Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Advertisements

het Woord van God compleet - hoezo?
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Romeinen Maar niet allen hebben aan het evangelie gehoor gegeven. Want Jesaja zegt: Here, wie heeft geloofd wat hij van ons hoorde? 17 Zo is dan.
De Geest wil je met kracht vervullen! Philip Nunn November Nunspeet.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Discipelschap.
15 juni 2014 Den Haag 1. De Bijbel... geschreven  door feilbare mensen  door kinderen van hun tijd  in verloop van duizenden jaren  op talloze plaatsen.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Maar wat zeg jij?.
4 De kracht van de Geest.
Genesis 14: 18 En Melchisedek, de koning van Salem, bracht brood en wijn; hij nu was een priester van God, de Allerhoogste. 19 En hij zegende hem en.
8 December 2013.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
24 januari 2013 bijbelstudie nr. 4 Vanaf hoofdstuk 2:1.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
de setting van de Hebreeën-brief
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
"in geen ding bezorgd" 1.
het laatste wereldrijk
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
1. 16 Weet gij niet, dat gij Gods tempel zijt en dat de Geest Gods in u woont? 1Korinthe
27 december 2012 bijbelstudie nr. 2 Vanaf hoofdstuk 1:11.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
1 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24 donderdag 21 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 24.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Christelijke Vrijheid
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
13 juli 2014 Zoetermeer. achtergrond: Paulus had het Evangelie gepredikt in Galatië (4:13) na zijn vertrek kwamen predikers die de gelovigen wilden "judaïseren"
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
Wandelen met de Ontzagwekkende
bisschop aartsbisschop Matteüs 16 Toen Jezus in het gebied van Caesarea Filippi kwam, vroeg hij zijn leerlingen: ‘Wie zeggen de mensen dat.
Strijd tegen de zonde?.
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Het woord van God compleet: de gelovige volkomen toegerust.
Standvastig... waarin?.
24 nov Zoetermeer 1. de context van Filippi
5 maart 2015 Rotterdam. terugblik...  1-ste avond: wat is 'evangelie' en 'evangeliseren'?  wat heeft elk 'evangelie' in de Schrift gemeenschappelijk?
De wapenrusting van God 5. SCHILD, HELM & ZWAARD.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
De wapenrusting van God 4. ZITTEN & STAAN.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
Welkom in de samenkomst
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
2 58 Daarom, mijn geliefde broeders… 20 Maar nu, Christus is opgewekt, als Eersteling…" 1Korinthe 15 3.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
1. concilies in de tweede helft van de 4-de eeuw? 2.
Sola Scriptura - alleen de Schrift Solus Christus – alleen Christus Sola Gratia – alleen genade Sola Fide – alleen geloof Soli Deo Gloria – alleen GOD.
Het evangelie van de opstanding
22 februari 2015 Zoetermeer. negatieve associaties...  gebaseerd op huidskleur  in de Bijbel: een sociale status  in de wet van Mozes: max. 49 jaar.
8 sept Zoetermeer het werkwoord 'evangeliseren' komt 55x in het NT: EU –AGGELIZO het wordt vertaald met o.a.: het evangelie verkondigen.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
3Toen Hij op de Olijfberg gezeten was, kwamen zijn discipelen alleen tot Hem en zeiden: Zeg ons wanneer zal dat geschieden, en wat is het teken van uw.
17 april 2016 Urk. de 2e Petrus-brief geschreven aan Joden... apostel te zijn van de besnijdenis... Hij, die Petrus kracht gaf om apostel te zijn.
Transcript van de presentatie:

Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van een mens ontvangen of geleerd, maar door openbaring van Jezus Christus. Galaten 1:11-12 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. Want ik heb het ook niet van een mens ontvangen of geleerd, maar door openbaring van Jezus Christus. 2 Thessalonissenzen 3:14 Als iemand niet luistert naar wat wij door onze brief zeggen, tekent hem en gaat niet met hem om, opdat hij beschaamd worde 2 Thessalonissenzen 3:14 Als iemand niet luistert naar wat wij door onze brief zeggen, tekent hem en gaat niet met hem om, opdat hij beschaamd worde Galaten 1:8 Maar ook al zouden wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie verkondigen, afwijkend van hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt! Galaten 1:8 Maar ook al zouden wij, of een engel uit de hemel, u een evangelie verkondigen, afwijkend van hetgeen wij u verkondigd hebben, die zij vervloekt! 2 Thessalonissenzen 3:6 Maar wij bevelen u, broeders, in de naam van de Here Jezus Christus, dat gij u onttrekt aan elke broeder, die zich ongeregeld gedraagt, in strijd met de overlevering, die gij van ons ontvangen hebt. 2 Thessalonissenzen 3:6 Maar wij bevelen u, broeders, in de naam van de Here Jezus Christus, dat gij u onttrekt aan elke broeder, die zich ongeregeld gedraagt, in strijd met de overlevering, die gij van ons ontvangen hebt. 2 Korintiërs 1:4-5 mijn spreken en mijn prediking kwam ook niet met meeslepende woorden van wijsheid, maar met betoon van geest en kracht, opdat uw geloof niet zou rusten op wijsheid van mensen, maar op kracht van God. 2 Korintiërs 1:4-5 mijn spreken en mijn prediking kwam ook niet met meeslepende woorden van wijsheid, maar met betoon van geest en kracht, opdat uw geloof niet zou rusten op wijsheid van mensen, maar op kracht van God.

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften. 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften.

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften. 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften.

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften. 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften.

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften. 2 Petrus 3:15-16 en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid, zoals ook onze geliefde broeder Paulus naar de hem gegeven wijsheid u geschreven heeft, evenals in alle brieven, wanneer hij over deze dingen spreekt. Daarin is een en ander moeilijk te verstaan, wat de onkundige en onstandvastige lieden tot hun eigen verderf verdraaien, evenals trouwens de overige schriften.

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring Ook Lukas bevestigt Paulus 3 maal vertelt hij ons wat de Here tegen Paulus zou hebben gezegd Geeft aan dat hij met Paulus heeft gereisd Wordt genoemd als Paulus’ partner

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring Matteus 10:2 En dit zijn de namen van de twaalf apostelen: vooreerst Simon, genaamd Petrus… Matteus 10:2 En dit zijn de namen van de twaalf apostelen: vooreerst Simon, genaamd Petrus… Matteus 10:19-20 Wanneer zij u overleveren, maakt u dan niet bezorgd, hoe of wat gij spreken zult; want het zal u in die ure gegeven worden wat gij spreken moet; want gij zijt het niet, die spreekt, doch het is de Geest uws Vaders, die in u spreekt. Matteus 10:19-20 Wanneer zij u overleveren, maakt u dan niet bezorgd, hoe of wat gij spreken zult; want het zal u in die ure gegeven worden wat gij spreken moet; want gij zijt het niet, die spreekt, doch het is de Geest uws Vaders, die in u spreekt. Markus 13:11 En wanneer zij u wegvoeren om u over te leveren, weest dan niet van tevoren bezorgd wat gij zeggen moet, maar zegt wat u in die ure gegeven wordt; want gij zijt het niet, die spreekt, maar de Heilige Geest. En wanneer zij u wegvoeren om u over te leveren, weest dan niet van tevoren bezorgd wat gij zeggen moet, maar zegt wat u in die ure gegeven wordt; want gij zijt het niet, die spreekt, maar de Heilige Geest. Markus 13:11 En wanneer zij u wegvoeren om u over te leveren, weest dan niet van tevoren bezorgd wat gij zeggen moet, maar zegt wat u in die ure gegeven wordt; want gij zijt het niet, die spreekt, maar de Heilige Geest. En wanneer zij u wegvoeren om u over te leveren, weest dan niet van tevoren bezorgd wat gij zeggen moet, maar zegt wat u in die ure gegeven wordt; want gij zijt het niet, die spreekt, maar de Heilige Geest. Matteus 16:17-19 Jezus antwoordde en zeide: “Zalig zijt gij, Simon Barjona, want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar mijn Vader, die in de hemelen is. En Ik zeg u, dat gij Petrus zijt, en op deze petra zal Ik mijn gemeente bouwen en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen. Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen, en wat gij op aarde binden zult, zal gebonden zijn in de hemelen, en wat gij op aarde ontbinden zult, zal ontbonden zijn in de hemelen” Matteus 16:17-19 Jezus antwoordde en zeide: “Zalig zijt gij, Simon Barjona, want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar mijn Vader, die in de hemelen is. En Ik zeg u, dat gij Petrus zijt, en op deze petra zal Ik mijn gemeente bouwen en de poorten van het dodenrijk zullen haar niet overweldigen. Ik zal u de sleutels geven van het Koninkrijk der hemelen, en wat gij op aarde binden zult, zal gebonden zijn in de hemelen, en wat gij op aarde ontbinden zult, zal ontbonden zijn in de hemelen” Johannes 21:15ff “Weid mijn lammeren” Johannes 21:15ff “Weid mijn lammeren”

Matteus Efeziërs Hebreeën Markus FilippenzenJacobus Lukas Kolossenzen 1 Petrus Johannes 1 Thessalonissenzen 2 Petrus Handelingen2 Thessalonissenzen 1 Johannes Romeinen1 Timotheus2 Johannes 1 Korintiërs 2 Timotheus 3 Johannes 2 Korintiërs Titus Judas Galaten Filemon Openbaring