Afsluiting van de 28 e Panama-conferentie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op reis langs de voorzieningen
Advertisements

Interactum Lectoraat Kantelende kennis
Groep 1 en 2 In de kleutergroepen worden in januari en juni LVS CITO taal en rekenen afgenomen.
DYSCALCULIE OP DEN BONGERD
De historie & de toekomst
Uitslag opdracht 2 (samsam, nr
Onderwijsbehoeften en Schoolprofiel.
Door Rosalie Blok. Op 4 mei 2013 heb ik besloten om naar de dodenherdenking te gaan in een dorp in de provincie Zeeland. Dit wordt jaarlijks georganiseerd.
De Kor f Openbare basisschool Montessori Welkom.
VOORSTELLING WILLEM VAN RAVENSTEIN 56 jaar 25 jaar onderwijs… HML lerarenopleiding sinds 2011 terug…
Schoolpartnerschappen in Europa
Collega’s betrekken bij taal- en rekenbeleid
Een kijkje bij de nt2.
Ouderavond 19 september 2011 Van harte welkom. Rol van de mentor(en) Verzorgt ouderavonden Vraagbaak Bespreekt de leerlingen in de leerling bespreking.
Onderwijs en kinderarbeid
Een impressie van de werkwijze in groep 3 en 4
Informatie Brede Buurtschool en Leer Kansen Profiel
Samenwerken in burgerschap
“Ik moet eindeloos praten om tot inzichten te komen.”
Gebruik van vakjargon door pabostudenten op de pabo Diny van der Aalsvoort.
LOT OP REIS.
Vakkennis van de leraar - Gecijferdheid
De kennisbasis Rekenen-Wiskunde
Gerard Koolstra, St. Michael College Zaandam
Het Rekennet Een project van het Freudenthal Instituut met als doel het ondersteunen van leraren basisonderwijs bij rekenen-wiskunde Sociale Netwerk Rekenweb.
Freudenthal Instituut
Liefhebben Het is niet moeilijk,                                              om lief te hebben .
Basisbewerkingen rekenen
Drie concepten Wat is de visie van de school op taal en rekenen? Hoe je kijkt naar taal en rekenen bepaalt wat je in de klas terugziet. Is taal meer dan.
Kruisweg geschilderd door Lucien Lantier
17 september 2014 Workshop Visie en doelen.
Van wie is de school? … en over welke school hebben we het dan? Over de schoolleider: zetbaas of ondernemer? … en de leraar die zijn vak kwijt is. Onderwijscafé.
Voorlichtingsavond groep 3
Het werken met portfolio
TEVREDENHEIDONDERZOEK 2014 GEMAAKT DOOR: NICK HENRIQUEZ.
Met groep 8 op weg naar de brugklas
Creatie « Cheyenne ».
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Woord van Leven Juni 2014.
en mooie plekjes in Bokrijk
Een werkstuk maken.
HET BEROEPSPROFIEL VAN DE LERAAR ALS BLACK BOX
Stage: Basisschool de Klingerberg
De Moderne Onderwijsmedia
Nieuwsbrief Augustus 2015 Personele zaken Juf Amy is gestart in groep 8. Zij en de kinderen hebben er al twee leuke dagen opzitten. We wensen haar veel.
Zo doen we dat op De Wissel. Inhoud  Onze visie  Onze doelen  Afspraken  Tips  Facebook  Twitter  Youtube  Tot slot.
Levenslooppsychologie werkcollege 6
Welkom ik maak me sterk.
Onze school is zich ervan bewust dat sociale media een onlosmakelijk onderdeel zijn van de huidige samenleving en de leefomgeving van haar leerlingen,
REKENEN T.E.M. 5. IK BEN TIP! TEL MET ME MEE... MET 1 DRUK OP DE KNOP WEET JE OF JOUW ANTWOORD JUIST IS! VEEL SUCCES...
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Brede School Ursem 2014 Visie Bevorderen van de ontwikkeling kinderen 0-12 jaar Samen sterker Efficiënt inzetten van ruimten Versterken voorzieningenniveau.
28 maart 2011, welkom op onze informatieavond Slim Fit slimme fits in het anders organiseren van onderwijs.
Workshop RAOS conferentie Het evidence beest: welkom in het onderwijs?! Mathilde Plender MSc / Marloes Hoencamp MSc.
Uitkomsten van de enquête van ouders Maart 2014 De stelling was: Oudergesprekken vind ik belangrijk, ik ga daar naar toe. Gemiddelde score t.o.v. het.
Welkom op de informatieavond Het Hooghuis Stadion Jan van Vucht, locatiedirecteur.
Rekenen voor nu en later. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om te kunnen functioneren in hun toekomstige beroep? Welke kennis en vaardigheden.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Meervoudige intelligentie
Pilot kennisbasis rekenen- wiskunde Hogeschool iPabo Vahap Duman, docent rekenen-wiskunde Ronald Keijzer, lector Rekenen-wiskunde
Jeelo van harte welkom. De wereld-oriënterende vakken in projecten Voor kinderen bestaat de wereld niet uit aardrijkskunde, geschiedenis en natuur. Zij.
Dalton in 3.
Samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht
Ouderbijeenkomst 20 juni 2017
GROEP 8 Naar het voortgezet onderwijs..
ICT-basisvaardigheden & woordenschat
Coaching.
Infonamiddag De werking van het Belgisch Onderwijssysteem
Transcript van de presentatie:

Afsluiting van de 28 e Panama-conferentie

Uitspraak 1 Alleen maar rekenen uit een boek biedt kinderen onvoldoende bagage voor rekenen in het dagelijks leven en voor hun toekomstig beroep.

Uitspraak 1 Alleen maar rekenen uit een boek biedt kinderen onvoldoende bagage voor rekenen in het dagelijks leven en voor hun toekomstig beroep. Mieke van Groenestijn

Uitspraak 2 Basisonderwijs is meer dan taal en rekenen. Met die stelling ben ik het van harte eens. Kinderen moeten een brede basis krijgen. Die basis kunnen we maar één keer goed leggen.

Uitspraak 2 Basisonderwijs is meer dan taal en rekenen. Met die stelling ben ik het van harte eens. Kinderen moeten een brede basis krijgen. Die basis kunnen we maar één keer goed leggen. Staatsecretaris Van Bijsterveldt

Uitspraak 3 Zwemles is vooral een zaak van ouders. De hoofdtaken van het primair onderwijs zijn rekenen en taal. Bij alles wat daar bovenop komt, moet je je afvragen of het op een school thuishoort.

Uitspraak 3 Zwemles is vooral een zaak van ouders. De hoofdtaken van het primair onderwijs zijn rekenen en taal. Bij alles wat daar bovenop komt, moet je je afvragen of het op een school thuishoort. Marc Mathies, AVS

Uitspraak 4 De maatschappelijke discussie gaat feitelijk over doelstellingen. De notie van gecijferdheid maakt het mogelijk de kern van de discussie aan te duiden: richten we het onderwijs op het verwerven van gecijferdheid of op (traditionele) rekenvaardigheid?

Uitspraak 4 De maatschappelijke discussie gaat feitelijk over doelstellingen. De notie van gecijferdheid maakt het mogelijk de kern van de discussie aan te duiden: richten we het onderwijs op het verwerven van gecijferdheid of op (traditionele) rekenvaardigheid? Ronald Keijzer

Uitspraak 5 Deze rekenmethode vind ik zó mooi… het is net de Ikea-gids

Uitspraak 5 Deze rekenmethode vind ik zó mooi… het is net de Ikea-gids Een anonieme basisschoolleerkracht

Uitspraak 6 Het lijkt me verschrikkelijk moeilijk om leerlingen te leren rekenen – ongeacht de methode die je gebruikt. Diep respect voor de leraren die dit lukt.

Uitspraak 6 Het lijkt me verschrikkelijk moeilijk om leerlingen te leren rekenen – ongeacht de methode die je gebruikt. Diep respect voor de leraren die dit lukt. Wiskundemeisje Ionica Smeets

Uitspraak 7 De staartdeling, dat icoon, is ook niet van God gegeven.

Uitspraak 7 De staartdeling, dat icoon, is ook niet van God gegeven. Jan Karel Lenstra

Uitspraak 8 Ons rekenen is door en door ziek: het laboreert aan een aantal kwaaltjes en één grote kwaal: mechanisme, machinalisme, gedachte- loosheid.

Uitspraak 8 Ons rekenen is door en door ziek: het laboreert aan een aantal kwaaltjes en één grote kwaal: mechanisme, machinalisme, gedachte- loosheid. Een anonieme onderwijsinspecteur.

Uitspraak 9 De ideeën over realistisch reken- wiskundeonderwijs zijn in de loop der tijd, zowel van binnenuit als van buitenaf, voortdurend bijgesteld en dat moet zo blijven, willen we het rekenen van Nederland op peil houden.

Uitspraak 9 De ideeën over realistisch reken- wiskundeonderwijs zijn in de loop der tijd, zowel van binnenuit als van buitenaf, voortdurend bijgesteld en dat moet zo blijven, willen we het rekenen van Nederland op peil houden. Marja van den Heuvel- Panhuizen

Uitspraak 10 Rekenen is ook emotie.

Uitspraak 10 Rekenen is ook emotie.

Uitspraak 10 Rekenen is ook emotie. Marjolein Kool

Uitspraak 11 Echt, vanaf nu wordt wiskunde sexy.

Uitspraak 11 Echt, vanaf nu wordt wiskunde sexy. Marc Habbema, ontwikkelaar wiskundesoftware

De uitslag

Tot ziens op de 29 e Panama-conferentie in 2011