Das Versprechen Kapitel 3: Seite 27-38.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Vakantie aan de rivier.
Advertisements

Dag 12. Dag 12 Dag 12 van het dagboek Hallootjes, Hoe is het bij jullie? Ik hoop dat jullie je een beetje beter voelen dan wij hier. Want het is toch.
Geloven in de hoop.
Hier en hiernamaals.
Herkenning? Rot voelen? Leegte opvullen?
1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
vijf broden en twee vissen
Woorden en tijd.....
Een professor wilde zijn studenten eens uitdagen.
VEG Halle Prediking 15 december 2013.
Bent u goed in hoofdrekenen? Ja? We zullen zien!...
de genezing te Bethesda
Hij wacht alleen nog maar
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
Bier beter als een vrouw?
Bier beter dan een vrouw?
Welkom.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Ogen dicht, niet kijken! Bij schokkende beelden wil je soms even niet kijken Vanavond wordt die uitweg niet geboden: Kijk daar hangt Jezus, kapotgegeseld,
Kapitel 12: S Gemaakt door Bart.
Kapitel 11 Dennis en Hendrik
Door Duco Haal Diederik Wijs
Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
1.1: in de naam der wet Nakijken Intro HC Opdracht Opdracht bespreken
Welkom kruis Lijden hoort tot het standaardpakket en het basisonderwijs van het christen-zijn. Petrus’ eerste reactie daarop was: God verhoede het Heer!
Zegen & vloek deel II.
Pasen & Pinksteren op één dag!
4 mei 2014 Zoetermeer 4 mei 2014 Zoetermeer. 1Timotheüs 6 12 Strijd DE GOEDE STRIJD DES GELOOFS, grijp het eeuwige leven, waartoe gij geroepen zijt.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
Richteren 13: 1 De Israelieten deden opnieuw wat kwaad is in de ogen des HEREN; toen gaf de HERE hen over in de macht der Filistijnen, veertig jaar. 2.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
Redeneren met bronnen Albert van der Kaap.
Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven.
Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).
1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
Kapitel 6 Das Versprechen
Das Versprechen Kapitel 10: Seite
Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.
 Der Arzt= de arts  Die Photographien= De foto’s  Die Benzinetankstelle= het benzinestation  Der Vertreter= De vertegenwoordiger  Der Damencoiffeur=
Kapitel 9 Seite
Forensische statistiek
Dopen Wat laten wij zien met de doop?. ”Het belangrijkste dat ik u heb doorgegeven …: dat Christus voor onze zonden is gestorven, … dat hij is begraven.
Genade schenken 1.
Verlangen naar licht.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
Preek Jakobus 2:
Arthur Japin, de niet-gelovige hoofdredacteur van de #Jezusglossy, over vergeving.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
Opdracht krantenartikelen
Een wijze les voor jullie:
ABENTEUER LITERATUR SEITE 24,25 Door Floor en Nathalie.
Herinneringskamp Westerbork
De scheidingsmuur afgebroken (II).
ZAND EN STEEN.
Jugend ohne Got CARLIJN CLAASSEN JOHN GESON MERLIJN ZUIDERWIJK.
1 1 mei 2014 Rijnsburg 1 mei 2014 Rijnsburg. 2 de vorige keer: Hebr.10:35 – 11:3 leven door geloof leven door geloof (10:38) 11:1 Geloof is de aanname.
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
DE RECHTZAAK Celine Braeken.. Ik heb gekozen voor het onderwerp de Rechtszaak omdat ik dit een heel interessant onderwerp vindt waar ik persoonlijk nog.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over “Het strafrecht”.
Cursus 3.1 Wetten en Regels Klas 2 KGT Lesweek 3
Cursus 3.1 Wetten en Regels Klas 2 BK Lesweek 4
Transcript van de presentatie:

Das Versprechen Kapitel 3: Seite 27-38

2. Zusammenfassung Politie is op zoek naar sporen van dader, Regen had daarin niet geholpen. Warmte maakte mensen boos, ongeduldig en prikkelbaar > zorgde voor confrontatie tussen politie en dorpsbewoners, die ervan overtuigd waren dat von Gunten dader was. Hij had advocaat om hem te helpen. Politie moest ingrijpen. Matthäi wist ze ervan te overtuigen dat von Gunten niet per se dader was door vragen te stellen over plaatsdelict > bewoners komen erachter dat de verdachte iedereen kan zijn.

Notiere 10 Schlüsselwörter (D-NL) Spür des Mörders – spoor van de moordenaar Polizei – politie Gerechtigkeit – gerechtigheid Überzeugung - overtuiging Konfrontation – confrontatie Der Föhn, Hitzen – hitte Eingreifen – ingrijpen Von Gunten Der Staatsanwalt – de advocaat Die Mägendorfer – de dorpsbewoners

3. Neue Titel für Kapitel 3 Die Konfrontation, omdat het in dit gedeelte van het boek vooral gaat over de boze bewoners en dat de politie daar op in moet grijpen. Waarop een toespraak komt van Matthäi die de bewoners overtuigd van onschuld von Gunten.

4. Notiere minimal 3 Aspekte über den Mörder Hij is ‘hausierer’ – venter, marskramer.“Hausierer sind immer verdächtig”. “Er halt sich im Innern still”. Hij wordt gezien als dader door bewoners > doet hem pijn. Matthäi gelooft hem en ziet hem als getuige.

5. Wer sagt “Das Unrecht muss vermieden werden” und warum? Kommissär Matthäi, omdat het de 2e belangrijke taak van een rechtbank is. Het betekent figuurlijk: je bent onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. 1e taak is: schuldige bestraffen. De bewoners willen een eigen rechtbank. Ze zien von Gunten als verdachte zonder bewijs. Als ze dus een eigen rechtbank willen zullen ze de taken wel moeten vervullen en niet, zoals nu, schenden.

6. Bonusfragen 13-15 13. De Mägendorfer geloven dat von Gunten de dader is, oa omdat hij al eerder veroordeeld is en in het bos werkt. Ze willen gerechtigheid 14. In boek staat dat bewoners naar Lynchjustiz (justitie) gaan. Daarop volgt de ingrijping van politie en toespraak (Rede) van Matthäi. 15. Door vragen te stellen. De bewoners gaan over de moord nadenken en gaan inzien dat het ook heel veel andere mensen zouden kunnen zijn.

7. Passende Frage, die man über das Kapitel stellen könnte Waarom vindt/denkt Matthäi dat von Gunten onschuldig is? Antwoord: Hij heeft ervaring met moordzaken en weet dat je eerst bewijzen moet hebben voordat je oordeelt. Ook heeft hij niet het gevoel dat hij het is, niemand gelooft Matthäi.