Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Veel gestelde vragen over Polyganics’ NasoPore®
Advertisements

Tevredenheids onderzoek Door Lizanne Jespers HBO-V studente Maart 2014
1.
GMP and HACCP in school restaurants
2 Materie in 3 toestanden: vaste stof, vloeistof en gas
Wat is een goede warme maaltijd?
Ongewenste micro-organismen
Eén schadeloket Ruimte voor de Rivier Bewonersbijeenkomst Ruimte vd Rivier IJsseldelta 28 mei 2013 / Gemeentehuis Kampen mr. Joost R.M. van der Poel Secretaris.
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Aandachtspunten voor een jeugdtraining
GMP and HACCP in restaurants
GMP and HACCP School Development Project
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Hygiëne en doel van het schoonmaken
Hygiënebewustzijn voor medewerkers in de voedselketen
Aanpassing Selectie beleid. Waarom aanpassingen in het huidige selectie beleid?
Collectieve en Individuele valbeveiliging
HACCP.
GMP and HACCP in restaurants
Opslag van goederen HACCP and GMP in school restaurants
Hotelschool Stella Maris Merksem
DG Controle – Sector DIS
101° MicroGourmet EXTRA CARE.
Budget in evenwicht: wat kan groepswerk hierin betekenen? Omgaan met budget via leergroepen Vanessa Elskens, hulpverlener CAW Halle-Vilvoorde (BIZ) Ilse.
Thema HACCP
AD6 in leerplan verzorging
Voedingsonderzoek met als doel het evalueren van de maaltijden en formuleren van adviezen op het internaat KA2 te Hasselt met overwegend leerlingen topsportschool.
Curriculum vitae Het opstellen van een curriculum vitae
Comenius School Development Project Constructie- en bouwvoorschriften van de keuken Made by the Comenius team - Selandia food and beveragedepartment Slagelse.
Hoofdstuk 15 Product ontwikkeling Srednja šola Zagorje.
GMP and HACCP in school restaurants School Development Project
GMP en HACCP in school restaurant School Development Project
Klimaat en landbouw 3.2 Voedselvoorziening in Nigeria
Voedselhygiene.
Zorg voor een gezonde woning
Wijn.
Gemeente Ede.
Toolbox brandwonden.
Eet smakelijk Hoorcollege 4.
Parametric release Wat is dat?.
The Doctor Who HUB In Sub-Sahara Afrika en Azië is diarree 1 vaan de belangrijkste doodsoorzaken voor kinder van 5 jaar en jonger. Elk jaar sterven
Voedselveiligheid. Schokkende gebeurtenissen.
Hygiëne in de keuken.
Doel van het onderhoud, Onderhoudsplan Onderhoudsadvies
1 VWO Hoofdstuk 2 Klimaat § 2-5
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
STAGE INFORMATIEAVOND Woensdag 11 mei VOOR WIE IS DE INFORMATIE AVOND BEDOELD Voor ouders / verzorgers van de komende vierde en vijfde jaars leerlingen.
United Action for Children Kameroen ligt in Afrika.
Hygiëne omvat 2 begrippen Reinigen Steriliseren.
HACCP.
taking care of energy and the environment
Welkom Havo 5..
Stage informatieavond
Reinigen en ontsmetten
Gewoon techniek doen: met je hoofd en met je handen
Hygiëne en gezondheid Lesboek de Jonge.
HACCP.
Theater en film Evenementen Horeca Verhuurbare ruimtes
Samen bergen overwinnen
Veilig en verantwoord werken
Optie om de toolbox uit te breiden
Casus Sondevoeding Onderdeel van klinsch Redeneren 2e jaars studenten Verpleegkunde Leerdoel zie volgende pagina Auteursrechten: 12 januari 2019.
Veilig en verantwoord werken
Veilig en verantwoord werken
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
Wft vakbekwaamheidsbouwwerk
HACCP.
Keuzedeel assisteren bij facilitaire diensten
Welkom in groep.
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 14 Party Catering Srednja šola Zagorje

 Catering voor banketten, of het nu warme of koude voeding betreft, vereisen juiste hygiëne procedures ter plaatse en een goede voorbereiding.  Een groot aantal gevallen van voedselvergiftiging is veroorzaakt door te lang op voorhand bereiden ervan en het stockeren op de verkeerde temperatuur.  Voor gelijk welk soort van outside catering is het noodzakelijk dat de aangepaste infrastructuur te plaatse aanwezig is.

 Bedrijven die catering verzorgen voor huwelijken en dergelijk dienen er voor te zorgen dat ze voldoende frigo ruimte ter beschikking hebben voor het stockeren van schotels met voorgerechten, hoofdgerechten enz…  Bordenhouders zoals afgebeeld op de volgende dia zijn hierbij een handig hulpmiddel. Ze bestaan in verschollende maten, kunnen een groot aantal borden bevatten en nemen slechts een beperkte plaats in in de inloop frigo.

 Was je handen!!  Voedsel voor buffetten vraagt zeer veel handelingen van de kok. Daarom is het noodzakelijk dat handen geregeld worden gewassen en dat de handelingen tot een absoluut minimum worden beperkt.

 Koude buffetten bestaan uit voedingsmiddelen met een hoog risico op infectie.

 Voeding mag niet opgeslagen worden op een temperatuur hoger dan 7°C gedurende meer dan 4 uur (hierin is de bereidingstijd inbegrepen);  Indien de 4-uren regel niet gevolgd wordt kan de bacteriëngroei zodanig hoog zijn dat er voedselvergiftiging kan optreden.

 Als uw gasten ziek worden door een voedselvergiftiging veroorzaakt door de producten op een koud buffet kun je hiervoor aansprakelijk gesteld worden.

 Warme buffetten kunnen ook problemen veroorzaken indien de temperatuur van het voedsel lager is dan 65°C. Deksels dienen op de voeding geplaatst, zolang als mogelijk, om de gerechten zo warm mogelijk te houden.

 De temperatuur van warme buffetten dient geregeld te worden gecontroleerd. Als de temperatuur lager is dan 65°C en dit langer dan 2 uur moet het voedsel worden weggegooid.

 Er zijn verschillende materialen om voedsel warm te houden. Sommigen maken gebruik van heet water, anderen zijn droog. Zoals alle keuken- en catering materiaal dienen ze regelmatig te worden gereinigd en gedesinfecteerd.  Ze dienen te worden voorverwarmd en regelmatig dient het heet waterniveau te worden gecontroleerd en aangevuld.  Beide types van bain-marie dienen zeer goed te worden onderhouden.

 Bij dit type van bain marie wordt gebruik gemaakt van kleine verwarmingselementen onder de bain-marie om het voedsel warm te houden. Ze zin enkel geschikt om het voedsel een korte periode warm te houden omdat het voedsel vrij vlug in de gevarenzone terecht komt (onder de 65°C)

 Soms wordt de voedingsindustrie gevraagd om maaltijden te bereiden voor grote evenementen, buiten het eigen bedrijf. Bedrijven kunnen dit bekijken als een extra mogelijkheid om veel geld te verdienen. Ze dienen er echter voor te zorgen dat er voldoende koeling aanwezig is en dat de voeding gekoeld wordt aangeleverd.

HACCP and GMP in school restaurants School Development Project