Verschillendedanssoorten

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wolfskinderen Gemaakt door Dorothé van der Ree Doolaard ( Trajectgroep 3) Driestar College, Gouda.
Advertisements

Cyclamen. Cyclamen Stilstand is achteruitgang! Groei is Leven!
(klik op vraagteken of masker)
Wij gaan iets vertellen over het boeddhisme
Leeuwen Door Hanad gemaakt..
Kyra Aanpassingsgroep Van Kyra en Robin.
Gelukssymbolen.
De eerste mensen Paragraaf 1 Hoofdstuk 2.
Joodse gebruiken rond het huwelijk
Het Trouwfeest.
Met meester Cor en meester detmer
Sloppenwijken.
Gemaakt door: Kim van Dijk
So You Think You Can Dance theatertour. De theatertour vond plaat in Vredenburg Leidsche Rijn te Utrecht. SYTYCD is een danswedstrijd die op de Nederlandse.
Carnaval Niek Bessems.
Gemaakt door : Vera van helden
Het gebed en de feesten bij de moslims!!!
Uit het boek Genesis. Wave muziek 3 intermezzo..
Ik voel me zo alleen !.
De Islam.
HET NIEUWE JAAR.
Samenvatting Learning Circle
DE PAPEGAAI.
Azië is het grootste continent ter wereld. Aan de westkant grenst het aan Europa en Afrika, in het noorden aan de Oceaan, in het oosten en zuidoosten.
Rituelen in het Christendom
RITUELEN KICK-OFF IAD / GDD / GAR
Feesten in andere culturen
Afkomst, zoeken en vinden
De Bloedsomloop Basisstof 6: Uitscheiding Basisstof 7: Weefselvloeistof en Lymfe Basisstof 8: Antistoffen.
De dans Mijn spreekbeurt gaat over de dans. Ik heb het onderwerp gekozen, omdat het mijn hobby is en ik er veel over weet.
De koning en de arme violist.
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Praten is zilver zwijgen is goud.
Priscilla, Manoek, Monique & Merel
China.
Spreken over onze ellende … Geen los onderwerp! Onderdeel van de leer van de genade. Hoofdboodschap van de kerk Niet: je bent een erge zondaar Maar: je.
Gemaakt door laura & gitte
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Waarom had Siebold schilder Kawahara Keiga in dienst? A – Voor de gezelligheid B – Om voor Siebold.
JONGEREN Pagina 24 t/m 50.
Spreekbeurt van Tayissa en Alicia
Volk van de Thora Rituelen bij het leven.
Basisstof 7: Weefselvloeistof en Lymfe Basisstof 8: Antistoffen
Hocus Pocus met Alfons Alfrink Regisseur Torill Kove Land Noorwegen Jaartal 2013 Tijd 72 minuten Taal Nederlands gesproken Groep 3/4.
Geschriften en stromingen
Hoe gezond en goedkoop eten kopen voor je gezin niet evident is.
Winterquiz De ijskoude.
Mariken DIE WAERACHTIGE ENDE EEN SEER WONDERLIJCKE HISTORIE VAN MARIKEN VAN NIEUMEGHEN DIE MEER DAN SEVEN JAREN METTEN DUVEL WOENDE ENDE VERKEERDE.
Vlees eten innige band vlees van Zijn vlees je bent om op te eten! ik proef Zijn lichaam!
3.5 Griekse kunst.
Leguit + roos bedrijfsbezoek.  geschiedenis  Wat maken ze allemaal ?  Wat gebruiken ze allemaal ?  Foto’s  The end!!!! inleiding.
TEUN,Daphne,Kiki,sophie Zorg groep. Oudere kinderen mogen eten brengen naar de zieke kinderen. De kinderen moeten leren breien en naaien. De kinderen.
ICD ICD = implanteerbare cardioverter defibrillator Een ICD kan nodig zijn bij gevaarlijke hartritmestoornissen, zoals kamertachycardie en kamerfibrilleren.
Spaans leren met de taalscholen in Barcelona Source: taalscholen-in-barcelona/
Gemaakt door. Badr, Naomi, Jallil, Lorenzo, Yara, Ty-shawn, Fruzsina, Shania.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
, Sociale veiligheid is cruciaal voor kinderen om te kunnen leren Evt. logo van de school.
BEDIENDEGROEP Gemaakt door lizzy en mila. INHOUD Dienstmeisje Koetshuis Koopman Einden.
Project KUNST EN CULTUUR. CULTUUR IN DE KLEUTERSCHOOL KUNST.
Een merkwaardige ondersoort van de homo sapiens, lijkt er uiterlijk veel op maar vertoont onlogisch, onvoorspelbaar en irrationeel gedrag We doen dingen.
Welkom in China. China is 300 maal groter dan Nederland.
Oog voor de ander, oog voor jezelf
Spelling 1 3 vwo Op niveau, 1e druk (2014)
Wie zijn de bosjesmannen?
Introductiedag WiNA Wiskunde Informatica Natuurkunde.
Hoera, ik ben jarig!!!.
Symbolen en hoofdwaarden
3 – Hoe belangrijk is het om te genieten?
HET NIEUWE JAAR.
Transcript van de presentatie:

Verschillendedanssoorten Drakendans De drakendans is een zeer kenmerkende volksdans binnen de Chinese cultuur. Bij deze dans vormen een aantal mensen de lange Chinese draak….... De voorste in de stoet draagt de kop van de draak en de rest vormt het lichaam . De draak kan van verschillende materialen, zoals hout, stof en crêpepapier, zijn gemaakt. De drakendans wordt vaak bij feesten zoals het Chinese nieuwjaar gedanst, normaal gesproken buiten vanwege de lengte van de draak. De draak verdrijft symbolisch boze geesten , net zoals zoals het lawaai van vuurwerk dat doet. De draak is het symbool van het koninklijke, is krachtig, energiek, vertrouwelijk en moedig.

Verschillende danssoorten Leeuwendans De leeuwendans wordt net als de drakendans aan het begin van het jaar uitgevoerd. De Leeuw symboliseert geluk, hij wordt gezien als de gelukbrenger voor het jaar . De leeuwendans wordt opgevoerd door twee personen, hij begeeft zich door de straten en voert zijn dans uit voor de deur van verschillende zakenpanden en huizen. In sommige Oosterse landen worden regelmatig leeuwen-danswedstrijden gehouden. Het is uitgegroeid tot een culturele sportactiviteit, die worden gehouden op traditionele dagen . Ook in Suriname worden de draken- en leeuwendans gehouden, tijdens Chinese activiteiten.

Verschillende danssoorten Jaran Kepang Jaraan Kepan wordt meestal uitgevoerd tijdens overgangs rituelen zoals: besnijdenis,een huwelijk, een eerste zwangerschap. Jarang Kepang is een Javaanse traditie en onderdeel van de Surinaamse cultuur. De Jarang kepang wordt ook wel paardendans genoemd, omdat de dansers zich tijdens de dans als ruiters en paarden gedragen. Deze dans (kembang)heeft twee delen het eerste deel gedraagt de danser zich als ruiter en het ander deel van de dans gedraagt de danser zich als paard . Tijdens deze dans raken de dansers in trance(mabuk) door de muziek en beelden verschillende diersoorten uit. Ze eten soms gras, rauwe padi, glas of gloeiende kolen.