Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: Zij haalden het ezelsveulen.
Advertisements

Johannes 11:1-44 Lazarus, de broer van Maria en Marta
De stem van de HEER is heel indrukwekkend
Het evangelie van Matteüs Een evangelie van kracht.
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Het kerkelijk jaar Thema 8.
Indeling van hoogtijdagen
BEGIN KERKELIJK JAAR.
Goede week PALMZONDAG WITTE DONDERDAG GOEDE VRIJDAG STILLE ZATERDAG.
Vierde zondag van de veertigdagentijd 30 maart 2014 “Laetare” – “Verheug u!” Lukas 18:31-43 Een blinde riep: “Zoon van David heb medelijden met mij!”
Tweede zondag van de veertigdagentijd 24 februari 2013 “Kwaad met goed vergelden” 1 Samuël 24 David is op de vlucht voor Saul en heeft in een spelonk het.
Zesde zondag van de veertigdagentijd Palmarum– Palmpasen 13 april 2014 Matteüs 21: 1-11 In vervulling gaat wat door de profeet gezegd is: ‘Zeg tegen Sion:
Zondag 3 november 2013 Doop van Mirte Jacoba Heemskerk
Passie - Verrijzenis Arcabas
Zingen Vers 1 Welkom, welkom Koning Jezus vredelievend op een ezel.
Jesaja Redder-zal-zijn:Jah Jesaja, de profeet.. De last van Babel (in-ontbinding)
Welkom in deze kerkdienst
Godsdienst.
WELKOM OP TOV! Maak het verschil…….
Zie hoe Jezus daar loopt....
Vierde zondag van de 40 dagentijd 14 maart 2010 Exodus 7; 8-25 Als de Farao om een wonder vraagt, laat Mozes zien dat de staf een slang wordt. De Farao.
Gedachtenisdienst zondag 24 november 2013
Johannes 6:9 Er is hier wel een jongen
Vierde zondag van de veertigdagentijd 10 maart Samuël 14:1-24 en Lucas15: En bij David en bij de vader in de gelijkenis opent zich het hart.
Vijfde zondag van de veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 Judica: “Verschaf mij recht” 2 Samuël 15: 1–12 en Lukas 20: Absalom grijpt de macht en.
Zondag 5 april 2009 zesde zondag van de 40 dagentijd Marcus 11: 1-11 Ze brachten het veulen naar Jezus en legden hun mantels op het dier en hij ging erop.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 28 maart 2010 Exodus 11: 1-10 De Heer zei tegen Farao via Mozes: Ik zal je nog met één plaag treffen en dan zul je mijn.
Troonswissel in de hemel?. Nieuw op de troon Psalm bij verovering van Jeruzalem? Psalm bij verovering van Jeruzalem? Genesis 14: Abram en Melchisedek.
De Heer is waarlijk opgestaan!
God is trouw Hij gaf zijn woord
Hemelvaart. Gods macht in de hemelvaart van zijn Zoon werkt ook in ons.
De nieuwe hemel en aarde. God toont je het schitterende van de nieuwe hemel en aarde.
En plotseling voegde zich bij de engel een groot hemels leger dat
Zie hoe Jezus daar loopt in Jeruzalem met een kruis op zijn rug en een doornenkroon. Hoor de menigte schreeuwt en roept: 'Kruisigt Hem!‘ Zo gaf God zijn.
Quiz Feest in de kerk.
Derde zondag van de veertigdagentijd 3 maart 2013
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
Eerste zondag van de veertigdagentijd 17 februari “Gezalfde herder”
Wandelen met de Ontzagwekkende
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Grote namen (1). Grote namen (2) Redder, Heer: titels al bezet door Augustus Redder, Heer: titels al bezet door Augustus.
In alles de eerste HC zondag 13 Kolossenzen 1. Eerste van heel de schepping “Alles door Hem en voor Hem geschapen” Eerstgeborene: – Aan de kant van de.
Zingen Vers 1 Gezang 114 Ik zag een nieuwe hemel zich verheffen,
Preek Matteüs 2: 1-12.
Derde zondag van de veertigdagentijd zondag 8 maart 2015 Oculi mei ‘mijn ogen’ Intrededienst van ds. Wielie Elhorst Johannes 2: Kort voor Pasen.
Vierde zondag van de veertigdagentijd zondag 15 maart 2015 Laetare ‘verheug u’ Psalm 23 De Heer is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets. Johannes 6:
rijzende ster neerdalen naar Jeruzalem afgang? pas op!
Goede Vrijdag.
PalmZondag Goedemorgen gemeente, welkom in deze eredienst
Zesde zondag van de veertig dagentijd Zondag 29 maart 2015 Palmarum ‘ palmzondag’ Marcus 11 : 1-11 Velen spreiden hun mantels en takken uit op de weg en.
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
Zingen Vers 1 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem,
Wat is belijdenis doen?. Is het wel bijbels? Wat is belijdenis doen? Is het wel bijbels? Hoe kun je nu al zeggen dat je de rest van je leven zult geloven?
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
Een engel komt bji Zacharias…
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
10 maart 2016 Hendrik Ido Ambacht Paulus, apostel van de natiën.
De vierde zondag in de veertigdagentijd heet Laetare Dit betekent “Verheug u” en komt uit Jesaja 54 Laetare wordt ook “halfvasten” genoemd.
Zondag 20 maart 2016 “Palmarum” zesde zondag van de veertigdagentijd Lukas 19 vers Ze brachten het veulen naar Jezus en lieten hem erop zitten en.
Zesde zondag van de 40 dagentijd 9 april 2017 Palmpasen
Aan uw voeten, Heer.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Tweede adventszondag 10 december 2017
Alles wat over ons geschreven is, gaat Gij volbrengen
“Knuffels” kleuren digibordpeuters.
Eer aan God in den hoge en vrede op aarde aan de mensen die Hij liefleeft. Wij loven U, wij prijzen en aanbidden U, wij verheerlijken U en zeggen U dank.
Hemelvaart Het stuk bestaat uit een cirkel van 5 flessen met in het midden een 6e fles. De middelste fles bevat een witte roos: de bloem van de liefde.
Hogepriester. Hogepriester Hogepriester eerste: Aaron.
Transcript van de presentatie:

Zesde zondag van de veertigdagentijd Zondag 24 maart 2013 Palmpasen Lukas 19: 38 Gezegend hij die komt als koning, in de naam van de Heer! Vrede in de hemel en eer aan de Allerhoogste.

Jezus wordt als koning (de kroon), als de Zoon van David (de lier), Jeruzalem ingehaald. Rood is de koninklijke kleur.

Het bloemstuk is in de vorm van een kroon en is het symbool voor het koningschap.

Toch zien we de kleur paars van het lijden, nog naast de kleur rood van feest.

De koningskroon wordt komende week een doornenkroon. De kleur paars wordt zwart, de dood, maar komt uit bij de kleur wit, Pasen: de Levende.