Belangrijke tewerkstelling in de visproductie Vormen van tewerkstelling? Visvangst Verpakking Scheepswerven Productie van koelinstallaties van vervoermiddelen Vismijn in Groenland: schoonmaken van vis
Scheepswerven Productie van koelinstallaties van vervoermiddelen
Rendement en productie Kustwateren met een groot rendement > 5 ton /km² Noordzee Atlantische kust West-Europa ZO-Afrika Japanse kusten Pacifische kust Peru en Chili
Rendement en productie Aquacultuur – maricultuur? Aquacultuur: kweek van zoetwatervis Maricultuur: uitzetten in zee van jonge vis in kooien
Wereldwijd blijft de visconsumptie stijgen Oorzaken: Bevolkingsdruk Toegenomen houdbaarheid Streven naar evenwichtige, gezonde voeding De Wereldvoedselorganisatie FAO deelt mee dat de visconsumptie wereldwijd gestegen is tot een recordniveau van circa 17 kg per persoon. De FAO wijdt dit aan de flinke toename van aquacultuur die met een groei van zeven procent per jaar op het punt staat de visvangst te overvleugelen. De VN-organisatie stelt echter vast dat dit de toestand van de wereldwijde visbestanden niet heeft verbeterd.
Fabrieksschepen worden bevoorraad door hun vissersvloot op volle zee en leveren veel later de vis verpakt af in de havens Overladen van walvisvlees van het Japanse fabrieksschip Nisshin Maru naar het Panamese schip Oriental Bluebird.
Overbevissing Sleepnetten worden gebruikt om vis te vangen die zich op verschillende diepten in zee kan bevinden. Het grote kuilvormige net kan op verschillende hoogten door het water worden gesleept. Woelen ook zeebodem om!
Visquota : hoeveel elk land van elke vissoort mag vangen Visquota : hoeveel elk land van elke vissoort mag vangen. De internationale benaming voor quota is (T)otal (A)llowable (C)atch De reden hiervoor is dat bij een te grote vangst, zeeën als de Noordzee binnen afzienbare tijd 'leeggevist' zou zijn: er moet een minimale hoeveelheid vis overblijven voor de voortplanting