertegenwoordigen de schepping Vers 8

Ladd: Glazen zee. Doorzichtigheid: symbool van Gods doordringende alwetendheid.

Zee van kristal, Witherington: Dezelfde zee als 13: 11? Symbool van kwade machten, maar zelfs die staan onder Gods controle!”

Vers 11 De aanbidding wordt persoonlijker Here, onze God Kritische echo van de pretenties van keizer Domitianus U, en U alleen! Exclusief

Bedoeling van het visioen: De gelovigen bevestigen en troosten in hun verdrukking, begin-visie ter oriëntatie voor het hele boek, temidden van alles GOD REGEERT! Hij is sterker dan het kwaad en zal overwinnen. Boven alles en allen staat: GOD! onze GOD.

Een prangende brandende en existentiële vraag. Wie regeert, wie zit op de TROON? Geen filosofische of interessante vraag voor Johannes en de gemeenten, maar Een prangende brandende en existentiële vraag. Daarvan hing hun rust en zekerheid af. De keizer.