De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m. b. t

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m. b. t"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m. b. t
Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m.b.t. stapelen 19 maart 2019

2 Van BBL naar KBL diploma 19 maart 2019

3 Van BBL naar KBL Het is mogelijk om na het behalen van een BBL diploma, terug te komen om dan in één jaar een KBL diploma te halen. We noemen dit stapelen. Dit stapelen van diploma’s kan voor een BBL leerling relevant zijn vanwege het feit dat sommige opleidingen op het MBO alleen als niveau 4 opleiding worden aangeboden. Voor deze opleidingen wordt minimaal een KBL diploma gevraagd. Een KBL leerling heeft recht op toegang niveau 4. Het ROC handelt soms anders. Eerst een periode in niveau 3 daarna naar niveau 4. Wij hebben daar weinig invloed op.

4 Van BBL naar KBL Voor het stapelen hebben we een regeling ingesteld.
Wanneer mag je stapelen? 0 of 1 tekort op het centraal examen (CE) Cijfergemiddelde op het CE hoger of gelijk aan een 7. Dit geeft directe toegang.

5 Van BBL naar KBL Wanneer mag je stapelen?
O of 1 tekort op het centraal examen (CE) Cijfergemiddelde op het CE gelijk aan 6 t/m 6,9 Leerling wordt besproken, het docentenoverleg beslist Uitspraak is bindend

6 Van BBL naar KBL Het docentenoverleg bestaat uit de docenten van de vier sectorvakken en het  beroepsgerichte programma, aangevuld met de coördinator onder voorzitterschap van de adjunct directeur. Bij stemming telt ieder vak even zwaar. Er is geen vrijstellingsregeling.                    Leerlingen die starten in 4 KBL volgen alle vakken. De resultaten behaald in het 4e leerjaar bepalen het schoolexamencijfer. Vanuit het 3e leerjaar zal nog een                   KBL-schoolexamencijfer gemaakt moeten worden. Hiervoor krijgt de leerling in leerjaar 4 een aantal extra opdrachten te maken.

7 Van BBL naar KBL aandachtspunten 1.
de theorie vakken worden op TL niveau aangeboden! Dat vraagt wat van de leerling. voor wiskunde zijn de verschillen het grootst het BBL programma mist een aantal wiskunde onderdelen Het volgen van de extra wiskunde lessen kan een voorwaarde zijn voor het krijgen van een positief advies extra inzet en motivatie van de leerling is noodzakelijk!! Het is niet makkelijk!! 

8 Van BBL naar KBL aandachtspunten 2.
Mask leerlingen vanuit Z&W gaan door met  Mask en volgen geen wiskunde Z&W leerlingen met wiskunde kunnen gebruikmaken van een escape door wiskunde om te ruilen voor Mask. De switch voor Z&W leerlingen tussen wiskunde en Mask kan alleen bij hoge uitzondering.        Kiezen voor Mask betekent een boek Mask       zelfstandig inhalen Het is een pittig traject. Na het vragen moment nog extra aandacht voor Mask! met extra lessen wiskunde en biologie gaan we de stapelaars helpen Het volgen van de extra biologie lessen kan een voorwaarde zijn voor het krijgen van een positief advies.

9 Van BBL naar KBL Opgave voor extra wiskunde- en biologie lessen is op 15 maart gesloten. Deelname na 15 maart is niet meer mogelijk Voor de andere theorievakken zoals Engels,Nederlands,Nask kunnen leerlingen extra KBL oefenstof krijgen. Hiermee kunnen ze zelfstandig aan het werk. Later dit schooljaar, na het examen,  ontvangt u een bericht voor definitieve aanmelding voor de stapelaar regeling

10 Vragen?


Download ppt "Welkom ouder(s)/verzorger(s)/leerlingen infoavond m. b. t"

Verwante presentaties


Ads door Google