De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Islam: beginsituatie + 600 Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Islam: beginsituatie + 600 Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische."— Transcript van de presentatie:

1 Islam: beginsituatie + 600 Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische rijk. Het gebied werd constant geteisterd door oorlogen (eerste oorlog meegemaakt toen hij 15 jaar was). Nomadenstammen ontmoetten elkaar in oaseplaatsen zoals Mekka. Hier kruisten een aantal handelswegen elkaar. In deze bedevaartsplaats bevond zich de Kaaba (= de kubus) met de zwart geworden steen. (vervolg zie sheet nr. 2)

2 In Mekka vereerden verschillende stammen hun goden
In Mekka vereerden verschillende stammen hun goden. Dit veranderde met het optreden van de islamitische profeet Mohammed, lid van de Qurash. Zijn leer werd mede gevormd door de bestaande joodse-, christelijke- en hindoeïstische leer en arabische gebruiken.

3 Doel van de les Je maakt kennis met :
De omstandigheden in Mekka, rond 600 na Chr. Het ontstaan van de islamitische godsdienst De diverse reacties

4 Lesprogramma Tekstje overnemen Filmfragment(en) met vragen
Nabespreking Huiswerk volgende week noteren

5 Noteer een aantal omstandigheden in Mekka rond het jaar 600?
Noteer enkele positieve reacties. Noteer enkele negatieve reacties. Wat vertelt het boek hierover?


Download ppt "Islam: beginsituatie + 600 Jaar na Christus wordt Mohammed op het Arabische schiereiland geboren. Het werd begrensd door het Byzantijnse en het Perzische."

Verwante presentaties


Ads door Google