Woord van Leven Juli 2011 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Woord Van Leven Oktober
Advertisements

Woord van Leven April 2011 “Laat niet gebeuren wat Ik wil, maar wat U wilt.” Marcus 14,36.
Woord van Leven Januari 2008.
Woord van Leven Januari 2010.
Woord van Leven Januari 2014.
Woord van Leven Februari 2009.
Heilig Avondmaal Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling
Woord van Leven Februari 2011.
Tekst van Chiara Lubich 1949
Woord van Leven Maart 2013.
Woord van Leven Juli 2010 “Het is met het koninkrijk van de hemel als met een koopman die op zoek was naar mooie parels. Toen hij een uitzonderlijk waardevolle.
Woord van Leven Mei 2013.
Woord Van Leven April 2013 "Klaag niet over elkaar, broeders en zusters." Jakobus 5,9.
Woord van Leven September 2012.
Woord van Leven Oktober "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9 "Volg me." Matteüs 9,9 Matteüs 9,9.
Woord van Leven Augustus 2013.
Woord van Leven Februari 2013 “Wij weten dat we van de dood zijn overgegaan naar het leven omdat we elkaar liefhebben.” 1 Johannes 3,14.
Woord van Leven April 2014.
Woord Van Leven September 2009.
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
Woord van Leven Juli 2012 “Wie heeft zal nog meer krijgen, en het zal overvloedig zijn; maar wie niets heeft zal zelfs het laatste worden ontnomen.”
Woord van Leven Februari 2010.
Woord van Leven November 2009.
Woord van Leven Mei 2010.
Woord van Leven Mei 2011.
Woord van Leven Woord van Leven April 2012 April 2012.
Woord van Leven December 2011.
Woord Van Leven Maart 2014.
NIET OP DOOIEND IJS !!.
Woord van Leven Novermber 2011 “Wees dus waakzaam, want jullie weten niet op welke dag en op welk tijdstip hij komt.” Matteüs 25,13.
Woord van Leven December
Woord van Leven November 2012.
Woord van Leven December 2009 “Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede werken zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de.
Woord van Leven Maart 2012.
Woord van Leven Woord van Leven Januari 2012 Januari 2012.
Woord van Leven Februari
Woord van Leven Januari 2013 “Overdenk eens goed wat het wil zeggen: ‘Barmhartigheid wil ik, geen offers’.” Matteüs 9,13.
Woord van Leven December 2012 “Wie Hem ontvingen en in zijn naam geloven, heeft Hij het voorrecht gegeven om kinderen van God te worden” Johannes 1,12.
Woord van Leven September 2010 “Niet tot zevenmaal toe, zeg ik je, maar tot zeventig maal zeven.” Matteüs 18,22.
Woord van Leven Juni 2011 “U moet u niet aanpassen aan deze wereld, maar uw gezindheid vernieuwen. Zo zult u ontdekken wat God van u wil en wat goed.
Woord van Leven Augustus 2011.
December 2013 Woord van Leven "Moge de Heer uw liefde voor elkaar en ieder ander groter maken, zodat uw liefde even overvloedig wordt als onze liefde.
Woord van Leven Oktober 2012 “Als U het zegt, zal ik de netten uitwerpen.” Lucas 5,5.
Woord Van Leven Mei 2014 “Namens Christus vragen wij: laat u met God verzoenen.” 2 Korintiërs 5,20.
Juni 2013 Woord van Leven "Het is een blijk van Gods genade, wanneer u verdraagt wat u moet lijden voor uw goede daden." 1 Petrus 2,20.
Woord van Leven Oktober 2013.
Woord van Leven Oktober 2009.
Oktober 2014 Woord van Leven “Ik ben het brood dat leven geeft. Wie bij mij komt zal geen honger meer hebben, en wie in mij gelooft zal nooit meer dorst.
Waarom werd Gods Zoon mens? Zondag 14 HC. Waarom werd Gods Zoon mens? Om met jouw zonden af te rekenen Zondag 14 HC.
Woord van Leven Juni 2014.
Woord van Leven September 2011.
Woord van Leven Juni 2010.
“Jezus zei tegen haar: ‘Geef mij wat te drinken’.” Johannes 4,7
Woord van Leven Juli 2014.
Chiara Lubich e P. Fabio Ciardi
Woord van Leven Augustus 2014.
Woord van Leven Woord van Leven Augustus 2012 Augustus 2012.
Woord van Leven November
Woord van Leven Maart 2015.
Woord van Leven Maart 2011.
September 2014 Woord van Leven “Aanvaard elkaar daarom ter ere van God, zoals Christus u heeft aanvaard.” Brief aan de Romeinen 15,7.
Woord van Leven November 2014.
“Ga de weg van de liefde.”
Woord Van Leven November 2015 “Laat hen allen één zijn.” Johannes 17, 21 Commento di P. Fabio Ciardi OMI.
Heilig Avondmaal (IV) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling We zijn hier bijeen om in opdracht van onze Heer zijn dood te verkondigen. In het.
“Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor Mij gedaan.” Matteüs 25, 40 Woord.
“Houd moed: Ik heb de wereld overwonnen.” Johannes 16, 33
Woord van Leven Mensen van diverse godsdiensten voelen zich aangetrokken door de geest van broederschap die de Focolarebeweging kenmerkt. Men doet de ervaring.
Handelingen 1: Toen Jezus naar de hemel ging, zei hij tegen zijn leerlingen: ‘Jullie moeten in Jeruzalem blijven. Blijf daar wachten. God zal jullie.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Transcript van de presentatie:

Woord van Leven Juli 2011

Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41

Het is korte tijd voor het verraad en de kruisiging van Jezus. Jezus is met zijn leerlingen naar een olijfgaard aan de rand van Jeruzalem gegaan. Hij zondert zich af om te bidden.

In grote nood richt Hij zich tot zijn Vader. Oog in oog met het lijden dat Hem wacht, vecht Hij tegen de angst voor de dood. Hij vertrouwt zich toe aan de liefde van de Vader om tot het einde toe trouw te kunnen zijn.

“Laat het niet gebeuren zoals Ik het wil, maar zoals U het wilt”, zegt Hij tot zijn Vader.

Als Hij terugkeert naar Petrus, Jacobus en Johannes, treft Hij hen slapend aan, terwijl Hij de leerlingen had meegenomen om Hem in deze tragische ogenblikken nabij te zijn.

Hij zegt tegen Petrus: "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak.“

De aansporing om waakzaam te zijn horen we van Jezus in de evangelies vaker.

‘Waakzaam zijn’ wil voor Hem zeggen je geestelijk niet in slaap te laten sussen, maar altijd klaar te staan voor de plannen van God. Als we waken, zullen we ons – ook bij moeilijkheden en lijden – gedragen weten door Gods liefde. ‘Waakzaam zijn’ wil voor Hem zeggen je geestelijk niet in slaap te laten sussen, maar altijd klaar te staan voor de plannen van God. Als we waken, zullen we ons – ook bij moeilijkheden en lijden – gedragen weten door Gods liefde.

Waakzaamheid kan niet zonder gebed. Want de persoonlijke relatie met God is onmisbaar om beproevingen te overwinnen.

De aangeboren kwetsbaarheid van de mens – “het lichaam is zwak” – kan worden overwonnen door de kracht die komt van Gods Geest. De aangeboren kwetsbaarheid van de mens – “het lichaam is zwak” – kan worden overwonnen door de kracht die komt van Gods Geest.

Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41

Wat kunnen we in deze maand concreet met het Woord van leven doen?

Laten we proberen om in deze woorden van Jezus ook óns ‘programma’ te zien om met lijden om te gaan. Jezus zelf is het model voor ieder die wordt beproefd, en tegelijkertijd is Hij ook een broer die op zo’n moeilijk moment naast ons staat.

Het kunnen kleine of grote beproevingen zijn die we tegenkomen. De eerste voorwaarde om welke beproeving dan ook te overwinnen is, zoals Jezus hier zegt, waakzaamheid.

We moeten ons ervan bewust zijn dat beproevingen er niet zijn om ons te ontmoedigen, maar dat ze juist een kans zijn om dieper verenigd te raken met God. Beproevingen kunnen ons tot grotere geestelijke rijpheid brengen en ons verankeren in Gods liefde.

En tegelijk moeten we bidden.

Gebed is nodig om aan twee valkuilen te ontsnappen: denken dat we het alleen wel afkunnen of bang zijn dat de beproeving onze krachten te boven gaat.

Maar Jezus verzekert ons dat zijn hemelse Vader ons de kracht van de heilige Geest niet zal onthouden als wij waakzaam zijn en Hem met geloof om die kracht vragen.

“Woord van Leven”, uitgegeven door de Focolarebeweging. Tekst van Chiara Lubich,”( ), Eerder verschenen als wooord van leven in april 1990 informatie Grafica Anna Lollo in collaborazione con don Placido D’Omina (Sicilia, Italia) Per informazioni Questo PPS, in diverse lingue, è pubblicato su Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41 Blijf wakker en bid dat jullie "Blijf wakker en bid dat jullie niet in beproeving komen; de geest is wel gewillig, maar het lichaam is zwak." Matteüs 26,41