De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat gaan we leren in groep 5

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat gaan we leren in groep 5"— Transcript van de presentatie:

1 Wat gaan we leren in groep 5

2 Rekenen Leren schrijven van de getallen tot en met de 1000
Wat is de waarde van het cijfer in het getal Optellen en aftrekken tot en met de 1000 Tafels 1 t/m 10 Delen met en zonder rest Meten van de omtrek en oppervlakte Meten van gewicht: gram en kg Klokkijken: analoog en digitaal

3 Taal In groep 5 werken de kinderen met een taaltaak.
Ze werken twee weken aan deze taak. Ze krijgen ook om de twee weken een woordpakket mee naar huis. Aan het eind van deze twee weken krijgen zij een dictee op school over dit woordpakket. Het woordpakket bestaat uit woorden die passen bij het thema en bij een bepaalde spellingregel, die centraal staat in deze twee weken.

4 Lezen Technisch lezen: streven er naar dat iedereen AVI 9 behaald.
Ralfi lezen: groepje kinderen die extra ondersteuning krijgen tijdens het technisch lezen. Begrijpend lezen: Nieuwsbegrip Tekst over een onderwerp uit de actualiteit met vragen en opdrachten.

5 Thema In groep 5 gaat het thematiseren van spel over naar onderzoek.
Wat in het “echt” in het groot gebeurd doen wij na, met dezelfde rollen en activiteiten. Thema 1: Het ontwerpen van een schoolplein. We gaan werken in een architecten bureau. We onderzoeken wie daar werken. Wat doen ze daar? Hoe wordt een tekening gemaakt? We gaan dit op dezelfde manier doen op school, maar dan in het klein. We werken aan de hand van onderzoeksvragen, die de kinderen bedenken.

6 Portfolio In groep 5 beschrijft elk kind in de portfolio:
Wat het onderzocht heeft met een thema. Werkhouding Samenwerking: Hoe is het gegaan? Wat heb je geleerd? Reflecteren op het eigen leren: vooruitgang, verbeterpunten en nieuwe mogelijkheden. Reflectie van de presentatie met een stukje werk. Kinderen krijgen de portfolio mee naar huis voor de 10. min gesprekken. Ze kunnen dan samen met de ouders hierin lezen en kijken.

7 Werkhouding We gaan dit schooljaar leren werken aan de hand van de “Beertjes” methode. Kinderen leren aan de hand van een viertal stappen om tot werken te komen. Stap 1: Wat moet ik doen? Stap 2: Hoe ga ik dat doen? Stap 3: Ik doe mijn werk Stap 4: Ik kijk na

8 Gymnastiek De kinderen in groep 5 hebben op maandag- en vrijdagmorgen gym. Op de maandag krijgen ze les van juf Inette en op vrijdag van meester Hans. Wilt u ervoor zorgen dat de kinderen op deze dagen hun gym spullen meenemen. Het zou fijn zijn als de gymspullen tussen door mee naar huis gaan en uitgewassen worden. Het is dan ook niet zo vol aan de kapstok.


Download ppt "Wat gaan we leren in groep 5"

Verwante presentaties


Ads door Google