Bloemschikkingen op witte donderdag en Paasmorgen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Dia presentatie in het kader van pasen 2014 Door tineke ebing
Advertisements

Liturgisch bloemschikken
Het kerkelijk jaar Thema 8.
Indeling van hoogtijdagen
De grote paasquiz.
Het lijdensverhaal van Jezus
Hij is de opstanding en het leven, dat bewees Jezus door Lazarus, die al drie dagen in het graf had gelegen op te wekken uit de dood.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
Door Heimen en Peter.
Heer, uw vriend is ziek! (Johannes 11, 3).
Voor het lege graf ziet Maria M. de levende Heer
Zondag 22 maart 2009 Vierde zondag van de 40 dagentijd
Pasen 24 april 2011 Ontmoeting in de tuin
Johannes 6:9 Er is hier wel een jongen
Pasen 2014 Zondag 20 april Matteüs 27:66 Ze beveiligden het graf door het te verzegelen en er bewakers voor te zetten. Marcus 16: 4-6 De vrouwen zagen.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Eten en drinken Onaardige leus? Onaardige leus? Geen wijsvinger, maar spiegel Geen wijsvinger, maar spiegel Draait alles om consumptie? Draait alles om.
De Heer is waarlijk opgestaan!
Avondmaal vieren is je met elkaar verbinden. 1 Korintiërs 10:17 Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen.
Sporen in het zand.
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
1 Na de sabbat, toen de ochtend van de eerste dag van de week gloorde, kwam Maria uit Magdala met de andere Maria naar het graf kijken. 2 Plotseling begon.
Gebeurtenissen op de dag van de opstanding
Het verhaal van Pasen.
Quiz Feest in de kerk.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Welkom in deze eredienst 1e zondag in de 40 dagentijd
De vierde zondag van advent 2009
Paasviering 2015 CBS Op de Zandtange.
1ste Paasdag 2015 Het graf is leeg! Voorganger: Ds. Marijn Rohaan
“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015
Pasen 2015 Groep 5, 6, 7 en 8 ‘t Bolwerk.
Stille Zaterdag.
Goede Vrijdag.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
Zesde zondag van de veertig dagentijd Zondag 29 maart 2015 Palmarum ‘ palmzondag’ Marcus 11 : 1-11 Velen spreiden hun mantels en takken uit op de weg en.
Lukas 2:10-12 ‘Betlehem’ 10 De engel zei tegen hen: ‘Wees niet bang, want ik kom jullie goed nieuws brengen, dat het hele volk met grote vreugde zal vervullen:
ELKAAR (VER)DRAGEN Witte Donderdag. Het Laatste Avondmaal.
Quiz. Uit hoeveel staties of afbeeldingen bestaat een traditionele kruisweg? A. 7 B. 14 C. 12 D. 16.
Paasviering / Gezinsdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Halleluja! 27 maart 2016.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Witte donderdag Jezus deelt bij de maaltijd een beker wijn en een brood Die voor eens en voor altijd zich offert in de dood.
Zondagochtend 27 maart 2016 Dageraadsdienst Lucas 24 vers 1 – 8 Op de eerste dag van de week gingen de vrouwen naar het graf en zagen de steen weg gerold.
De vijfde zondag in de veertigdagentijd heet Judica en dat betekent: ‘Verschaf mij recht’ Dit komt uit Psalm 43: 1 ‘verschaf mij recht, o God, vecht voor.
1.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Herfst Planten in de tuin.
1 Korintiërs 15:17-20 Maar als Christus niet is opgewekt, is uw geloof nutteloos, bent u nog een gevangene van uw zonden en worden de doden die Christus.
Het verhaal van Pasen.
Van harte welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Ruud ter Beek
Paaswake We komen in stilte de kerk binnen.
Van harte welkom in deze eredienst
Rachab en de twee verspieders
De bloemschikking.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Laten wij met volharding de wedloop lopen die voor ons ligt, terwijl wij het oog gericht houden op Jezus, de Leidsman en Voleinder van het geloof. Hij.
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Exodus 20: Vier de rustdag, want dat is een bijzondere dag.
Dit komt uit Psalm 25 : 15 en 16 ‘Ik houd mijn oog gericht op de Heer,
Wij geloven in de Here God, onze Vader, Die alles gemaakt heeft:
De Goede Week 2013 op de lagere school.
Kikker kleuren
Jezus gaat met zijn leerlingen naar een tuin. Hij gaat alleen verder
Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg.
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
WITTE DONDERDAG “De Voetwassing”
Alleen het kennen van Christus telt
Op weg naar de vrede vier je de verlossing Op weg – vol vreugde over de verlossing Op weg – vol verlangen naar de vrede Op weg – vol vertrouwen op.
Transcript van de presentatie:

Bloemschikkingen op witte donderdag en Paasmorgen

Schikking op Witte donderdag: Bij de lezing uit Johannes 13: 1 t/m 17 De schaal met water en de doeken verwijzen naar de voetwassing: Jezus waste de voeten van zijn discipelen. De kan met de glazen en het brood verwijzen naar het Pesach van Jezus met zijn discipelen; en het avondmaal dat wij op deze Witte donderdag vierden Het kruis staat voor het lijden van Jezus, de 12 witte bloemen daaronder verbeelden de 12 discipelen en de rode roos staat voor Jezus. Het groene mos staat voor hoop, vertrouwen. Op de volgende pagina een aantal detail afbeeldingen

Schikking op Paasmorgen De uitleg op de volgende pagina

Vandaag vieren we het Paasfeest, het feest van de opstanding. Als Maria van Magdala en de andere Maria bij het graf komen, komt er een grote aardbeving. De steen voor het graf is weggerold en er is een engel, die vertelt dat Jezus is opgestaan. De liturgische kleur voor zo`n groot feest is wit, wit is de kleur van vreugde, feest, waarheid en reinheid. Onder de schikking ligt een witte doek, hierop staat de muur weer centraal. Bovenop de muur een schikking van allemaal narcissen als (paas)-trompetten die aankondigen dat Jezus is opgestaan. Voor de muur is een paastuin gemaakt, vol met gele en witte bloemen en bloembollen die opengaan en bloesem als teken van het nieuwe leven. Tussen de bloemen bevindt zich klimop en ander groenmateriaal wat staat voor trouw, onsterfelijkheid, hoop, groei, leven en toekomst. Naast de muur ligt de weggerolde steen met witte windsels erbij. Op de volgende pagina's een aantal details van de schikking