De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met een diepe gracht.

4 Eerste halte – Rocroi – Vanuit de lucht oogt het stervormig stadje Rocroi indrukwekkend

5 Eerste halte – Rocroi – Leen aan de ingang van het stadje.

6 Eerste halte – Rocroi – Leen bij het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de eerste wereldoorlog

7 Eerste halte – Rocroi – Vroeger was Rocroi omgeven door een brede gracht met water. Een brug verbindt het stadje met de rest van Frankrijk.

8

9 Tweede halte – Picknick aan het Lac des Vieilles Forges - Een recreatiemeer van 135 ha. met zandstrand

10

11 Bestemming bereikt – Aankomst aan het ‘’chateau fort de Sedan’’ waar tevens ons hotel gevestigd is. Zicht op de binnenkoer vanuit onze hotelkamer.

12 Sedan is vooral bekend omwille van zijn burcht, de grootste van Europa, die nog volledig intact is. Ze werd gebouwd in de 15e eeuw en meet 35000 m2 en telt zeven verdiepingen. Je kan er kilometers lang dwalen door een doolhof van smalle trappen en lage plafonds.

13 Sedan - Het karakteristieke hotel van het Château Fort van Sedan telt 54 kamers met uitzicht op de binnenplaats van het kasteel of op de omliggende heuvels van Sedan.

14 Sedan – Ingang van het hotel van het Château Fort van Sedan

15 Hotel Château Fort de Sedan – onze kamer

16

17 Hotel Château Fort de Sedan – spiegeltje spiegeltje aan de wand

18

19 Sedan – Door het warme weer stond de keel regelmatig droog

20 Sedan – De stad telt momenteel 30.000 inwoners en ligt aan een bocht van de Maas, op een hoogte van 150 - 400 meter. Het oude stadscentrum staat nu vol met moderne gebouwen, en dit komt omdat de stad in 1940 totaal werd verwoest.

21 Sedan – het stadhuis

22 Sedan – de burcht verlicht

23 Sedan – de burcht verlicht

24 Sedan – de burcht verlicht

25 Uitstap naar Bouillon

26 Uitstap naar Bouillon

27 Uitstap naar Bouillon - waterfietsen

28 Monthermé – stadje langs een bocht van de Maas

29 Monthermé – stadje langs een bocht van de Maas

30 Meer info over de streek en het hotel: http://www.sedan-bouillon.com http://www.sedan.fr http://www.hotelfp-sedan.com Klik op de foto om terug te keren naar de homepagina


Download ppt "Eerste halte – Rocroi - in 1555 laat Hendrik II de ster van Rocroi bouwen. Indrukwekkende muren met kantelen die 5 bolwerken met elkaar verbinden met."

Verwante presentaties


Ads door Google