De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tweede adventszondag 10 december 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tweede adventszondag 10 december 2017"— Transcript van de presentatie:

1 Tweede adventszondag 10 december 2017
1Kronieken 17 vers 1-14 David zegt: ‘Ik wil een huis bouwen voor de Heer’. Maar God zegt via Nathan tegen David: “Dit zegt de Heer: Jij zult voor mij geen huis bouwen om in te wonen. Ik zeg je dat de Heer voor jou een huis zal bouwen:

2 Ik zal je nakomeling een bestendig koningschap schenken
Ik zal je nakomeling een bestendig koningschap schenken. Ik zal hem voor eeuwig aanstellen in mijn huis en koninkrijk, en zijn troon zal niet wankelen”.

3

4 Advent komt van het Latijnse woord ‘Adventus’, dat komst betekent
Advent komt van het Latijnse woord ‘Adventus’, dat komst betekent. De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer.

5

6 De twee cirkels symboliseren ‘het uitzien naar’, hetgeen dat ‘verwacht wordt’, ‘dat komt’. Vandaar dat de tweede cirkel kleiner is en achter de grote cirkel staat. We kijken vanuit het heden naar het beloofde.

7

8 Het bloemwerk vóór symboliseert David, hij mag niet Gods huis, de tempel bouwen. Hij is ook een man naar Gods hart en Hij is een koning van oorlogen, daarom heeft hij bloed aan zijn handen. Vandaar de kleuren wit/ rood voor David.

9 De kaars en de roos achter in de kleine cirkel, zijn het verwachte koningskind, zoon van David, het Licht der wereld, Jezus Christus.

10


Download ppt "Tweede adventszondag 10 december 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google