Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Korte inleiding op de Psalmen & Vier vragen bij Psalm 1.
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Is er leven na de dood?.
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Samen bidden, samen delen
Jozua Hoofdstuk 9 Lopen en gedragen worden Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Eerste liefde … Over hard werken.
De tijd der benauwdheid Het Grote Conflict Pag
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
De visie is Jezus One for all.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
Romeinen Denken en Dienen.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
NIET: waarom moest Christus sterven? Om op te kunnen staan en zó de dood te overwinnen! 2.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
Bronvermelding Alle schriftgedeelten zijn – tenzij anders vermeld - uit de NBG Bijbelvertaling Alle citaten - tenzij anders vermeld – die worden.
Offeren of op de hoogten gehoorzamen in Jeruzalem.
Godsdienst.
TOV VRIJDAG 06 FEBRUARI 2009 HEILIG AVONDMAAL.
Welkom op TOV!.
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
Exodus hoofdstuk 12 “ Het Pesach lam” 1 De HEERE nu had tot Mozes en tot Aaron in het land van Egypte gesproken, zeggende: 2 Deze zelfde maand zal u.
‘voor de kinderen’.
Zondag 52 Geestelijke strijd. Efeziërs 6 Openbaring 12 1 Petrus 5 Zondag 52.
Jozua Hoofdstuk 7 De val van Jericho
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Op de kring Bijbelstudie Veg Amstelland 2 Emmeloord Over Jozua 2
Jozua Hoofdstuk 10 Een volk onder Gods Woord  Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Hoofdstuk 5 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Emmeloord Amstelland 2 Over het boek Jozua Hoofdstuk 5.
Johannes 8: 12 Jezus zegt: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1 donderdag 1 november 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 1.
Genade schenken 1.
Prekenserie Mozes Spreker: Arie Davidse 9 november 2008.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Bodegraven. terugblik: de aard van het opstandingslichaam  korrel zaad > plant  aardse lichamen > hemellichamen  vergankelijk > onvergankelijk.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Hoofdstuk 3 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 3.
Hoofdstuk 6 Slechten van bolwerken
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Jij mag leven onder een open hemel
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Jozua Het geschiedde na de dood van Mozes, de knecht des HEREN, dat de HERE tot Jozua...
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
1 Het goede leven En iemand uit de menigte zei tegen Hem: Meester, zeg tegen mijn broer dat hij de erfenis met mij moet delen. 14 Maar Hij zei tegen.
1Korinthiërs 11: 29 Want wie op onwaardige wijze eet en drinkt, die eet en drinkt zichzelf een oordeel, omdat hij het lichaam van de Heere niet onderscheidt.
Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Goed gelovig. A.W. Tozer The Pursuit of God Ben jij Goed gelovig?
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
de dood verslonden tot overwinning
Gods beloften zijn niet los verkrijgbaar
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 1 Op de Bijbelstudie Veg Emmeloord Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua

Inleiding: Jozua voorbereid Hebr. 4:8 “Want indien Jozua hen in de rust gebracht heeft, zo had Hij daarna niet gesproken van een anderen dag. 9 Er blijft dan een rust over voor het volk Gods. 10 Want die ingegaan is in zijn rust, heeft zelf ook van zijn werken gerust, gelijk God van de Zijne. 11 Laat ons dan ons benaarstigen, om in die rust in te gaan; opdat niet iemand in hetzelfde voorbeeld der ongelovigheid valle.”

1. Een nieuwe situatie Beeld van Verlossing uit de wereld. Op weg naar de hemel ons beloofde land. Waarom hechten christenen eraan om begraven te worden? Mozes wordt zelf begraven door God. Symbool. Iets zaaien in vergankelijkheid en het wordt opgewekt in de eeuwige onvergankelijke heerlijkheid in de hemel.

2. Voorbereid op de taak Jozua = Jahwe is hulp. (Hulp in benauwdheid) Strijd tegen Amelek = strijd tegen het vlees. Steeds als de staf omhoog gaat overwinning. Steeds als er gebeden wordt overwinning. Ben ik wel geschikt om zo’n groot leider als Mozes op te volgen. God bevestigd Wees sterk!

3. Het beloofde land in bezit nemen.

4. Gehoorzaamheid gevraagd. Sterk zijn tegenover de vijand Erfenis in bezit nemen. Gods woord de Bijbel overdenken.

5. In de gunst bij het volk. Bereid voedsel = voordat je gaat strijden moet je eten. Voordat je geestelijk gaat strijden moet je bijbellezen en bidden. Jezus zegt ik ben het brood des levens. Voordat Jezus de strijd aangaat op Golgotha brak Hij het brood. Denken aan de strijd van de martelaren in China en Noord Korea en de Arabische Wereld