De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: 1- 11 Zij haalden het ezelsveulen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: 1- 11 Zij haalden het ezelsveulen."— Transcript van de presentatie:

1 Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: 1- 11 Zij haalden het ezelsveulen en Jezus ging erop zitten. Zij liepen voor hem uit en riepen: “Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. Hosanna in de hemel.”

2

3 De weg die Jezus gaat lijkt een weg van triomf, maar hij weet dat hij de weg gaat van dienstbaarheid en nederigheid. Violen zijn daar het symbool van. Paars is de kleur van het passiegedeelte en rood is de kleur voor de intrede van de rechtvaardige..

4 Het gaffelkruis, met zijn takken omhoog, daar leidt de weg van triomf heen voor Jezus. Zijn weg als rechtvaardige loopt naar de kruisdood. Jezus strekt net als dit kruis zijn handen omhoog, om te vervullen de weg van de Vader.

5

6


Download ppt "Zesde zondag van de veertigdagentijd 1 April 2012 Leven door verandering- Op weg in dienstbaarheid Palmpasen Marcus 11: 1- 11 Zij haalden het ezelsveulen."

Verwante presentaties


Ads door Google