Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken,

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advertisements

Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Als vreemdeling op weg naar Huis
Evangelie der genade Vragen :
Mara & Elim.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Startzondag 09 september 2012 Is er meer? Er is meer! 1Korintiërs12:4-11 Er zijn in de gemeente van Christus verschillende gaven, maar er is één Geest,
Bestemming God eren ….
Genesis (B-Rasjiet): het begin van alles
Zondag 3 november 2013 Doop van Mirte Jacoba Heemskerk
Een heilig leven leiden betekent:
‘Toegang ...’.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Zondag 16 mei 2010 Belijdenisdienst Hennie Schoonhoven en Lydia Vermunt Ruth 1: 16,17 In het leven van mensen moeten.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Zondag 9 maart 2014 Doop Justin Fabian Vernooij Gevoelens kun je niet verwoorden zodra je je kind in handen houdt. Je kunt slechts blij en dankbaar zijn.
Pasen 4 april 2010 Exodus 14: : 1a De Heer zei: Het kan, trek verder, Ik zal het water van de zee splijten en jullie zullen over droog land er doortrekken.
Zondag 8 juli 2012 Doop Feline Vernooij Heer onze God, Gij hebt de aarde tot aanzijn geroepen uit de wateren van de oervloed. Gij hebt met Uw schepping.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Pinksteren 2014 Feest van de Geest
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs

In deze presentatie staan beide.
Zondag 22 juni 2014 Doop Mackenzie Alicia Carmen Schuiling
Doopdienst van Maarten en Olivier Teeuwen en Romy Groeneveld zondag 14 november 2010 Thema: “Water….. niet de dood, maar het leven” Exodus 1: 22 – 2: 1.
Godsdienst.
Avondmaal: het nieuwe leven vieren
Zondag 23 oktober 2011 Doop van Roos Mirjam Klein
Wegwijzer naar Jezus Handelingen 8:26-40
Parasja B’Shalach Toen hij weg zond. Exodus 13, ,16 Haftara: Richteren 4,4 – 5,31 Barak & Debora B’rit Chadashah(N.T.): Openb.15,2-4.
Geliefde broeder(s)/zuster(s), U staat hier voor God en zijn gemeente om uw geloof te belijden. Ik verzoek u eerlijk te antwoorden op de volgende vragen.
Niets zonder Gods zegen
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
Belijdenis en doop van Fateme (Farah) Sabri Zondag 5 mei 2013 Marcus 4: Waar kunnen we het koninkrijk van God mee vergelijken, het is als een mosterdzaadje,
1Korinthe 10: Korinthe 10 1 Want ik stel er prijs op, broeders, dat gij weet... Lett. Want ik wil niet dat jullie onbekend zijn, broeders...
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
Zingen Vers 1 Jezus, leven van mijn leven, Jezus, dood van mijnen dood
Zondag 6 maart 2011 Doop Iris Joke en Marius Marinus Vos Jullie zijn een parel in Gods hand! Vier lieve kleine voetjes: “Ga er maar op staan. Wij zullen.
Zondag 1 februari 2009 Psalm 139 Wonderbaar! U bent het die hen
Exodus 4 13 Exodus 4 13 Maar Mozes zei: ‘U moet het me niet kwalijk nemen, Heer, maar kunt u niet iemand anders sturen?
Opwekking voor Kinderen 76
Zondag 27 maart 2011 Doop Olivier Albert Pieter van Winsen en Dain Vedder. Hij doet met ons en gaat bij ons in en uit. Hij heeft in zijn handen onze naam.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Gods aanwezigheid maakt het verschil. Mozes was gewoon de schapen en geiten van zijn schoonvader Jetro, de Midjanitische priester, te weiden. Eens dreef.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
Ben jij kind van God? Hoe kun je dat zijn? Kind van God, ben je dat: -Als je gedoopt bent? Of: -Als je wedergeboren bent (Joh. 1:12/13 en 3:3)? Of: -Zijn.
DoeMeeDienst GemeenteGroeiGroep 28 februari 2016 Thema: Als kinderen andere wegen gaan…. Welkom!
Welkom Samenkomst bij de begrafenis van Geurt Wisselink.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de openbare belijdenis van het geloof Blz. 735 (GK) Geliefde broeders en zusters in onze Here Jezus Christus, U bent hier verschenen voor.
Voorganger:Ds. J. E. de Groot Welkom in deze dienst Schriftlezing:Johannes 16: 1 – 15.
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
Zondag 15 mei 2016 Pinksteren Handelingen 1 vers 3 – 5 Jezus zei: Blijf wachten tot de belofte van de Vader, waarover jullie van mij hebben gehoord, in.
Geloof en doop (catechumenen) Belijdenis doe je omdat je de Geest hebt gekregen Die Geest had God aan zijn volk beloofd (1); geeft hij aan wie in Jezus.
Praten met God Wat zou jij vragen?.
1.
Wens-duif Lucas 3:21-22 "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Dit komt uit Psalm 91 : 15 ‘Roep je mij aan,
Steeds meer leerlingen van Jezus
Duif Lucas 3: "Heel het volk liet zich dopen, en toen ook Jezus gedoopt was en hij aan het bidden was, werd de hemel geopend en daalde de Heilige.
Les 3 Gedoopt leven.
Jezus zit met zijn leerlingen te eten
Gods doel met ons Alles wordt nieuw
Lopen op het water.
Het hart van Jezus (deel 2): Zijn bevrijdende hart
HET EVANGELIE.
Transcript van de presentatie:

Zondag 2 september 2012 doop Tessa Groeneveld Exodus 14:9-22 “Wees niet bang, wacht rustig af, de Heer zal voor u strijden.” De Heer liet de zee terugwijken, het water spleet en zo konden zij dwars door de zee gaan, over droog land; rechts en links van hen rees het water op als een muur.

Heer onze God, U hebt de aarde geschapen midden tussen de wateren, U hebt Israël bevrijd door het water heen van de Schelfzee en door het water van de doop belooft U Tessa te leiden en te bewaren op haar levensweg.

Tessa, daarom wordt je gedoopt in de naam van de “Vader, de Zoon en de Heilige Geest”, waarvan de witte rozen hier symbool zijn.

De schelpen die gebruikt zijn heten Jacobs schelpen en werden vroeger als doop- schelpen gebruikt en geven aan het samen op weg gaan met God.

Dat er mensen om je heen staan die jou bewaren bij God en zijn gemeente en dat jij voor anderen een wegwijzer mag zijn naar Jezus Christus, onze Heer.