Titelpagina.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Fred Beumer.
Advertisements

Laat zien wat je kunt. Het Praktijkonderwijs en de entree- opleidingen (mbo)
Begeleiden in de BPV.
Taal en rekenen in het mbo
De voorbereiding Opzet gemaakt voor de inplementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
Docentendag Schilderen en Onderhoud: lesmateriaal
Wat hebben we geleerd (1)? Pantar: verantwoordelijkheid bij werkleiding neerliggen, samen delen, je hoeft niet alles zelf te doen als opleider. Zorgpunt:
Atlant Werkend Leren Opleiden op niveau 1.
Juni 2010 College voor Examens 1 ICT bij de COE’s Nederlands en Rekenen: techniek en logistiek Juni 2010 Paul Schuitman.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Doelstelling Wedeo Mensen aan het werk krijgen en houden in een zo regulier mogelijke arbeidssituatie. Dit is de belangrijkste basis voor het.
Lesgeven en begeleiden
Presentatie Slimmer werken in het voortgezet onderwijs Startbijeenkomst 16 juni 2009 / maatregel 8: zie
40 uur 2e semester eerste leerjaar
Workshop Onderzoeksontwerp
Algemeen didactische principes van e-leren Wouter Hustinx Coördinator ICTO-expertisecel
Kennisdelen - 7 februari 2013
Pantar Amsterdam E-learning Maaike Verburgh – teamleider/docent
April ’17.
Studiemiddagen NT2-toetsen 23 april Koning Willem I College
1 Pilotproject Werken naar Vermogen Doel pilot Ontwikkelen en invoeren van een ontwikkelmethodiek voor de brede doelgroep Ontwikkelen en invoeren van een.
Naam van de Auteur 7 januari 2008 Resultaten onderzoek op het Twents Carmel College Magda Bruin Taaltuin twente en de inzet van Muiswerk.
Informatie- avond groep 6
Welkom. Henk van den Broek Adjunct sectordirecteur vmbo-pro Presentatie door:
Pilot Kies Actief Studiekeuzecentrum
De rol van de docent en de vrijwilliger in online leren
pret met intervisie: ket-lessen Conferentie BV NT2 24 mei 2014
Functiegerichte leerroutes
FLOW WEP Toepassing bij [corporatie].
Zomerschool ROC A12.
Differentiatie in het geschiedenisonderwijs
VOORLICHTINGSAVOND VMBO 3 3 maart 2014 RGO Middelharnis.
OPDRACHT 3 vakdidactiek Mbo
Geef deskundige docenten de vrijheid! Themawerkgroepen rekenen.
Afstemmen rekenonderwijs van v(mb)o naar mbo: hoe, wat, waarom? Harm van Son – 6 december 2011.
NU Burgerschap Harald Veldman en Ingrid Leegsma 10 maart 2015 NU Methoden Congres.
De nieuwe digitale leeromgeving van Biologie voor Jou
Opleiden naar de toekomst Werken in een satelliet.
lessen op vijf niveaus (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, MBO)
Praktijkdiagnose 15 oktober Welkom Aanleiding Doelstelling Doelgroep Programma Ervaringen tot nu toe Vervolg 2.
PROJECT 3 PEDAGOGISCH WERKEN IN DE WIJK Bijeenkomst 1, week uur Kwartaal 1, schooljaar 2014/2015 Klas: VQR2A Docent: Madeleine Meurs Mail:
De nieuwe studente krijgen in hun opleiding te maken met keuzedelen. Hoe ziet het keuzeproces van de student eruit? Wat zijn belangrijke momenten in het.
* 1F = BASISSCHOOL * 2F = VMBO * 3F = HAVO & MBO.
Welkom. Vroeger en nu Ontwikkelingen in vogelvlucht Eindtermgericht onderwijs Veelal projectmatig, onderwijs en examinering richt zich op samenhangend.
Onderzoek naar gebruik en effectiviteit van de WERK-portal Saskia Verstegen.
Drieslag rekenen Rekenpiloot 28 mei 2010 Vincent Jonker, Freudenthal Instituut
D E VOORBEREIDING Opzet gemaakt voor de implementatie van oefenen.nl voor het MT Plan van aanpak Tijdslijn Kostenplaatje.
Hoe maakt u de juiste keuze?. Drie populaire begrippen die bij elke demonstratie genoemd worden…
Peuter & Co De Hbo’er in Groep Nul en de Startgroep Van spelen word je vrolijk!
Deltion College Zwolle.  Jan Kruijs  Rekencoördinator sector T&V  Rekenmeester  Examen coördinator schooljaar Rekenexamens vanaf cohort.
K amers met K ansen Doel Behalen van een startkwalificatie voor jeugdigen tussen de 17 en 23 in (MBO) opleiding.
Van VMBO naar MBO De doorlopende leerlijn voertuigentechniek.
Hoe zet je leerlingen aan het werk?
Ondersteuning bij contextopgaven met een intelligent kladblaadje.
Masterclass Digitaal Toetsen Juni 2016 Michiel van Geloven.
Informatieavond Leerwegkeuze Welkom
Trainingsaanbod bij het nieuwe Taalblokken
Hoe maken wij het onderwijs aantrekkelijker voor doubleurs in havo 4?
Hoe leg je meer focus op resultaat?
Voorbereiding op de Rekentoets
Werktuigen voor grondbewerking en grondverzet
Informatieavond Leerwegkeuze en advies Welkom
Activernde didactiek & passende werkvormen
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Chemie Overal 5e editie voor de TF
Statushouders in de gemeente Schouwen-Duiveland
Pak je boeken! Paragraaf 3.4!
Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m. b. t
Hoe laat ik leerlingen in de les leren?
Flexibel programmeren van onderwijs en toetsen
Transcript van de presentatie:

Titelpagina

Inhoud presentatie Waarom E-learning Het doel Situatie Aanpak Implementatie Medewerking management Voordelen Problemen Evaluatie Toekomstplannen TIPS aan gebruikers en aan www.oefenen.nl Filmregistratie les Ervaring deelnemers

Waarom E-learning Differentiatie: de cursist bepaalt het leertempo Uniformiteit: voor alle groepen zijn drie reken- en vier taalleerwegen samengesteld. Flexibiliteit: instrument kan op elke moment worden ingezet. de opleiding is vrij in het samen- stellen van het leerprogramma. Monitoren: de resultaten zijn meteen te zien en voortgang is te volgen voor praktijkdocenten. Blended learning: computer werkt aanvullend en ondersteunend in de lessen.

Het doel Taalniveau op 1F Rekenniveau op 1F

Situatie 85 deelnemers. 8 lesgroepen, van elk maximaal 16 deelnemers. Eigen docenten. 5 praktijkdocenten begeleiden deelnemers wekelijks en zij hebben contact met docenten en leidinggevenden. Daardoor zijn zij in staat het niveau van de deelnemers voor e-learning in te schatten.

Aanpak www.oefenen.nl De praktijkdocenten zijn getraind in het gebruik van het programma. Accounts voor alle deelnemers van de mbo-opleiding. Rekenleerwegen op 3 niveaus, aangepast aan individueel niveau. Taalleerwegen op 4 niveaus, aangepast aan individueel niveau. Praktijkdocenten geven gewenste startniveau aan.

Implementatie E-learning is nieuw voor de Diamant-groep. Onder verantwoording van de mbo-coördinator. E-learning is nu (nog) onderdeel van de AKA-opleiding. Starten met rekenen en taal. Accounts aangemaakt voor alle deelnemers van de mbo-afdeling. Drie reken- en vier taalleerwegen samengesteld. Er zijn per schooljaar vijf taal- en rekenlessen waarbij er afwisselend klassikaal en zelfstandig wordt gewerkt met e-learning. Docent kijkt na afloop van les naar de resultaten en kan eventuele hiaten opsporen.

Medewerking management Management faciliteert toepassing e-learning BBL trajecten. We onderzoeken of er in de toekomst voor een bredere doelgroep gebruik van e-learning kan worden gemaakt. De verwachting is dat dit als meerwaarde zal worden ervaren.

Voordelen Door splitsing van de lesgroep ontstaat ruimte voor meer individuele begeleiding tijdens de klassikale les. Overige kandidaten kunnen zelfstandig met e-learning werken. Niveau e-learning kan tussentijds worden aangepast op verzoek van de praktijkdocent. Deelnemers kunnen thuis oefenen. Resultaten zijn te monitoren door de praktijkdocent.

Problemen Programma maakt gebruik van You Tube. Het computernetwerk moet daarop zijn ingesteld. Juiste leerroutes, passend bij startniveau, te selecteren vraagt behoorlijke tijdsinvestering. Vraagt behoorlijk wat tijd in de begeleiding in relatie tot opleidingsdoelen.

Evaluatie Bij laatste reken- en taalles wordt een evaluatie gehouden onder de deelnemers. Na het examen: Vergelijken examenresultaten met resultaten van de afgelopen jaren.

Toekomstplannen Op minder drukke tijden deelnemers zelfstandig gebruik laten maken van e-learning in eigen leslokaal. Onderzoeken of een open leercentrum mogelijk is. Op dit open leercentrum zal altijd een docent zijn, ter ondersteuning van de deelnemers. E-learning inzetten voor: Re-integratietrainingen Computertrainingen Sollicitatietrainingen

TIPS Tips aan gebruikers: Onderzoek of er bedrijfsbrede blokkades op internet zitten (bijvoorbeeld You Tube) Breng goed in beeld hoe blokkades werken Regel opheffing blokkades via beslissingsbevoegden Laat management toepassingsbreedte van e-learning zien Laat in het begin deelnemers niet thuis oefenen, om ze niet af te schrikken. In een later stadium kan dit wel. Tip aan www.oefenen.nl: Geef bij opgaven niet alleen aan of het antwoord goed of fout is, maar ook het juiste antwoord en de berekening of beredenering.

Filmregistratie les Hoe gaan we te werk?

Ervaring Deelnemers

Ervaring Deelnemers