Een review van het artikel: Gender-specific development of nonverbal behaviors and mild depression in adolescence Door: Yolanda van Beek, Marlies S. M.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Statistische uitspraken over onbekende populatiegemiddelden
Advertisements

Algemene Weetjes Over Tekst verklaren en het CSE.
De rol van ouders in de ontwikkeling van alcoholgebruik onder adolescenten Door Elisa De Jonghe Engels, R. & van der Vorst, H. (2008). De rol van de ouders.
Kinderen van depressieve moeders: het integratieve model van Goodman en Gotlib Cassie Claeys 1BaTP.
Wordt ECT eerste keus bij adolescenten met een depressie: een overzicht door W.W. van den Broek Openingsdia, eventueel tijdens het maken van de vragen.
Begeleiders in Beeld.
Lectoraat Interactie en taalbeleid 1 Ouderbijeenkomst 2 Gesprekken thuis: hoe doe je het als ouders (nog) beter!
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Workshop Knallende ruzie
PO Aërosolen en vuile lucht
Registratie van achtergrondfactoren bij patiënten in de huisartsenpraktijk: welke zijn volgens huisartsen belangrijk om te registreren? Een Delphi studie.
Jong geleerd, fout gedaan?
Preventieprogramma’s voor kinderen van alcoholverslaafde ouders.
Poel, L. van der, Blokhuis, A. (2008). Wat je speelt, ben je zelf
LAATSTE SCRIPTIESEMINARIE
Portfolio
Kijken naar empirisch onderzoek (deel 1) Maandag 17 februari 2003 Empirische criminologie.
ZW : trillingen 6 WW.
Leerlingen als partners in een leergemeenschap
Wat gaan we leren in groep 5
Actieonderzoek Een goede leraar worden Verdieping bij hoofdstuk 11
Reclame.
Academische vaardigheden - C1.5
Gender en wiskunde Anja Jansen 2007.
Hoe schrijf ik de inleiding van een artikel ?
Rook- en alcoholspecifieke opvoeding
Scriptieseminarie 3 Methode – Experimenteel onderzoek
Integrale jeugdhulp Sekseverschillen in het verband tussen opvoedingsstijlen en delinquentie.
KIJK! voor groep 1-2 Informatie voor ouders.
Samenvatting Wat: 10 jaar durend onderzoek om inzicht te krijgen in de samenhang tussen zwaar drinken en depressieve symptomen Wie: Oudere mannen en.
Welkom in de bib.
Dag Van Het Afstudeeronderzoek Presentatie Elaine van der Poorten.
Het begint bij het jonge kind
Thema 3 Communicatie Luisteren en feedback.
Sociale competentie Breder construct dan sociale vaardigheden
Chatten. Chatten Inleiding chatten Wat is chatten? De geschiedenis Voor- en nadelen Educatief of recreatief? Wat vinden jongeren ervan? Wat vinden.
Hoogbegaafdheid van leerlingen in het primair onderwijs Ontwikkelingen en samenhangen met kenmerken van thuis, de groep en de school     Uitgegeven.
Depressieve beelden bij kinderen en pubers: laat ze er niet mee zitten
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
Child depressive symptoms and early onset of alcohol use Tekstsynthese Vic Vandendriessche.
PSO. Praktisch school onderzoek.
De Invloed van Populaire leeftijdgenoten op de Bereidheid van Adolescenten om Alcohol te Drinken: Een Experimentele Chat Room Studie Hanneke Teunissen,
Module ‘Kijken naar Kinderen’ AD opleiding ‘Pedagogisch educatief medewerker’ Week 2 Pascal van Schajik.
Methoden & Technieken Hogeschool Rotterdam,
Slc kwartaal 3. programma Hoe is het gegaan Verwachtingen Tips and tricks Opdrachten slc.
Week 3 Docent: COMMUNICATIE. Cliëntgerichte benadering biedt inzicht in het functioneren van mensen maakt duidelijk hoe persoonlijke problemen ontstaan.
Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek I Bijeenkomst 2 kwartaal 2.
Ontwikkeling in adolescentie College 1; seksualiteit en verlangen en cognitieve veranderingen.
Welkom ik maak me sterk.
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Onderzoek 7 Hafida El-Gharbaoui
Sowebatraining bovenbouw. Doel van de Sowebalessen! Het aanleren van sociaal competent gedrag en de daarbij behorende vaardigheden Het aanleren van sociale.
Weblog Een venster tussen klas en omgeving. Wat is een weblog? Een weblog is een digitaal dagboek. Je kan, wat in de klas gebeurt, delen met de omgeving.
1 Inflammatoire en metabole ontregelingen bij late-life depressie Het belang van symptoom profielen Nicole Vogelzangs Psychiatrie & EMGO + Instituut VU.
1 Inflammatoire en metabole ontregeling bij depressieve ouderen Het belang van subtypering! Nicole Vogelzangs Hannie Comijs, Richard C Oude Voshaar (UMCG),
AOS docentonderzoek bijeenkomst 9 Analyseren. Analyseren van data verzamelde data analyse resultaten conclusies Doel: ordenen van data om antwoord op.
Welkom. Waarom ben je naar de Meervouddag gekomen? 1.Lijkt me een interessant programma 2.Het is toch verplicht? 3.Gezellig met mijn collega’s een dagje.
Annelore Van der Eecken, Robin Kemper, Ilse Derluyn & Lieve Bradt
Het onderzoeksverslag
Het i-coachuur op het Helen Parkhurst in Almere
De scriptie Sommige studenten schrijven het in 2 tot 3 maanden, anderen doen er een jaar of meer over… Factoren: Motivatie Plan van aanpak Begeleiding.
B. Stof 5 Natuurwetenschappelijk onderzoek
Workshop VIB volwassenen (met moeilijk te begrijpen gedrag)
Een frequent attender is meer dan de som van zijn morbiditeiten
Vwo 6 – literatuur Week
Preventie van alcoholgebruik van adolescenten door verbeterde ouder-kind alcoholspecifieke communicatie: De “Hou vol! Geen alcohol” pilot studie Suzanne.
RÜYA Bijeenkomst 2 Meiden.
Wet Maatschappelijke Ondersteuning
Doelgroepen Adolescentie
Van kind naar jongvolwassene.
Conclusies onderzoekers
Transcript van de presentatie:

Een review van het artikel: Gender-specific development of nonverbal behaviors and mild depression in adolescence Door: Yolanda van Beek, Marlies S. M. van Dolderen en Judith J. S. Demon Dubas

Inleiding: doel van het onderzoek Inzicht krijgen in het ontstaan van een depressie in de adolescentie Mogelijk speelt afwijkend non-verbaal gedrag een rol Hoe ontwikkelen bepaalde gedragingen zich tijdens de adolescentie? Wat zijn de verschillen tussen depressieve en niet-depressieve adolescenten?

Inleiding: review Het nut van het onderzoek is helder Veel achtergrondinformatie De onderzoeksvragen en hypothesen staan duidelijk in de tekst Erg overzichtelijk

Methoden: wat is er gebeurd? Experimentele studie, bestaat uit twee delen: Deel 1: adolescent in gesprek met volwassene Deel 2: adolescent in gesprek met leeftijdgenoot Gedragingen via video geobserveerd Geanalyseerd via ANOVA’s en MANOVA’s

Methoden: review De methoden staan helder uitgelegd en zijn repliceerbaar Ook de analyses zijn helder, independent en dependent variabelen worden allemaal genoemd

Resultaten/conclusies: wat komt er uit? Studie 1: meisjes kijken volwassenen meer aan, oudere meisjes backchannellen meer, depressieve kinderen backchannellen minder. Studie 2: Meisjes kijken leeftijdsgenootjes meer aan, en lachen vaker. Depressieve meisjes kijken minder aan dan niet- depressieve meisjes. Geprekspartners van depressieven lachen minder.

Resultaten/conclusies: review De resultaten en conclusies zijn helder De conclusies volgen logisch op de resultaten De conclusies beantwoorden de onderzoeksvragen en grijpen direct terug op de hypothesen

Slotconclusie Nuttig onderzoek Prima uitgevoerd Goed geschreven artikel, erg overzichtelijk Paar vragen blijven hangen, maar voor alles is een logische verklaring