Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Liturgisch bloemschikken
Advertisements

2 de Adventszondag 7 december 2008 Johannes 1 vers Johannes zegt: Ik ben de Messias niet, maar ik vertel jullie dat hij al onder jullie is, hij komt.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Thema vanavond: Vol verwachting…
Derde zondag van de 40 dagentijd 7 maart 2010
Vierde Adventszondag 20 december 2009
Zingen Refrein Naar U gaat mijn verlangen, Heer Vers 1
Laat ons met elkander, Laat ons met elkander zingen prijzen loven de Heer. Laat ons dat tesamen doen: zingen, prijzen loven de Heer,
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
4 de Adventszondag 21december 2008 Lucas 1 vers Gegroet Maria, begenadigde, de Heer is met je. De kracht van de Allerhoogste bedekt je als een schaduw.
3de Adventszondag 14 december 2008
Zondag 16 mei 2010 Belijdenisdienst Hennie Schoonhoven en Lydia Vermunt Ruth 1: 16,17 In het leven van mensen moeten.
Derde Adventszondag 13 december 2009
Eerste adventszondag 2 december 2012
1ste Adventszondag 2 December
Tweede adventszondag 5 december 2010
Derde adventszondag 15 december 2013
Tweede adventszondag 8 december 2013 Micha 5: 1-3 Betlehem uit jou komt de belofte voort. De vrouw wordt zwanger en zal baren, hij die als herder bekleed.
Kerst 2010 Micha 5: 1-4a Uit jou, Betlehem in Efrata, te klein voor iedereen. Uit jou komt een herder voort, bekleed met macht van de Heer, Hij brengt.
1ste Adventszondag 30 november 2008
Opstaan tegen onrecht zondag 2 maart Nehemia 5 Achter de muren van Jeruzalem mag geen onrecht zijn. Nehemia staat op en wijst op Gods gebod voor recht.
Vierde adventszondag 19 december 2010 Micha 7 vers 3 en vers De deugdzaamste is als een doornstruik, de oprechtste is erger dan een stekelhaag.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
God wijst je de weg van de vrede. stralend licht gaat uit de hemel over ons op.
Zondag 15 oktober 2006 Vandaag is het Micha Zondag! Het is bijzonder om samen met vele christenen wereldwijd ons heel gericht bezig te houden met discipelschap.
Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.
De koninklijke weg Terugpakken, betaald zetten, lik op stuk geven… dat is normaal Wat David doet valt daarom op Hij gaat de koninklijke weg.
Op de Berg van God “Ik zal je in een kloof laten schuilen en mijn hand beschermend voor je houden tot ik voorbij ben. Als ik mijn hand weg haal,
Welkom.
Vierde adventszondag 23 december 2012 “Vruchtbaar Leven” Lucas 1: Toen Elisabeth de groet van Maria hoorde, sprong het kind op in haar schoot; zij.
Liturgie 18 U hebt niet, zoals het volk destijds, voor een laaiend en allesverzengend vuur gestaan, of in dreigende duisternis en woeste wind, 19 noch.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Geloof in jezelf.
GOD HEEFT OOG VOOR JOU!.
Hoe kunnen wij vandaag Gods stem verstaan…
‘Hier is mijn Dienaar’ Waar ging de preek over? Elke preek gaat over Jezus De hele Bijbel gaat over Jezus Jesaja 42 gaat over Jezus.
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Zingen Vers 1 Laat ons nu vrolijk zingen! Komt, heft uw liedren aan
Wat is ‘identity’ ?! [ identiteit ] Identiteit:  wat je doet  wie je bent  de bron waaruit je leeft.
Tweede adventszondag 4 december 2011 Rechters 9: 15 Als jullie voor een koning kiezen die zich niet met de Eeuwige verbindt, dan is die koning als de doornstruik.
Niet zoveel is er nodig om gelukkig te zijn, en licht in de ogen te dragen, een paar mensen nabij, en een plek waar men brood en wat vriendschap mag vragen.
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
Zondag 6 maart 2011 Doop Iris Joke en Marius Marinus Vos Jullie zijn een parel in Gods hand! Vier lieve kleine voetjes: “Ga er maar op staan. Wij zullen.
Eerste adventszondag 28 november 2010
Zesde zondag van de veertig dagentijd Zondag 29 maart 2015 Palmarum ‘ palmzondag’ Marcus 11 : 1-11 Velen spreiden hun mantels en takken uit op de weg en.
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
Hoe leidt God ons? Vragen daarbij: leidt God ons? willen we dat wel?
Zingen Vers 1 Loof nu, mijn ziel, de Here,
Maranatha... Kom Heer Jezus, kom!
Er bloeit iets op! Kerstproject Op U, mijn Heiland, blijf ik hopen. Verlos mij van mijn bange pijn! Zie, heel mijn hart staat voor U open en wil,
Derde Advent zondag 14 december 2014 Habakuk 2:3 Het visioen wacht tot zijn tijd gekomen is, het getuigt ervan, het liegt niet. Ook al is het nog niet.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
Advent – leven in verwachting Niet alleen Kerst, maar ook en misschien vooral: Verwachting van terugkomst van Jezus.
De bloemschikking. Rose is de kleur van de derde adventszondag. Het paars (de kleur van ootmoed en verwachting) mengt zich met het wit van kerst (de kleur.
Aan welke kant sta jij? ’t-Is niet moeilijk te geloven
De bloemschikking. Paars is de kleur van de eerste adventszondag de kleur van ootmoed en verwachting Vol hoop zien we uit naar het licht van Kerst de.
Micha Zondag Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig.
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Vluchtelingeneditie Bijeenkomst 1
Micha Zondag
Soms kun je beter zwijgen!?
Eerste adventzondag 27 november 2016
De bloemschikking.
HEEL je leven... 1.
Keuzeblok I Wat valt er te geloven?
Blok III Jouw leven Wat heeft jouw geloof te maken met jouw leven? Daarover gaan de komende lessen.
Derde Adventszondag 11 december 2016
Houd de verwachting levend
Tweede adventszondag 10 december 2017
Transcript van de presentatie:

Derde adventszondag 12 december 2010 Micha 6: 1-8 Jullie denken door geschenken mij te dienen, maar mens, er is jou gezegd wat goed is! Je weet wat de Heer van je wil: Niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg van je God te gaan.

Op deze derde adventszondag mengt de kleur paars, van ootmoed en verwachten, zich met het wit van kerst, waar wij reikhalzend naar uitzien en wordt dan de kleur roze. God wijst ons de weg naar Zijn licht.

Onrecht zit ons niet in het bloed, wij weten dat recht en trouw bij God en de mens hoort. De wegwijzer wijst naar de andere kant van de boog van hoop, waar paars roze wordt.

God wijst ons de weg naar het Licht, die alles wat krom is in dit leven recht maakt. Zijn hand draagt dit alles. (het vingerblad)

De paarse callicarpa en de roze gerbera geven in hun kleur Gods trouw en belofte weer met uitzicht op het Licht van Betlehem.