KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De E-government strategie van de federale overheid Kruispuntbank Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid.
Advertisements

Enkele ideeën voor de uitbouw van een E-health omgeving op basis van de ervaringen inzake gecoördineerd informatiebeheer in de sociale sector Frank Robben.
De rol van de steden en gemeenten in het E-government van de sociale sector KSZ-BCSS Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Frank Robben Administrateur-generaal.
Art. 60 en welzijnwetgeving Werkgroep activering 7 juli 2012.
Standpunt van de OCMW's in het automatiseringsproces van de sociale zekerheid Huidige toestand, vastgelegde projecten en perspectieven Sante Broccolo Chef.
HET IN OVEREENSTEMMING BRENGEN VAN HET RIJKSREGISTER MET HET BESTAND VAN DE AFGEVOERDEN GEHOUDEN DOOR DE KRUISPUNTBANK VAN DE SOCIALE ZEKERHEID ADVIES.
WAP:Integratie van de pensioen- en solidariteitsinstellingen in het netwerk van de sociale zekerheid Colloquium 31 mei 2005 KSZ-BCSS 31/05/2005 Kruispuntbank.
Evolutie van de dienstverlening van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Infosessie BVPI KSZ-BCSS 03/02/2005 Patrick Laureyns Programmaleider
Integratie van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in het netwerk van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid KSZ-BCSS 17/02/2005.
8 november 2006Frank Robben. Gebruikers- en toegangsbeheer: beschikbare diensten Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid.
DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (eID)
Willebroekkaai, 38 B-1000 Brussel Website KSZ: Afschaffing van de SIS-kaart.
Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel
26/02/2011 Federale Overheidsdienst FINANCIEN E-ID / My Minfin / TAX-ON-WEB 2011 Kuurne Jan Viaene.
EGovernment in de sociale en gezondheidssector: waar staan we en waar gaan we naartoe ? Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid.
E-government in de sociale sector: de multifunctionele aangifte
De elektronische identiteitskaart Denis Van Melsen.
TOEGANG TOT HET RIJKSREGISTER WETTELIJKE VERPLICHTING VAN TRANSPARANTIE Toegang tot het Rijksregister.- Identificatie van de personen die de transacties.
Situering van een aantal ontwikkelingen op het vlak van elektronische dienstverlening door de overheid en de opportuniteiten voor privé-instellingen om.
Het eHealth-platform: concept en stand van zaken Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040.
E-government in de sociale sector en bescherming van de persoonlijke levenssfeer Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Gedelegeerd.
Voorstel van methode voor de verlaging van de administratieve lasten in de Nederlandse sociale sector door een rationeel informatiebeheer, gebaseerd op.
Voorontwerp van wet “Diverse bepalingen”, hoofdstuk “Administratieve vereenvoudiging” Deel “Rijksregister”
Elektronische dienstverlening: het kruispuntbankmodel
20 jaar veilige elektronische gegevensuitwisseling in de sociale sector met respect voor de persoonlijke levenssfeer Frank Robben Administrateur-generaal.
Informatisering van de sociale zekerheid
Overzicht van de bestaande situatie inzake E-government in de sociale sector.
Tips voor de succesvolle uitbouw van E-government KSZ-BCSS Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale Zekerheid Strategisch adviseur FEDICT.
De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid als motor voor elektronische dienstverlening in de sociale sector Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank.
GOEDE PRAKTIJK Strategische ICT-toepassing: de technologie ten dienste van de burger Frank Robben – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de sociale.
Een visie op elektronische samen- werking in de gezondheidszorg, gebaseerd op de ervaring in de sociale sector, en de mogelijke rol van een Be-Health platform.
eGovernment, eHealth en bescherming van de privacy
De aanbeveling van de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer inzake gebruikers- en toegangsbeheer in de overheidssector volgens.
EHealth: stand van zaken en toekomstperspectieven 26/04/2013 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel.
Gebruik van de elektronische identiteitskaart in de sociale sector: concrete toepassingen en toekomstige visie Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank.
Comité van de gebruikers
Ontwerp van wet houdende diverse bepalingen inzake administratieve vereenvoudiging Deel “Rijksregister” I. Delhez
Samenwerking POD MI, KSZ, RR en DVZ Provinciale ontmoetingen – herfst 2010.
E-government in de sociale sector: toekomstige ontwikkelingen Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg.
22/10/2002Dimona - niet-elektronische instellingen1 DIMONA.
Nieuwe procedure voor de aanduiding van de veiligheidsconsulent* (1)
Dit wordt het DSH Herent, 7 april Wettelijk kader Decreet van 3 maart 2008 Deadline van 22 mei 2009 voor het “sociaal huis” Minimale vereisten:
KSZ-BCSS E-government: doelstellingen, basisprincipes en realisaties en projecten in de sociale sector Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank.
E-government in België, met klemtoon op de sociale sector
Geïntegreerd elektronisch gebruikers- en toegangsbeheer in de sociale en gezondheidssector op basis van de elektronische identiteitskaart
Beveiliging van digitale informatie: enkele uitdagingen voor de overheid Frank Robben Algemeen bestuurder Kruispuntbank Sociale Zekerheid Gedelegeerd bestuur.
E-government in de Belgische sociale sector Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg 375 B-1040.
Gezondheidszorg en elektronische gegevensuitwisseling: hoe samenwerken zonder besmet te raken ? Enkele ideeën voor de uitbouw van een E-health omgeving.
Enkele ideeën voor de uitbouw van een E-health omgeving op basis van de ervaringen inzake gecoördineerd informatiebeheer in de sociale sector Frank Robben.
Recht en vooruitgang Gevalstudie van de Kruispuntbank Sociale Zekerheid en het eHealth-platform Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank Sociale.
Smals KSZ-BCSS Enkele kritische succesfactoren voor een geslaagde evolutie van een papieren naar een digitale omgeving Frank Robben Administrateur-generaal.
User management voor ondernemingen en organisaties
EHealth-platform & informatieveiligheid 26/04/2013 Frank Robben Administrateur-generaal van het eHealth-platform Willebroekkaai 38 B-1000 Brussel
E-government in de sociale sector: toekomstige ontwikkelingen Frank Robben Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg.
Inleiding tot de multifunctionele aangifte
Het E-loket ® burgerzaken
Internetdag Journée Internet E-government Wordt het een succes in België?
TAX-ON-WEB & My Minfin 2010.
E-Government binnen de sociale zekerheid
Belastingen Homcom Belastingen Papier of on-line? – Papier tot 26 juni – Online tot 16 juli On-line – Eid – Token – Wie voor online koos krijgt.
Burger een elektronische brievenbus waarin de burger op een gecentraliseerde en beveiligde manier officiële documenten kan ontvangen de tool is zo ontworpen.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW maart.
Usermanagement ondernemingen en organisaties Auteur / section: Toegangsbeheer.
1 Een ZORGELOOS sociaal beheer Brigitte Thys. 2 Elektronische mededeling Hoe ?  Via de portaalsite van de RSZ –
Het eHealth-platform ICT InfoDay 2 maart 2011
Elektronische kennisgeving van geboorte
De Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid als motor van elektronische dienstverlening in de sociale sector Frank Robben Administrateur generaal Kruispuntbank.
MyBEnefits zo’n 2 miljoen burgers hebben minstens één sociaal statuut bv. laag inkomen / leefloon handicap, fysieke of mentale beperking kind met specifieke.
MyBEnefits Tool voor de toekenning van aanvullende rechten.
MyBEnefits Tool voor de toekenning van aanvullende rechten.
Transcript van de presentatie:

KSZ-BCSS Frank ROBBEN – Administrateur-generaal Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Veralgemeend gebruik van de elektronische identiteitskaart in de sociale zekerheid

KSZ-BCSS EID: basis voor elektronisch gebruikersbeheer, maar nog aan te vullen EID: elektronische identificatie en authentisering van de identiteit van de natuurlijke personen die zijn ingeschreven in de bevolkings- registers en elektronische handtekening van die personen aanvullingen nodig voor een volledig, geïntegreerd gebruikersbeheer, in het bijzonder in de sociale sector – te beheren in gegevensbanken (authentieke bronnen) –authentisering van de hoedanigheid (vb. ambtenaar-professional van de sociale sector, geneesheer, notaris) waarin een natuurlijke persoon zich authentiseert en ondertekent –vertegenwoordigingsrelatie tussen de rechtspersoon of natuurlijke persoon waarop een elektronische transactie betrekking heeft en de persoon die deze transactie uitvoert –machtigingen tot het gebruik van de toepassingen en transacties behoefte aan een oplossing voor de identificatie en de authentisering van de identiteit van de personen die niet in de bevolkingsregisters ingeschreven zijn

KSZ-BCSS EID en portaal van de sociale zekerheid de EID kan als elektronisch identificatie- en authentiseringsmiddel van de identiteit worden gebruikt voor alle end-user-toepassingen die op het portaal van de sociale zekerheid ( beschikbaar zijn; de functie van elektronische handtekening zal vanaf begin 2006 kunnen worden gebruiktwww.socialsecurity.be doelgroepen van het portaal van de sociale zekerheid –werkgevers (30 transacties: Dimona, kwartaalaangifte, aangiften van de sociale risico’s, …) –professionals van de sociale sector (vb. voor de gemeenten: Communit-e in de sector van de personen met een handicap, e-Creabis met het oog op de toekenning van een KSZ-nummer aan de vreemdelingen die niet ingeschreven zijn in de vreemdelingenregisters) –sociaal verzekerden (zie volgende slide) de toepassingen worden in categorieën onderverdeeld in functie van het vereiste beveiligingsniveau –alle toepassingen kunnen worden gebruikt op basis van de EID –sommige toepassingen kunnen ook (tijdelijk) worden gebruikt op basis van een user-id, paswoord en eventueel een burger-token of een ambtenaren-token

KSZ-BCSS Transacties voor de sociaal verzekerden reeds beschikbaar –E-GOFSO : raadpleging van de stand van zaken van het individuele dossier bij het Fonds voor Sluiting van Ondernemingen de instellingen van sociale zekerheid ontwikkelen op dit ogenblik bijkomende transacties voor de sociaal verzekerden, toegankelijk op basis van hun EID, o.a. –aanvraag tot raming van een pensioen –raadpleging van de jaarlijkse vakantierekening door de werknemers uit het arbeidersstelsel –aanvraag tot loopbaanonderbreking –meer algemeen: raadpleging door de sociaal verzekerde van de hem betreffende gegevens in de gegevensbanken van de instellingen van sociale zekerheid –raadpleging van de loggings inzake gegevensuitwisselingen m.b.t. een sociaal verzekerde via het netwerk van de sociale zekerheid

KSZ-BCSS SIS-kaart en EID: voorziene evolutie geleidelijke vervanging van de functies van de SIS-kaart eenmaal de volgende voorwaarden zijn vervuld –functie van elektronische identificatie: algemene uitreiking van de EID –functie van bewijs van de verzekerbaarheid in de sector van de gezondheidszorg beveiligde on-line toegang van de zorgverstrekkers tot de verzekerbaarheidsgegevens van hun patiënten beschikbaar bij de ziekenfondsen, met gebruik van de EID als middel voor de identificatie van de patiënt elektronische identificatie en authentisering van de zorgverstrekkers behoud van de SIS-kaart of van een gelijkwaardige oplossing voor de sociaal verzekerden die niet over een EID beschikken (sociaal verzekerden die niet in België verblijven, kinderen jonger dan 12 jaar, …) update van de leesapparatuur van de SIS-kaart opdat ze de EID kan lezen

KSZ-BCSS Meer info portaal van de sociale zekerheid website van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid persoonlijke site van de spreker