Italië Kunst en Cultuur Reis 2012-2013.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
1.2 Renaissance verbreidt zich over Europa
Advertisements

Tongeren, de oudste stad van België
Feodalisme en het hofstelsel
Tijd van monniken en ridders ( n. Chr.)
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
Hoofdstuk 3: Steden en Kathedralen deel 2
Spreekbeurt van Sam Spaargaren
Kunstwerken van Leonardo Da Vinci
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
COLUMBUS.
De renaissance 1.2.
Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.
Hoofdstuk 4 De middeleeuwen 1
Kloosters & kathedralen
DEZE PRESENTATIE LOOPT AUTOMATISCH.
Godsdienst.
6.3 De machtige kerk.
Het West Romeinse rijk valt uiteen
Door Dian Thijmen Maire Sjoerd
PowerPoint Presentatie Rome
Gemaakt door: Esther, Oscar en Jaimie.
De ontwikkeling van Het Christendom..
De ontwikkeling van het Christendom
Italië Door Sien en Ester.
Borobudur De Borobudur tempel..
gemaakt door: Eshan-joshua & Priya
De zeven wereldwonderen
Hoofdstuk 4: Herfsttij of nieuwe lente
Homo Universalis. Renaissance in de 16e eeuw Hoofdstuk 5: Homo Universalis. Renaissance in de 16e eeuw.
OEFENVRAGEN 2 renaissance Havo4 - Vwo4
Het amfitheater.
Mijn klas (4 Havo) heeft op 11 oktober parijs bezocht, in deze presentatie laat ik foto’s zien en recensies. Gemaakt door Gilian Sanders 4hna.
Parijs. Trocadéro Het station werd geopend op 2 oktober 1900 als onderdeel van de toenmalige metrolijn 2 Sud. Vanaf 14 oktober 1907 lag het station langs.
Tijd van burchten en steden
Claire van Gulik Amber de Haan
Architectuur in Italië 16e/17e eeuw
De abdij van Fontenay.
TOERISTISCHE ROUTE DOOR DE ELZAS DE WIJNROUTE
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA. Een al meer dan 130 jaar mysterie dat jaarlijks bezoekers aantrekt. “De Loretto kapel”
Tijdvak 5 Ontdekkers en hervormers
Paragraaf 1.2 De Renaissance.
Geinspireerd door de grootste archéologische evenementen…
De Pyramide van Cheops. De Pyramide van Cheops.
De pharos van Alexandrië
Gary Klikken aub… Sint Pieter gezien over de Tiber.
Paragraaf 3.5 Griekse kunst.
Rusische Kerken Klik om door te gaan MOZART « Ave verum »
Gemaakt door Laura Bas Julia Renske
Tijd van ontdekkers en hervormers – de vroegmoderne tijd
Behalve de piramide van Cheops zijn alle wereldwonderen verwoest door aardbevingen of oorlog.
Wij zijn allemaal wereldburgers Moderne wereldwonderen.
Introductie bij het negende wereldwonder. De piramide van Cheops.
14/09/ Dit is het standbeeld van Dalida...Dalida was een zeer bekende zangeres die zelfmoord heeft gepleegd. Dalida (Caïro,
Renaissance De wedergeboorte.
De Stad H PPT 01 Ontwikkeling van de gotische stad.
Ken u Europa door Jan en Elena Portugal Algarve herkenbaar aan de roodkleurige rotsen.
Bedelorden, heiligen en ketters
Een reis door Spanje Hallo mijn naam is Sander.
Monniken en ridders 5.2 De kerstening van Europa
Machu Picchu Machu Picchu is de meest bezochte touristische bezienswaardigheid van Peru. Het ligt 70 km ten noordwesten van Cusco. Machu Picchu is gebouwd.
Stadswandeling Antwerpen: deel 1
Renaissance De Renaissance betekent wedergeboorte.
Barok Het woord Barok betekent grillig, grotesk en de Barok is in zijn uitstraling uitbundig en overdadig. De Barok begint ca in Italië. In het noorden.
De stad van de neoclassicistische kunstenaars
Tongeren, de oudste stad van België
De Dom van Milaan.
Introductie bij het negende wereldwonder
KUNSTBESCHOUWING periode 1 – les 3.
Transcript van de presentatie:

Italië Kunst en Cultuur Reis 2012-2013

Verona De Arena van Verona is een antiek Romeins amfitheater in Verona in Italië. De arena is een van de best bewaard gebleven amfitheaters en wordt tot op heden nog gebruikt. Het staat bekend om de operavoorstellingen die er gehouden worden. De arena is voltooid in 30 n. Chr., op een plaats die vroeger buiten de stadsmuren lag. Met een afmeting van 139 meter lang en 110 meter breed is het een van de grootste amfitheaters uit het Romeinse Rijk. Vier ringmuren droegen de tribunes. De toeschouwers kwamen op hun zitplaats via 72 ingangen en 64 trappen. De buitenmuur was gebouwd uit wit en roze kalksteen uit Valpolicella en had drie verdiepingen bestaande uit arcades. Een aardbeving in 1117 verwoeste bijna de gehele bovenste verdieping en de oorspronkelijke buitenmuur, slechts een klein deel hiervan resteert nog.

Verona, de stad van Romeo & Julia

De San Zeno in Verona De San Zeno basiliek in Verona is één van de bezienswaardigheden van de stad. Het is gebouwd op de plaats waar het graf ligt van de beschermheilige van Verona, Koning Pipin. Men noemt het ook wel het meest vereerde gebouw van Verona. De prachtige beelden in de kerk zorgen ervoor dat vele toeristen erop af komen. De deur aan de voorkant van de kerk is van brons gemaakt. Men weet niet precies wanneer de kerk is gebouwd, geschat word in de 8e a 9e eeuw. De huidige vorm dateert van na een aardbeving die plaatsvond in 1117 . Naast de basiliek is een klooster gebouwd. De monniken in dit klooster waren Benedictijns vervolgens is er een abdij van gemaakt. http://www.kijkopstad.nl/bezienswaardigheid/san -zeno-basiliek

Scrovegnikapel met schilderingen van Giotto in Padua PADUA, stad van de H. Antonius herbergt de Scrovegnikapel die de volledig intact gebleven serie fresco’s van Giotto (1303-1305) bevat. Het is een van de grootste monumenten aller tijden van figuratieve kunst.  

St. Antonius kerk in Padua De heilige Antonius van Padua (+ 1231) was een franciscaanse prediker en theoloog. Hij is een van de populairste heiligen ter wereld. In de volksdevotie wordt hij vaak aangeroepen als de patroon van verloren zaken. Deze kerk is een bedevaartsoord, dat nog steeds dagelijks door vele pelgrims wordt bezocht.

Bronzen ruiter standbeeld van Donatello, Padua Van 1443 tot 1453 was Donatello in Padua waar hij het ruiterstandbeeld van Gattamelata maakte, het eerste belangrijke bronzen ruiterstandbeeld sinds de Oudheid, gebaseerd op het ruiterstandbeeld van Marcus Aurelius uit 176 na Christus. Donatello was erg goed in het weergeven van menselijke emoties..

Venetië, Gallerie dell'Accademia De Gallerie dell'Accademia Venetië is een bekend museum in gelegen naast de brug de Ponte dell'Accademia in de wijk Dorsoduro in Venetië De collectie van het museum bevat vele zalen met Venetiaanse kunst uit diverse periodes zoals Byzantijnse kunst, Vroege Renaissance, Hoog- Renaissance en de Barok.

San Marco, Venetië De huidige basiliek is de derde kerk op deze plaats. Hij dateert van rond 1060. De basiliek is gebouwd om de overblijfselen van de Heilige Marcus, die in 828 door Venetië geroofd waren uit Alexandrië, een laatste rustplaats te bieden. Het gebouw wordt gezien als een van de mooiste basilieken van Europa en heeft zowel een interessant exterieur en interieur.

Murano, het glasblazers eiland

Milaan, San Siro, de moderne arena

Milaan, La Scala

Milaan, Galleria Victor Emanuel Het gebouw bestaat uit vier gangen, overdekt met glas, die samenkomen in een doorzichtige koepel. De koepel is 47 meter hoog, vanaf de vloer tot het hoogste punt, en de diameter is 39 meter. Doordat er veel glas is gebruikt, lijkt het een verbazend luchtig plafond, terwijl er toch 353000 kilo ijzer in is verwerkt. Het hele gebouw is schitterend afgewerkt, tot in de kleinste details. De raamlijsten zijn bijvoorbeeld zeer mooi bewerkt. De classicistische elementen zijn duidelijk terug te zien in de vormen, schilderingen en het beeldhouwwerk (kariatiden). In 1864 begon de bouw van de passage. Giuseppe Mengoni leverde het ontwerp

De Dom van Milaan De Dom van Milaan (Duomo Santa Maria Nascente) is een van de grootste rooms-katholieke kathedralen in de wereld (zie Lijst van grootste kerken) en een meesterwerk van gotische kunst. De kerk staat aan het Domplein (Piazza del Duomo) in het hart van Milaan .De Dom is een belangrijke toeristische attractie vanwege het interieur met de vele middeleeuwse schatten en het exterieur met de tientallen torentjes en duizenden beelden