De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Optie om de toolbox uit te breiden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Optie om de toolbox uit te breiden"— Transcript van de presentatie:

1 Optie om de toolbox uit te breiden
Laat posters drukken en hang deze op in de keet!

2 Poster 1 Hoe bescherm je je dan tegen kwartsstof? Op deze poster zijn de drie belangrijkste beheersmaatregelen weergegeven om het vrijkomen van kwartsstof te verminderen. De meeste effectieve maatregel is het gebruik van een gesloten systeem met afzuiging. De bron moet dan volledig gecompartimenteerd worden. Hoe beter de compartimentering, hoe minder eisen er gesteld hoeven te worden aan de stofzuiger of andere aanvullende beheersmaatregelen. Enkel het gebruik van afzuiging verlaagt de blootstelling aan kwartsstof ook aanzienlijk. Of de afzuiging echter voldoende is, hangt af van allerlei factoren zoals de diameter van de slang en het aansluiten van de stofkappen en overgangen. Tot slot kan met toevoer van water de blootstelling ook beperkt worden. Deze toepassing is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat het product waarmee gewerkt wordt niet nat mag worden. Ook kan nat werken leiden tot een gladde werkomgeving.

3 Poster 2 Deze poster geeft weer wat goede en slechte praktijken zijn bij ‘onderhoud, schoonmaken & hygiëne’. Bij handelingen met een rode achtergrond komt kwartsstof vrij, bij handelingen met een groene achtergrond wordt het vrijkomen van kwartsstof tot een minimum beperkt.

4 Poster 3 Op deze poster zijn de drie belangrijkste beheersmaatregelen weergegeven om het vrijkomen van kwartsstof te verminderen. De meeste effectieve maatregel is het gebruik van een gesloten systeem met afzuiging. De bron moet dan volledig gecompartimenteerd worden. Hoe beter de compartimentering, hoe minder eisen er gesteld hoeven te worden aan de stofzuiger of andere aanvullende beheersmaatregelen. Enkel het gebruik van afzuiging verlaagt de blootstelling aan kwartsstof ook aanzienlijk. Of de afzuiging echter voldoende is, hangt af van allerlei factoren zoals de diameter van de slang en het aansluiten van de stofkappen en overgangen. Tot slot kan met toevoer van water de blootstelling ook beperkt worden. Deze toepassing is niet altijd mogelijk, bijvoorbeeld omdat het product waarmee gewerkt wordt niet nat mag worden. Ook kan nat werken leiden tot een gladde werkomgeving.


Download ppt "Optie om de toolbox uit te breiden"

Verwante presentaties


Ads door Google