Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ?

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Geloven in de hoop.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
Is er leven na de dood?.
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
Oudjaar Petrus 3:8-9 Zie dit niet over het hoofd: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. Hij is niet traag met het.
Wat de Bijbel erover te zeggen heeft
Evangelie der genade Vragen :
De tijd der benauwdheid Het Grote Conflict Pag
Jezus onze Hogepriester
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
Mijn antwoord op Gods zegeningen. Sabbat 1 maart 2014 “Want God had de wereld zo lief dat hij zijn enige Zoon heeft gegeven, opdat iedereen die in hem.
De pittige smaak van de uitverkiezing
Welkom.
Davids gouden geheim Wanneer ben je tevreden? Waar vind je je geluk? Wanneer voel je je veilig?
Kinderen, het laatste uur is aangebroken. 1 Johannes 2:18 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte.
God en ons.
En nadat Hij dit gesproken had, werd Hij opgenomen, terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. Handelingen 1.
Genade en veroordeling
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1.Rom.3:22vanin 2.Rom.3:26vanin 3.Gal.2:16 (2x)vanin 4.Gal.2:20vanin 5.Gal.3:22vanin 6.Ef.3:12 aanin 7.Filp.3:9vanin St.Vert.NBG “geloof VAN” Christus.
OVERVLOEDIG IN HET WERK DES HEREN. 22 Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. NIET: allen in Christus…
De Ben Adam Psalm 8.
David, een profeet psalm 16.
'de klok' van de zwangerschap? buik- omvang echo berekende datum.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
1. Jezus verhoogd Aan Gods rechterhand
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Matteüs 6:33 Zoek liever eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid, dan zullen al die andere dingen je erbij gegeven worden. 2.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Onderweg naar iets moois! 1Petrus 1, 5: Jullie zien de redding tegemoet die aan het eind van de tijd zeker geopenbaard zal worden.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
WAT EEN GOD! JESAJA 63:7-9; 64:3; 65:1,2.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangen naar licht.
Zondag 19 HC Franeker 18 juli 2010
‘Als u iets kunt doen, heb dan medelijden met ons en help ons
WELKOM IN DE CHRISTUS TRIUMFATORKERK
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
10 juli 2014 Bodegraven 1. 2 terugblik (1Kor.15:1-11)  1-4: het ABC van het Evangelie: Christus gestorven, begraven en ten derde dage opgewekt (naar.
4 oktober 2014 Leusden.  het grote gebrek van de gangbare bijbelvertalingen  aeonen zijn onbekend en wegvertaald  in het NT komt 'AEON' 193x voor!
Strijd tegen de zonde?.
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
 Heiliging, Reiniging & Bevrijding Zijn we nog slaaf van de zonde?
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Standvastig... waarin?.
Welkom in de samenkomst
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
Welkom in de samenkomst
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom Zondag 3 mei 2015 Voorganger: Ds. J.A. Berkheij Ouderling van dienst: Anita Dahmen Orgel: Herman Kamp Lezingen: I Johannes 2: 28-3: 10 Efeziërs.
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
Welkom Voorganger: Ds. D. Wolters Ouderling van dienst: J. Nijhuis Organist: Johan Bredewout Schriftlezing: Heb. 4: 14-16, Heb. 8: 1-6, Heb. 10:
19de van de Tijd door het Jaar B Laat ons bidden bij het beluisteren van de zeer mooie muziek van het “Heer Jezus” van Th. L. De Victoria Regina.
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
3 oktober 2015 Garderen. Openbaring 20 5 De overige doden werden niet weder levend, voordat de duizend jaren voleindigd waren. Dit is de eerste opstanding.
3 oktober 2015 Garderen. De vraag is niet: waar gaat een mens heen als hij sterft? De vraag is: als een mens sterft, zal hij herleven? inleiding.
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
Samen in de Naam van Jezus - Kerst 2015
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
4G Geven Gunst Genade Gratie Geven 4G Geven & ontvangen …
UW HEER LEEFT – het leven loopt niet dood 1. Hij liep niet dood op het kruis; maar leeft bij zijn Vader 2. U loopt niet dood in de zonde; leef voor uw.
De terugkomst van Christus
Transcript van de presentatie:

Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ? ds. Jasper Klapwijk Hoezo ‘Hij komt spoedig!’ ? Voorganger Thema

Preek

Serie: christelijke toekomstverwachting Eindtijd Hoezo: ‘Hij komt spoedig!’? Wederkomst Hij komt, Hij komt onze Heer Jezus Christus! Opstanding en eeuwig leven Duizend jarig rijk

Twee vragen: Heb je echt het gevoel dat je in de eindtijd leeft? Zou de Here Jezus vanavond terug kunnen komen?

Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? We leven in de eindtijd En dat duurt al 2000 jaar Toch zie je het aan alles

Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd Maar de Geest zegt nadrukkelijk dat in de eindtijd sommigen het geloof zullen verlaten, doordat ze luisteren naar dwaalgeesten en naar wat demonen hun leren. 1 Timoteüs 4: 1 Weet dat de laatste dagen zwaar zullen zijn. 2 Timoteüs 3:1

1) We leven in de eindtijd Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd Wat hier nu gebeurt, is aangekondigd door de profeet Joël: “Aan het einde der tijden, zegt God, zal ik over alle mensen mijn geest uitgieten…..” (Hnd 2: 16-17) profeteren, tekenen: bloed vuur en rook (Hnd 2: 20) De zon zal veranderd worden in duisternis en de maan in bloed voordat de grote, stralende dag van de Heer komt. (Hnd 2: 20)

1) We leven in de eindtijd Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd zonde schepping herschepping

1) We leven in de eindtijd Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd zonde de eindtijd de laatste dagen

1) We leven in de eindtijd Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd zonde de eindtijd de laatste dagen

Niet: 1) We leven in de eindtijd de eindtijd de laatste dagen Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd Niet: zonde de eindtijd de laatste dagen

Maar: 1) We leven in de eindtijd de eindtijd de laatste dagen Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd Maar: zonde de eindtijd de laatste dagen

laatste dagen 1) We leven in de eindtijd Al het beslissende is gebeurd Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd de eindtijd laatste dagen Al het beslissende is gebeurd Het gaat nu in één ruk naar het einde We leven nu in de eindtijd Hij kan elk moment komen

laatste dagen 1) We leven in de eindtijd Er wordt haast gemaakt Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd de eindtijd laatste dagen Er wordt haast gemaakt Hij die van deze dingen getuigt, zegt: ‘Ja, ik kom spoedig!’ Amen. Kom, Heer Jezus! De genade van onze Heer Jezus zij met u allen. Openb.22:20-21

laatste dagen 1) We leven in de eindtijd Er wordt haast gemaakt Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd de eindtijd laatste dagen Er wordt haast gemaakt Dit duurt maar even U ziet de redding tegemoet, die aan het einde van de tijd zeker geopenbaard zal worden. Verheug u hierover, ook al moet u nu tot uw verdriet nog een korte tijd allerlei beproevingen verduren. (1 Petr 1: 5-6)

laatste dagen 1) We leven in de eindtijd Er wordt haast gemaakt Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd de eindtijd laatste dagen Er wordt haast gemaakt Dit duurt maar even Dan zullen eerst de doden die Christus toebehoren opstaan, en daarna zullen wij, die nog in leven zijn, samen met hen op de wolken worden weggevoerd en gaan we in de lucht de Heer tegemoet. (1 Tes.4:16-17)

laatste dagen 1) We leven in de eindtijd Er wordt haast gemaakt Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd de eindtijd laatste dagen Er wordt haast gemaakt Dit duurt maar even ..en in plaats van weg te blijven van onze samenkomsten, zoals sommigen doen, elkaar juist bemoedigen, en dat des te meer naarmate u de dag van zijn komst ziet naderen. (Hebr 10:25)

Vragen, reacties? 1) We leven in de eindtijd Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 1) We leven in de eindtijd de eindtijd Vragen, reacties?

2) En dat duurt al 2000 jaar Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerte volgen en smalend vragen: ‘Waar blijft hij nu? Hij had toch beloofd te komen? De generatie voor ons is al gestorven, maar alles is nog steeds zoals het sinds het begin van de schepping geweest is.’ 2 Petrus 3: 3-4

2) En dat duurt al 2000 jaar God ziet de tijd anders Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 2) En dat duurt al 2000 jaar God ziet de tijd anders Eén ding mag u niet over het hoofd zien, geliefde broeders en zusters: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. 2 Petrus 3: 8

2) En dat duurt al 2000 jaar God heeft geduld Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 2) En dat duurt al 2000 jaar God heeft geduld De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen; hij heeft alleen maar geduld met u, omdat hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat. 2 Petrus 3: 9

Openbaring 5 3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Openbaring 5 De Leeuw uit de stam Juda, het Lam voor de troon opent de boekrol. Hij rolt de geschiedenis af naar het einde

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Verlossing van de zijnen: een ontelbare menigte Handelingen 2 Periode van de Geest de eindtijd

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Verlossing van de zijnen: een ontelbare menigte Handelingen 2 Periode van de Geest Profeteren Wie de naam des Heren aanroept… de eindtijd

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Verlossing van de zijnen: een ontelbare menigte Openbaring 6

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Verlossing van de zijnen: een ontelbare menigte Openbaring 6 Hij kreeg een zegekrans en trok op als een overwinnaar, de overwinning tegemoet.

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Oordeel over deze wereld Handelingen 2 Bloed, vuur en rook Tekenen der tijden

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Oordeel over deze wereld Openbaring 6

3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Oordeel over deze wereld Openbaring 6 Rood: oorlog en conflict Zwart Honger en schaarste Vaal De dood

Vragen, reacties? 3) Toch merk je het aan alles Hoezo ‘Hij komt spoedig!’? 3) Toch merk je het aan alles Vragen, reacties?

Twee vragen: Heb je echt het gevoel dat je in de eindtijd leeft? Zou de Here Jezus vanavond terug kunnen komen?