Welkom.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
cultureel kunstzinnige vorming in het vmbo
Advertisements

Professional in Beeld Henk Meijer Ontwikkel het jonge talent in het Westland Docenten professionaliseren en leerlingen plukken de vruchten.
Uitdagingen voor een divers personeelsbeleid
Digitale toetsen op afstand Bregatha de Gooijer
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
Toekomst van internationalisering op de lerarenopleidingen
WORKSHOP GESLAAGD IN HET VAK: ROC MONDRIAAN – DE HAAGSE HOGESCHOOL 3 OKTOBER 2013 ONDERNEMERSCHAP EN ONDERWIJS.
BattleBots The school battle.
Samenwerkingsverband Onderwijs Bedrijven
Leren ondernemen verankeren in het onderwijs 23 mei 2012.
Handicap + studie nieuwe stijl Congres OCW Studeren met een functiebeperking Utrecht, 24 november 2011.
Karen van Oyen Renate Klaassen Sofia Dopper
ONDERNEMERSCHAP 2010 TOT 2012 EN VERDER>>>> INTRAPRENEUR ENTREPRENEUR ROELF JAGER EUROPESE AWARDS VOOR ONDERNEMERSCHAPSBEVORDERING 2013.
Ondernemerschap. Ondernemerschap Inhoud Doel van deze presentatie: Inzicht geven in Ondernemerschap in het onderwijs Inhoud De betekenis van ondernemerschap.
Microsoft Dynamics NAV Meerwaarde voor leerlingen/cursisten.
Wat kun je er (niet) mee binnen het onderwijs?
Studielandschap Tilburg PenA Sebastiaan van der Wal 09 november 2006.
Eefje Buys 1BaTP C = leerling dient zelfstandig te werken, zelfstandig te leren en kan daarbij rekenen op begeleiding.
TRAINING GEVEN ALGEMEEN Tafeltennistrainer 2
Wat is UNIZO?  UNIZO = Unie van Zelfstandige Ondernemers  Doelstelling: meer kansen voor ondernemers creëren, in het belang van de hele.
De Fontys-minor Innovatief Beroepsonderwijs
De nieuwe editie van buiteNLand Tweede Fase
Werken aan kwaliteit gl met de juiste instrumenten.
De online gids voor studiekeuze en loopbaanoriëntatie
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Een project van de NSGK. Projectdoelen de positie van jongeren met een handicap in de samenleving verbeteren de beeldvorming met betrekking tot jonge.
Persoonlijke en sociale vaardigheden van de commerciële professional
ISchool Koll groepje Maarten, Rob, Jason, Elmina, Paola en Daisy Docent John Hukom.
Beoordelen en kwalificeren in het vmbo
MBO Oosterhout Onderdeel van ROC West-Brabant
WELKOM Wat brengt je hier ? Wat verwacht je hier te horen ? Wat verwacht je hier te halen?
SONDERVICK COLLEGE Informatieavond MAVO XL
Verrijkte Content Helicon Studiedag 2013, Velp John Hanswijk.
Competentiegericht leren vmbo
Leren in de regio Marc van Rooden, 26 mei Wat is RegioLeren Regio Leren is het ontwikkelen, uitbouwen en onderhouden van een regionale kennisinfrastructuur.
“Passend onderwijs op maat”
Informatie bijeenkomst Kansrijk Eigen Baas Eindhoven.
 Ondernemerschapspaspoort De reis naar de arbeidsmarkt van de toekomst, kun je vastleggen, de route bepaal jezelf! Waarom een paspoort: De Nederlandse.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
MBO PERSPECTIEF 1 Diverse afdelingen met diverse specialisaties/ technische takken MBO ers laten leren vanuit concrete ervaringen Nieuwsgierigheid van.
Eerstejaarsproblemen
Worldschool. Wat is Worldschool?  Voortgezet onderwijs  Ontwikkelingslanden  Wereldwijde partners  Deskundigen uit verschillende landen  Deskundig.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
BÈTAVAKSTEUNPUNTEN. Docent-activiteiten Meestal vakgericht, soms vakoverstijgend (Beta) Netwerkbijeenkomsten – ca. 4 maal per jaar Cursussen en workshops.
De kunst om een klant of prospect een dienst van SNS Bank te laten kopen SNS Programma voor Ondernemende Helden Sales training Verkoop adviseur Docent:
SOCIAAL ONDERNEMERSCHAP COLLEGE 1 Introductie op de module.
Echt in contact treden met de student André Baars, Onderwijspsycholoog (
Bijeenkomst September 2015
Social work Week 2.
3 * C C ompetenties in de C urricula van de C AH.
3 t/m 14 oktober Inhoud  Alert Online 2016  Thema  Communicatie en Onderzoek  Hoe meedoen?
John Hanswijk Theater Paars | 29 januari 2015 Mediawijs met Digiveiligheid en Social Media (VO & MBO)
Naam van de Auteur 7 januari 2008 B ETER ONDERWIJS MET DIGITAAL LEERMATERIAAL : DROOM OF WERKELIJKHEID ? Alfons ten Brummelhuis Arrangeursdag.
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
Pilot kennisbasis rekenen- wiskunde Hogeschool iPabo Vahap Duman, docent rekenen-wiskunde Ronald Keijzer, lector Rekenen-wiskunde
Vakmanschap en kennisontwikkeling ESF-congres 19 mei 2015 Menno Meihuizen Ministerie SZW Directie Participatie en Decentrale Voorzieningen.
Ondernemerschap VECON 14 juni Welkom Even voorstellen Gerard Aaftink.
Ondernemend gedrag VECON 14 juni 2016.
HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap
De sociale wijkteams in Leiden
Hans van der Rijst – steunpunt BEST
VMBO-achtbaan Ontwikkelagenda Onderwijsprogramma
VMBO-achtbaan Ontwikkelagenda Onderwijsprogramma
Versterken samenwerking lerarenopleidingen scholen
Taalontwikkelend lesgeven: een didactische methode voor álle docenten!
Competentie gericht onderwijs
Evalueren om te leren vs. evalueren van het leren
Afkoppelen hemelwater bedrijven Noord- en Midden-Limburg Bijeenkomst 25 januari 2018 Presentatie onderzoek ‘afkoppelen hemelwater bedrijven Noord- en.
en biedt uw bedrijf voordelen!
Transcript van de presentatie:

Welkom

Welkom Het Startersplein Het Startersplein ontwikkelt ondernemerschap. Sinds 2003 vele honderden startende en groeiende ondernemers begeleid. De Wereld van de Ondernemer is onze methodiek. Sinds 2007 ook actief in het onderwijs. In het onderwijs docenten[teams] getraind. Partner van SLO, MBO-Diensten, KCH etc. Uitvoering van diverse ONO-projecten. Welkom

Welkom Wat ons drijft Het ontwikkelen van ondernemerschap! Een actieve houding. Verantwoordelijkheid nemen. Kansen zien, kansen benutten. Resultaat halen. Persoonlijke ontplooiing. Plezier. Welkom

Welkom Onderwijs en Ondernemerschap In het onderwijs steeds meer belangstelling voor het thema “Ondernemerschap”. Maatschappelijk wordt ondernemerschap steeds belangrijker gevonden. Van leerlingen wordt steeds vaker ondernemend gedrag verwacht. Ondernemerschap is meer dan attitude, kennis is nodig! Toetsing van kennis èn attitude is wenselijk. In het MBO-onderwijs CE Ondernemerschap. Maar hoe doe je dit nu in de onderwijspraktijk? Welkom

Welkom Hoe ontwikkel je ondernemerschap? Uitgangspunten: Ondernemen leer je door te doen, niet uit een boekje. Ervaren, voelen. Contact maken en delen. Leerlingen verantwoordelijk maken voor hun leerproces. Kennis eigen maken. Docenten delen hun kennis van het beroepenveld. Docenten zijn rolmodel. Resultaat halen. Het doel is een effectief leerproces. Welkom

Zelfstandig Ondernemen Het didactisch model van ondernemerschap Resultaat Ondernemen Toepassen Kennis Attitude Welkom Zelfstandig Ondernemen Ondernemerschap Ondernemendheid

Welkom De voordelen voor de leerling Ondernemerschap wordt behandeld als compleet vak, Duidelijke instructies via werkbladen en opdrachten, Werken op eigen tempo mogelijk, Verdiepingsopdrachten zijn mogelijk, Gemaakte werk is altijd beschikbaar en in te zien, 24/7 toegankelijk Welkom

Welkom Voordelen voor de docenten Werken vanuit een didactisch model over ondernemerschap. Een lesplan, dat naar eigen inzicht kan worden aangevuld. De toetsmatrijs en werkprocessen voldoen volledig aan de CE Ondernemerschap. Begeleiding met FAQ-online en een helpdesk. Aanvulling met eigen materiaal is mogelijk. Begeleiding van studentbedrijven zoals Jong Ondernemen. Uitgebreide toelichting op het gebruik van de materialen zoals werkbladen, opdrachten en begrippenlijst Opleiding en training van de docent in het kader van zijn professionalisering. Deel van een netwerk van docenten op gebied van ondernemerschap. Welkom

Welkom Meer informatie: Het Startersplein Bisonspoor 1212 3605 KZ Maarssen 0346 587888 info@hetstartersplein.nl www.hetstartersplein.nl Welkom