Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63).

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Plaatje vrienden op een bank
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Uitleg bijwoordelijke bepaling (bwb)
De les van de graankorrel
Uitleg meewerkend voorwerp (mv)
Geesten Ze zijn overal om ons heen... Geloof je het niet???
Woorden en tijd.....
Genesis 25: 27 Toen de jongens opgroeiden, werd Esau een man, ervaren in de jacht, een man van het veld, maar Jakob was een huiselijk man, die in tenten.
WAT IS DE RODE DRAAD IN JOUW LEVEN ?
Welkom in de samenkomst
Johannes 3:16 Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem gelooft niet verloren gaat, maar.
Hoe kun je Geloven? 1.
Klik telkens met de linkermuisknop om verder te gaan.
Welkom.
Ruth wat goed zou zijn voor Ruth, gaf ze op voor het welzijn van Noemi. Een vrouw van sterk geloof. Ruth is een vrouw van sterk geloof omdat ze gelooft.
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
Kapitel 12: S Gemaakt door Bart.
Relationship Macbeth and Lady Macbeth
Indische nostalgie…….
Kapitel 11 Dennis en Hendrik
Door Duco Haal Diederik Wijs
Das Versprechen Emily Gohres & Nicole van Rijn
Even verpozen en genieten... met muziek.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Modern Sprookje Kikkerkoning.
De paus Het is geen nieuwtje meer, de paus is dood, ondertussen is er zelfs al nen anderen. WHC zal u aan de hand van deze voorstelling wegwijs maken in.
Wie is de baas?.
Mozes terug in Egypte De 10 plagen.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Hoe is het ons geleerd? de rechtvaardige God de schuldige mens.
Pasen & Pinksteren op één dag!
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
David, een profeet psalm 16.
"OOK ONS PASCHA IS GESLACHT".
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1e ADAM 2e ADAM X JEZUS X.
Piet en zijn vader zitten in huis. Piet zegt dat hij naar buiten gaat. Zijn vader zegt dat hij niet mag glijden op het ijs, omdat het ijs nog te dun is.
Rein & onrein ... Handelingen 10:1-48
Is het allemaal wel waar?
Kapitel 11 Dennis & Stephan Duits 4-3
1 1. Dauerverhör = Kruisverhoor 2. Schreibtisch = Bureau
Das Versprechen Kapitel 3: Seite
Kapitel 6 Das Versprechen
Das Versprechen Kapitel 10: Seite
Laurens Tessel Roeland. das Nichtabreisehet feit dat hij niet vertrok die Verzweiflungde vertwijfeling der Schuldde schuld das persönliche Situationde.
 Der Arzt= de arts  Die Photographien= De foto’s  Die Benzinetankstelle= het benzinestation  Der Vertreter= De vertegenwoordiger  Der Damencoiffeur=
Kapitel 9 Seite
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
De kerkvader Augustinus over
Mijn verjaardag..
Kirti Zeijlmans MSc Rijksuniversiteit Groningen Voor meer informatie:
Woord van Leven September 2011.
Hij was maar een clown in ’t wit en in ’t rood hij was maar een clown
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
„Heb je het gehoord? Onze chef is gestorven." „Ja, en ik vraag me de hele tijd al af, wie met hem gestorven is." „Hoezo met hem?" "Nou, in de annonce stond.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
8. Leg Nathans woorden uit: ‘ Wie kann ich meinen Vätern weniger als du den deinen glauben? Kann ich von dir verlangen, dass du deine Vorfahren Lügen strafst,
Uitleg persoonsvorm (pv)
Herinneringskamp Westerbork
Welkom in de samenkomst
Blok 6.
Jugend ohne Got CARLIJN CLAASSEN JOHN GESON MERLIJN ZUIDERWIJK.
Recht en macht David als koning.
‘Mixed up piles’.
Gemaakt door Roos de Boer ylia lijkt een gewoon meisje. Maar eigenlijk niet want ze woont bij een heel heksenvolk. Maar ylia is nog geen heks. Maar dat.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Transcript van de presentatie:

Das Versprechen Hoofdstuk 5 (seite 50-63)

10 sleutelwoorden 1. Dauerverhör – een langdurend verhoor 2. Zeuge – getuige 3. Beweis – bewijs 4. Blut – bloed 5. Rasiermesser – scheermes 6. Schokolade – chocola 7. Geständnis - bekentenis 8. Selbstmord – zelfmoord 9. Beerdigung – begrafenis 10. Bedenken - bedenken

Samenvatting Von Gunten wordt 20 uur lang verhoord, uiteindelijk bekend hij dat hij Gritli heeft vermoord. Matthäi gelooft dat von Gunten alleen maar heeft bekend omdat hij kapot was na dat 20 uur lange verhoor. Dan pleegt von Gunten zelfmoord, wat hem zo verdacht maakt dat iedereen aanneemt dat hij de moordenaar is. Voor iedereen is de zaak nu gesloten, behalve voor Matthäi. Hij zou naar Jordanië gaan, maar bedenkt zich op het laatste moment en blijft toch.

Titel voor Kapitel 5 Das Geständnis Omdat von Gunten bekend dat hij de dader is

3 aspecten over ‘die Ermordete’ Vermoord met scheermesje Chocola in buik Ze was heel fantasievol

3 aspecten over ‘den Mörder’ Hij heeft het meisje chocola gegeven Hij is heel lang Hij heeft het meisje kleine egels gegeven

3 aspecten over ‘den Kommisar’ Hij gaat niet zomaar af op wat iedereen roept Hij gelooft niet dat von Gunten de dader is Hij gaat naar Jordanië maar bedenkt zich op het laatste moment

Vertaling ‘Fraulein, ich fliege nicht’ ‘Mevrouw, ik vlieg niet.’ Dat zegt Matthäi, omdat hij de zaak toch verder wil oplossen omdat hij nog steeds niet gelooft dat von Gunten de dader is.

Bonusvragen 21-24 21. Hij heeft al eerder een meisje verkracht, hij heeft Gritli in het bos gevonden, op zijn jas zit Gritli’s bloed, hij verkoopt scheermesjes en Gritli is daarmee vermoord, hij heeft chocola gegeten en in Gritli’s maag zat chocola. 22. Omdat hij 20 uur lang achter elkaar verhoord werd en hij heel moe was. 23. Omdat ze denken dat de moordenaar gepakt is en omdat hij dood is. 24. Matthäi gaat naar Jordanië, maar bedenkt zich op het laatste moment en gaat niet.

Onze eigen vraag Wat zijn de drie dingen die in het verhoor naar boven zijn gekomen die de ik-persoon ervan overtuigen dat von Gunten de dader is? Bloed Scheermes Chocola