Luisteren omdat … Wat waren de gevolgen Moest men bang zijn? Kon men naar iets uitzien? Lesprogramma: 1. De vragen van de vorige les 2. Filmfragment met.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Verantwoord volgen.. De woorden van een leider bepalen met hun regels het karakter, de sfeer en de mentaliteit van de groep Soms gaat dat fout, doordat.
Advertisements

Uit hem en door Hem en tot Hem zijn alle dingen
Pelgrims en pelgrimstochten
Mijn Geloof :De Islam Gemaakt door : Firaash.
Denk aan de sociale competentie
Beelden storm.
Welkom.
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 1, 7, 8, 22, 32, 42, 45, 46 en 47 Beoordeling:
Het hindoeïstische feest: Divali
3.4 Islam en Europa kenmerkend aspect: het ontstaan en de verspreiding van de islam La Mezquita, Cordoba, Spanje.
Les 3 : 12 Oktober – 18 Oktober 2013 Offers HET HEILIGE HEILIGDOM Offers.
Islam: beginsituatie Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische.
De Islam.
Mekka was een welvarend handelscentrum op de karavaanroute
Begin Er is geen God dan Allah en Mohammed is zijn profeet
Begin van de islam Mohammed een jonge handelaar kwam omstreeks 570 NC ter aarde Trok mee/leidde handelskaravanen.
H3:§ 4:p Begin van de islam Mohammed een jonge handelaar kwam omstreeks 570 NC ter aarde Trok mee/leidde.
Woorden uit de woestijn
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Offeren of op de hoogten gehoorzamen in Jeruzalem.
Godsdienst.
Paragraaf 5.6 Islam.
Opdracht 1 Missionarissen en lokale vorsten die de nieuwe godsdienst en kerk wilden gebruiken om hun eigen macht te versterken. Voorbeeld van een goed.
Pasen zondag 23 Maart 2008 Opgestaan Johannes 20: 1-18 Zij hadden uit de schrift nog niet begrepen dat Jezus uit de dood moest opstaan.
Oaseplaats en uitvalsbasis
Denk aan de sociale competentie
Lesprogramma: 1. Tekst overnemen in schrift. 2. Filmfragment met vragen, 3. Boek: zelfstandig in stilte maken 60, 61, 62, 63, 83, 87, 88, 92, 94. Beoordeling:
Engelen Engelen komen in veel verhalen van godsdiensten voor als een wezen dat uit de hemel afkomstig is. Engelen worden o.a. genoemd in de Tenach, de.
Bekijk het wonderlijke Mensen doen in hun leven veel ervaringen op. Bij nieuwe of opmerkelijke gebeurtenissen kunnen zij zich verbazen of “verwonderen”.
Afkomst, zoeken en vinden
De zuilen van de Islam Neem over in Jouw schrift
Mohammed zelf bleef in Mekka bij zijn bezittingen. Na een aanslag op zijn leven vlucht hij de woestijn in. Daarbij verliest hij zijn bezittingen en het.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
ISLAM.
Jezus, Mohammed, Mozes en Boeddha
Wat geloven de wereldgodsdiensten?
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
10. De Islam.
De Islam Par 4.4.
Evolutie of Schepping Bijbel
‘De weg, de waarheid en het leven’?
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Oude Wonderlijke verhalen
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Paragraaf 6.3 Nederland in de 21e eeuw.
Hebreeën 2:14-18.
Een wijze les voor jullie:
Goed voorbereid naar de Pabo!
Preek 1 Koningen 16: :16 Elia op de Horeb Grieks orthodox icoon.
Onze doelen en visie in beeld
Project Azië - Aardrijkskunde
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
Waarom bekeert Clovis zich tot christendom?
Zich uit handen geven aan God.
H3.5, Grote schonmaak 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Nieuw Begin 3.3 GEBOORTERITUEEL ALS STEUNPILAAR. DOEL VAN DE LES: - De leerlingen kennen rituelen van de grote godsdiensten - De leerlingen kunnen rituelen.
1 DE ISLAM Achtergronden & Actualiteit Dr Carool Kersten King’s College London Heytse, 22 april 2016.
Lucas 24:44-48; Christus’ kerk in de startblokken: nieuwe opdrachten volgens Gods oude plan. 1 Start-zondag.
Islamitische staat extremisme. 1.Fundamentalistisch: IS is salafistisch. Dat wil zeggen dat ze enkel Koran en interpretaties aanvaarden van de eerste.
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
Monniken en ridders 5.4 De opkomst van de Islam
De vroege middeleeuwen
Isa Zonder toedoen van een man uit Maria geboren Sprak vanuit de wieg Deed grote wonderen Deed geen zonde Boodschapper van God Niet de zoon van God.
Les 3 Geloven in Allah Wat doe ik hier vandaag?
De Islam Circa 610 n. C..
Het Birmingham Quran-manuscript is een perkament waarop twee bladen van een oud Koranisch manuscript zijn geschreven. In 2015 was het manuscript, dat.
De Islam Circa 610 n. C..
Cursus 5.3 : Het ontstaan van de Arabische Wereld 1 BB Lesweek 2
Transcript van de presentatie:

Luisteren omdat … Wat waren de gevolgen Moest men bang zijn? Kon men naar iets uitzien? Lesprogramma: 1. De vragen van de vorige les 2. Filmfragment met vragen, 3. Nabespreking, 4. Tekst overnemen in schrift. Vragen bij de film: 1.Wat zijn de gevolgen voor a. De Kaaba, b. de Mekkanen en c. voor de kleine groep moslims? 2.Wat herken je van de (islamitische) gedragingen in de film anno 21 e eeuw? Leg uit! DOEL VAN DE LES 1. Maakt kennis met wat duidelijk werd door het optreden van Mohammed voor de Mekkanen en zijn volgelingen 2. Je kan een vergelijk maken tussen de eerste stappen van de Islam en de moderne tijd. Klaar? Ga dan verder met de studiewijzer

Aanvankelijk dacht Mohammed een boze geest (djinn) te hebben gehoord. Het oordeel van de geraadpleegde hanif Waraka overtuigde Mohammed van de goddelijkheid van de teksten. Met het ontvangen van de eerste Ayats werd gebroken met de arrogante zelfredzaamheid (istighna) en men werd geleerd te buigen voor Allah als een minderwaardige slaaf (96). De toegenomen gelovigen trekken naar de Kaaba en willen dit kostbare “huis van de goden” opeisen. Er waren geen goden buiten Allah en deze had geen dochters, maar was één. Mohammed stond nu met zijn volgelingen tegenover zijn eigen stamgenoten die vasthielden aan de tradities van de Koeraisj. De burgemeester van Mekka treedt op tegen de verstoring van de openbare orde. Enkele volgelingen worden gemarteld en sterven: de eerste echte martelaren van de Islam. Lesprogramma: 1. Filmfragment met vragen, 2. Nabespreking, 3. Tekst overnemen in schrift. Openbaar worden Wat de mensen bekend werd over Allah, de Islam en de isl. profeet Mohammed

Vragen: 1.Wat zijn de gevolgen voor de inwoners van Mekka als gevolg van het ontstaan van de Islam. 2.Waarom wordt de Kaaba verdedigd? 3.Wat is nu duidelijk geworden voor de mensen over Allah, de Islam en Mohammed? 4. Zoek op in het woordenboek de begrippen: martelen, beul, martelaar en moordenaar. 5. Welke verschillen zie je met “martelaren” die omkomen bij een aanslag zoals wij die kennen uit de media? Openbaar worden