ICT in het Onderwijs bij TBM

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Social return in crisistijd
Advertisements

De propedeuse: meer dan een eerste jaar
Groene ICT en Duurzame Ontwikkeling in het HO 25 november 2010Amandus Lundqvist, voorzitter SURF.
TBM Grassroots projecten TBM Onderwijsdag november 2010.
Aansluiting van het Hoger Onderwijs bij MedischOnderwijs.nl 2 november 2007 Aansluiting van het Hoger Onderwijs bij MedischOnderwijs.nl P.M.Bloemendaal.
`Onderwijsinnovatie die werkt …`
November 18, 2013 Het Deltares Werken Frank Engering.
techniek, communicatie en didactiek
Ontwerpprojecten In de praktijk
Studiedag: vernieuwing, ook in onderwijs vreemde talen via ICT Vrijdag 19 maart 2010.
Handicap + studie nieuwe stijl Congres OCW Studeren met een functiebeperking Utrecht, 24 november 2011.
Karen van Oyen Renate Klaassen Sofia Dopper
Motivatie van de professional Willy Limpens
Presentatie Slimmer werken in het voortgezet onderwijs Startbijeenkomst 16 juni 2009 / maatregel 8: zie
E-merge, Kennis die samenwerkt
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Voorwaarden voor succesvol gebruik van de ELO H-P Köhler
Project ‘Rijn IJssel gaat digitaal…! Onderzoek ICLON
Brainstorm sociale media in het onderwijs
ICLON, Universiteit Leiden1 Implementatie van ICT in het hoger onderwijs: ervaringen vanuit het E- merge consortium J. Nedermeijer 25 november 2004.
Bij ons leer je de wereld kennen ICT&Onderwijs Programma universiteit Leiden Portfolio van projecten en activiteiten die optimaal bijdragen aan het behalen.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Relatiedag 2008 Het nieuwe Kennisnet Frans Schouwenburg en Magda Bruin 23 januari 2008.
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
Wat is de meerwaarde van een elektronische leeromgeving?
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
Challenge the future Delft University of Technology Activerend onderwijs in grote groepen Ibo van de Poel.
LUNCHSEMINAR Grassroots bij de TU Delft Sofia Dopper Projectleider Grassrootsproject TU Delft 10 mei 2007.
Het portfolioproject van de AOC’s EduExchange 2006 Groene Scharnieren.
Initiatieven Landelijk Hoofdenoverleg m. b. t
1.Oplossingen voor vergrijzing vinden 2.Vernieuwing van binnen uit stimuleren; scholen zelf aan zet 3.Leren van en met elkaar InnovatieImpuls Onderwijs.
Brede informatie bijeenkomst te Kollum
ICTO-contactpersonen 7 juni 2007 Vrije Universiteit Universiteit Utrecht Technische Universiteit Delft.
Tussenstand 19 mei 2011 De laatste hordes. Overzicht Stand van zaken werkpakketten Wat blijft er nog te doen Stadia van implementatie Vragen.
moderniseren van het curriculum.
EPALE Elektronisch platform voor volwasseneneducatie in Europa
Introductie - achtergrond
Toetsbeleid en digitaal toetsen casus HvA
Ontwerp van constructivistische leeromgevingen met ICT
80% van wat we leren… Collega’s Samenwerking Gesprekken Werkgroepen
We hebben de tools en de kennis! En nu naar een hogere effectiviteit en didactisch verantwoorde inzet! AudioVisueel Centrum | ICT Services.
Faculteit Economie en Management. FEM Smart Business Center Van lerende organisaties naar lerende combinaties April 2015.
Rol van de UB Pitch 3: UvA. RDM Support2 Research data management - kennissessie directeuren UKB 17 september 2015 RDM-ondersteuning in de praktijk: Bibliotheek.
Peer review voor docenten: (hoe) werkt dat?
Wie ben ik? Jan Zuur 51 jaar Docent-Coach Applicatie ontwikkeling en ICT-B Regisseur examinering In afrondende fase van Master Learning and Innovation.
LA intro en overzicht van werkwijzen Master Leren en Innoveren 8 september 2015 Bartel Standaar-Dorhout en Hanneke Koopmans.
Community Service Learning VU Amsterdam 2 december 2015.
Etalagebijeenkomst 9 maart Werkende studenten, didactiek en de kracht van een online learning community.
Jaarplan 2016 Hogeschool VHL Vastgesteld door het College van Bestuur van Hogeschool VHL op 2 juli 2015.
5 april 2007Topos Symposium Een onderwijs keuken Hoe we proberen smakelijke en gezonde onderwijsgerechten te bereiden en op.
Masterclass Digitaal Toetsen Juni 2016 Michiel van Geloven.
Programma Opzet MKO-traject Leerdoelen Canvas Coaches
Missie statement Het ter beschikking stellen van kennis en expertise ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een grote afstand tot.
What is the meaning of? Student centered learning
Lectora als ontwikkeltool voor interactieve multimedia programma’s
OECR Onderwijskundig Expertise Centrum Rotterdam.
Wat leren docenten en onderwijsondersteuners online van goede voorbeelden van ICT-gebruik en hoe waarderen ze dit online leren? Gerard Baars
Sieberdam/ROCS & KODOS
Grassrootsproject IMPULS digitaal.
ONDERWIJS OP WEG DINSDAG 15 JUNI 2004
Center for e-Learning, RSM
ETUDE Toetsservicesysteem
ICTO-beleid van de Nederlandse universiteiten
Blackboard implementatieplan
Opnemen colleges als dienst bij de Hanze
SURF-Tender 2010 : Toetsing en toetsgestuurd leren
Open Access Waarde van onderzoek voor het MKB
Servitisation of data analytics models: strategic options and challenges Inspiratiesessie SLF Summit 2018.
Zero Accidents Netwerk Nederland Voorjaar 2014
The Future Teacher 3.0.
TELT TEAM Functioneel beheerdag 2019.
Transcript van de presentatie:

ICT in het Onderwijs bij TBM ICTO TBM project team

Inhoud Wie zijn wij? Wat is onze missie? Wat is onze visie op ICT in het Onderwijs? Voor wie doen we het? Wat is er zoal mogelijk? Hoe gaan wij te werk?

Het TBM-ICTO team stelt zich voor Jolien Ubacht (projectleider, UD sectie ICT) Linda Verbeek (Onderwijsadviseur O&S) Gwen Kolfschoten (UD, sectie Systeemkunde) Janine Drevijn (Bestuurlijke Ondersteuning) Sofia Dopper (Onderwijsadviseur E-learning OC Focus) Joost Groot Kormelink (projectleider strategische innovatie)

Het TBM-ICTO team stelt zich voor Onze opdrachtgever is de directeur Onderwijs: Els van Daalen Looptijd: januari 2010 – januari 2011 (eerste fase) Wij zijn een spin in het ICTO-web: doeners, informatiemakelaars, meedenkers, inspirators, …..

Onze missie Doelstellingen: Formuleren van een visie op ICT in het onderwijs op de faculteit Het stimuleren en verbeteren van het gebruik van ICT in het primaire leerproces van studenten Het oplossen van knelpunten in onderwijsprogramma’s Stimuleren van het gebruik van gaming in het onderwijs Bijdragen aan het TU Delft Learning Centre Benutten van externe financiële middelen voor ICTO-projecten Contactpersoon voor het TUD centrale ICTO team Stimuleren van awareness bij docenten/staf langs div. kanalen

Onze visie ICT in het onderwijs stimuleren middels betere uitnutting van reeds aanwezige tools, ervaringen, onderwijskundige kennis & technische ondersteuning & het scheppen van randvoorwaarden voor het gebruik van ICT in het onderwijs Afstemming tussen leerdoelen, middelen (incl. ICT & support) en onderwijskundig concept staat voorop ICT is een middel, geen doel, we werken bij voorkeur vraag gestuurd

Onze doelgroepen (1/2) De onderwijsdirecteur en het OMT: meedenken aan de bijdrage die ICT kan leveren ter verbetering van het onderwijs of bij het bedenken van nieuwe onderwijsconcepten De opleidingsdirecteuren: meewerken aan het gebruik van ICT om knelpunten in het onderwijs op te lossen

Onze doelgroepen (2/2) De docenten: meedenken over hoe ICT kan bijdragen aan knelpunten in onderwijsmodules of het (her)ontwerpen van modules met een ICT-component en ook ondersteunen bij de uitvoering daarvan De studenten: meedenken over gewenste aanpassingen in het onderwijs waarbij ICT een rol kan spelen

Maar ook: Bevorderen van kennis disseminatie over het gebruik van ICT in het onderwijs overzicht van conferenties en publikatiemogelijkheden voor innovatieve onderwijstoepassingen langs diverse communicatie kanalen voorbeelden laten zien, o.a. ICTO Roadshow, ICTO-lunches, op verzoek korte presentaties van mogelijkheden

Wat is er mogelijk: korte indruk ICT Multimediale onderwijsinhoud Blackboard (functies) Online colleges (bv Collegerama) Digitaal schoolbord Digitaal toetsen Elektronisch portfolio E-voting /student response systeem (clickers) Peer Review Plagiaat scanner Pod/Vodcasting Social Software (weblog, wiki) en nog veel meer…… See http://www.icto.tudelft.nl/

Wat is er mogelijk: onderwijskundig O&S advies via onderwijsadviseurs OC Focus: Snel Onderwijs Consult (SOC) Masterclasses ICTO Binnen BKO/MKO/SKO: ICTO modules Best practices (bv ICTO roadshow, korte lunch presentaties, individuele sessies)

Wat is er mogelijk: ondersteuning E-learning support (ELS) Grassroots projecten TU breed Aansluiten bij TU brede projecten vanuit O&S centraal, bv: digitaal toetsen (project Meta Keijzer, O&C centraal) Project binnen TBM ICTO-verband Financiële ondersteuning: subsidies, SURF-projecten, etc.

Hoe gaan wij als ICTO-team TBM te werk? Als u een idee heeft om “iets met ICT” in uw onderwijs te doen, dan horen we dat graag! In ons team bespreken we de bijdrage die wij kunnen leveren om u zo goed mogelijk te ondersteunen bij het uitvoeren van uw plan Die ondersteuning kan de vorm hebben van: Verwijzing naar beschikbare resources/kennis Advisering over de inrichting van uw project Ondersteuning door teamleden of student assistenten