De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg."— Transcript van de presentatie:

1 Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg is en dat we het leven mogen vieren. We volgen de Lucaslezingen afgewisseld met lezingen uit het Johannesevangelie zoals aangegeven in het Oecumenisch Leesrooster van de Raad van Kerken. In de kerk groeit er een tafereel rondom een tent en 40 stenen, met allerlei symbolen die passen bij de lezingen van die zondag en de veertigdagentijd. Met Pasen wordt de tent een graf, dat uiteindelijk leeg blijkt te zijn. Voor elke zondag is in de rubriek in de kerk materiaal gemaakt voor een gesprekje met de kinderen bij het object in de kerk. Er is elke week een projectactiviteit die past bij de lezing en het thema van die zondag. Het resultaat nemen de kinderen mee terug naar de kerk. Daar wordt het gebruikt om het tafereel voorin de kerk extra mooi te maken. Na Pasen kunnen de kinderen dit mee naar huis nemen. De projectactiviteit staat elke week op de activiteitenpagina in een kader. Zo is het direct herkenbaar. Soms worden er meerdere opties aangegeven, kies vooral wat je het leukste vindt of wat het beste past bij jouw groep.

2 Een overzicht per zondag
object in de kerk kinderen nemen mee 10 maart 40 stenen De stenen versierd (Eventueel 1 extra om mee naar huis te nemen) 17 maart Strandtentje (De stenen worden een berg) Biddobbelsteen 24 maart Grote plant Bakjes met geplante zaadjes of bolletjes/bloemen/grashoofden 31 maart Lege slingers of papier Versierde slingers 7 april Druiventrossen Bakjes met druiven Ingekleurde druiventrossen 14 april Ezeltje (knuffel/stokpaardje of plaat) Palmpaasstok met ezeltje

3 10 maart e zondag van de Veertigdagentijd Thema: In de woestijn Deuteronomium 5, 6-21 en Lucas 4, 1-13 Jezus is in de woestijn. Nadat hij gedoopt is denk hij na over wat de goede weg is die hij moet gaan. Mozes heeft in de woestijn de tien woorden, de wegwijzers naar het leven, gekregen van God. Dit laatste verhaal vertellen we aan de jonge kinderen. In de kerk ligt een kleedje met 40 stenen, als symbool voor de Veertigdagen.

4 Er is keus uit verschillende activiteiten in de kindernevendienst, die passen bij de symbolen en de verhalen, zoals de stenen versieren of een boekenleggertje maken met een mooie regel die bij ieder kind past.

5 17 maart 2019 2e zondag van de Veertigdagentijd Thema: Op de berg Exodus 34, 27-35 en Lucas 9, 28-36
Petrus, Jakobus en Johannes zijn met Jezus op een berg. Jezus wil voor hij gaat slapen praten met God. Daarom gaat hij bidden. Ineens zijn Mozes en Elia bij hen. Petrus wil op de berg tenten opzetten om dit mooie moment te bewaren. Maar sommige situaties kun je niet voor altijd bewaren, hoe mooi ze ook zijn. In de kerk zien we een tentje met een bergje van de stenen.

6 In de kindernevendienst kunnen we ook een tent bouwen en de mensen na de dienst vragen of ze even komen kijken. Je kunt ook kiezen om een gebedsdobbelsteentje te maken.

7 24 maart 2019 3e zondag van de Veertigdagentijd Thema: In de tuin Exodus 6, 2-8 en Lucas 13, 1-9
Deze week staat het geduld van God centraal: geduld met het volk van Israël en met de vijgenboom in de gelijkenis van Jezus. In de kerk staat een plant zonder bloemen of vruchten en de vraag is weggooien of kunnen we er wat aan doen. Moeten we geduld hebben.

8 In de kindernevendienst kunnen we bijvoorbeeld mooie bloemen maken voor de plant. Vijgen proeven die uiteindelijk aan de boom gaan groeien is ook heel lekker.

9 31 maart 2019 4e zondag van de Veertigdagentijd Thema: Naar huis
31 maart e zondag van de Veertigdagentijd Thema: Naar huis? 2 Kronieken 36, en Lucas 15, 11-32 Jezus vertelt het verhaal van de verloren zoon. Als je als kind weer terugkomt, is er feest. Hierover gaat het ook met de kinderen. In de kerk hangen slingers, we gaan er vandaag een feestje van maken

10 Voor de kindernevendienst zijn verschillende activiteiten, het verhaal leent zich bijvoorbeeld heel goed om uit te spelen. Je kunt met de kinderen nog meer slingers maken, of slingers versieren.

11 7 april e zondag van de Veertigdagentijd Thema: In de wijngaard Jesaja 58, 7-10 en Lucas 20, 9-19 Jezus vertelt een gelijkenis over wijnbouwers die onterecht de baas spelen in de wijngaard en met die gelijkenis houdt Jezus de Schriftgeleerden een spiegel voor. Bij de project verbeelding hangen druiven waar we even van mogen proeven.

12 De kinderen nemen de druiven mee om ze in bakjes te doen en na de kindernevendienst uit te delen. Ook kunnen ze druiventrossen inkleuren, daarmee kan de tent versierd worden.

13 14 april 2019 Palmpasen Thema: Naar Jeruzalem Jesaja 50, 4-7 en Lucas 19, (28)29-40
Jezus komt Jeruzalem binnen op een ezel. In de kinderdienst staat de ezel centraal, naast de tent staat een ezel (knuffel of stokpaardje) en de voorganger vraagt wat doet die ezel hier?

14 In de kindernevendienst kun je Palmpasen stokken versieren met ook een plek voor het ezeltje van het werkblad.

15 21 april 2019 Pasen Thema: Bij de steen Jesaja 51,9-11 en Johannes 20,1-18
Het is Pasen en er is een voorzet tot een Paasviering met de afsluiting van het project. Over de tent is een grijze doek gelegd. Het is een open graf geworden, in dit ‘graf’ liggen opgerolde witte doeken. Ernaast liggen alle symbolen die we de afgelopen weken gebruikt hebben. Er is een viering gemaakt waarin we het project een plek geven. In de kindernevendienst horen de kinderen het Paasverhaal en maken tekeningen bijvoorbeeld op een behangrol die bij terugkomst over de tent kan worden gelegd.

16

17 Vandaag begint de telling tot de vijftigste dag na Pasen: Pinksteren

18 projectlied Copyright Bonnefooi

19 projectlied Copyright Bonnefooi

20 Bonnefooi los nummer digitaal of op papier € 25,00


Download ppt "Waar kies je voor We lezen en vertellen deze Veertigdagentijd de weg die Jezus gaat door de dood heen naar het leven en horen met Pasen dat het graf leeg."

Verwante presentaties


Ads door Google