Informatica op het Kalsbeek College. Informatica op het Kalsbeek College.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Keuzevak in de Tweede Fase HAVO en VWO
Advertisements

Management & Organisatie
informatica keuzevak in 4- en 5-havo
informatica keuzevak in 5- en 6-vwo
Introductie V2 en V3 Maandag 2 september – 15.00
Op het Zuyderzee College
TOPklas ICT presentatie-avond Hartelijk welkom op de presentatie-
Examen in de tweede fase. •Schoolexamen (examendossier) 50% –vanaf klas H4 / V4 (weinig) –tendens: meer naar einde van het jaar en naar examenjaar •Centraal.
Hartelijk welkom op de informatie avond voor het voortgezet onderwijs
Jenaplan VO Verwerken van weektaken op eigen niveau op een moment dat jij zelf inplant. Maar ook leren van en met elkaar binnen de stamgroep. Apenheul:
Indeling profielen schooljaar Havo Gemeenschappelijk deel Papiamentu (240) Nederlands (400) Engels (360) Algemene Natuurwetenschappen (120.
 16 november : herfstfeest  Lessenserie ‘Homo in de klas’: ter inzage.  Facebookpagina: ouders derde klassen (contact:collega Hugo Scherff)  Gebedsgroep:
Welkom - Determinatie klas 1 29 januari 2013.
 16 november : herfstfeest  Lessenserie ‘Homo in de klas’: ter inzage.  Facebookpagina: ouders derde klassen (contact:collega Hugo Scherff)
First ID project College de Meer Uitleg van het project aan de hand van de volgende vragen: Waarom, Wie, Wat, Hoe, Waar, Wanneer.
Lijn in NLT ? Henriette Kok Baukje Lobregt
Management en Organisatie
Voorlichting: Informatica
1PROFIELKEUZE 4 HAVOOSCAR ROMERO 9 oktober Agenda Opening. Wat valt er te kiezen? De ouder als coach. Gelegenheid voor vragen. Koffie/thee pauze.
Indeling profielen schooljaar Vwo Gemeenschappelijk deel Papiamentu (240) Nederlands (480) Engels (400) Algemene natuurwetenschappen (120)
Welkom.
Informatica in de Tweede fase Havo en VWO. De uitgangspunten Informatica is een vak in de vrije ruimte voor de havo 240 slu (voor het vwo 280 slu) het.
Promo site ICT haagsehoge school Opleidingen: Informatica Technische informatica Communication & multimedia design Informatiedienstverlening en –management.
Kiezen in het VMBO!! Karin Nieuwenburg en Sjoerd Tolsma FarelCollege
Wiskunde A, B, C en D op het vwo
Werkconferentie over Wiskunde D in relatie tot het HBO
NIOC 2002 Corrie Huijs 18 april Corrie Huijs en Nico van Diepen Uitdagen en oriënteren op ICT competenties met webdesign E-mission  emotion.
1 Voorlichting keuzes klas 2 Het Hooghuis locatie Centrum Vanaf begin maart: locatie Stadion Frans Christophe, decaan.
First ID project Bindelmeer College
Voorlichting keuzes Ouderavond klas 2 8 maart 2010.
Centraal Examen op ‘t Aletta 2013 HAVO 5 & Vwo 6.
INFORMATIE AVOND VWO 6 MAANDAG 9 SEPTEMBER. WELKOM INFORMATIE EXAMENJAAR INFORMATIE VERVOLGONDERWIJS.
Het (nieuwe) betavak NLT
Informatieavond HAVO 4. Begeleiding op school A. Weijenberg en A. Greven (na 5 november) Profielcoördinator NG/NT VWO ( ) Docent Engels Profielcoördinator.
Informatica voorlichting College Den HulsterDoh / Versie
Keuzebegeleiding havo 3
Welkom in klas VQ Mentoren:
Informatieavond leerjaar 3 Theoretische Leerweg 2 september 2014
Welkom.
Van der Meij College De sectoren Economie Techniek Zorg&Welzijn.
4 Profielen C&M: Cultuur en Maatschappij E&M: Economie en Maatschappij
Welkom Profielvoorlichting 2015
Inhoud en opzet examens VMBO
Agenda: Welkom door Daphne Tijdpad van profielkeuze door Renske Profielen door Machiel Keuzeweb door Renske Uiteen met de mentoren Napraten.
Keuzevak in de Tweede Fase HAVO en VWO
Profielkeuze havo Schoter SG. Profielkeuze  Basisvorming  Klas 1, 2 en 3  Voor alle leerlingen gelijk  Tweede Fase  Bovenbouw havo en vwo  Keuzemogelijkheden.
I & I conferentie 21 november 2007 Michel van Ast Hans Reinders.
Informatieavond PTA 3e – 4e klas 22 september 2015.
1 Op het Zuyderzee College Informatica. 2 Informatica Wat is het niet ? Wat is het niet ? Wat is het wel ? Wat is het wel ? Is informatica wel iets voor.
Basisonderwijs Voorbereidend Middelbaar Beroepsonderwijs HAVO VWO Praktijk- school.
Hartelijk welkom Tweede Fase Havo van het Bernardinuscollege Informatieavond 14 oktober 2015.
Januari Kiezen voor de toekomst! Kiezen voor de toekomst! 2 e fase HAVO.
Vakkenpakketten. Opbouw SECTOREN VAKKENPAKKETTEN IN LEERJAAR 4 KEUZES IN LEERJAAR 3 DOORSTROOM.
Informatieavond leerlingen en ouders mavo scholen Dunamare Overstap 4 mavo naar 4 havo per
I NFORMATICA, IETS VOOR JOU ? Kies bewust Voorlichting HAVO-VWO Juf Greijmans.
VOORLICHTINGSAVOND TL 3. PROGRAMMA PLENAIR EXAMENPROGRAMMA PTA VOORBEELDEN VAN PTA VRAGEN VAN OUDERS MENTOREN BEGELEIDING CONTACTEN INDIVIDUELE VRAGEN.
Studiekeuzes van uw kind
Beleidsrijk invoeren D&P Arte College Almere
HERZIENING INFORMATICA DEEL 1.
Loopbaan Orientatie en Begeleiding
LOB 3 HAVO Schooljaar
Keuzedeel Verdieping Software
LOB 3 Atheneum Schooljaar
Keuzedeel Verdieping Software
Welke “wiskundes” zijn er?
Voorlopige keuze H3>H4
Informatie profielkeuze
Informatica Keuzevak in de 2e fase.
LOB 3 VWO Schooljaar
Studiekeuzes van uw kind
Transcript van de presentatie:

Informatica op het Kalsbeek College

Waar wordt informatica gegeven ? In het leerhuis. Op de Havo afdeling En de VWO afdeling in de vrije ruimte. Of als keuze-profielvak.

Op het Havo Het vak zal gegeven worden in 4 en 5 Havo. In beide leerjaren gedurende drie uur per week. De totale studielast is 320 uur.

Op het VWO Het vak zal gegeven worden in 4,5 en 6 VWO. In 4 VWO gedurende twee uur per week. In 5 en 6 VWO gedurende drie uur per week. De totale studielast is 440 uur.

Informatiekunde Leren omgaan met programma’s, zoals word, excel, powerpoint. Enige informatie over de werking van een computer.

Informatica Niet alleen werken met programma’s, maar ook kijken naar wat er achter die programma’s en in de computer gebeurt. Wat is de rol van informatica in de maatschappij en welke rol speelt informatica in de beroepenwereld.

Informatiesystemen Het studieobject voor informatica is: Een eenvoudig schema van een informatiesysteem: Invoer Uitvoer Verwerking

Voorbeeld: invoer uitvoer

Nog een systeem: invoer invoer uitvoer

Voorbeelden van informatiesystemen: Kaartjesautomaat NS. Cijferverwerking op school. Digitale kamera. Stoplicht. Mobieltje. Grafische rekenmachine. Computer. Luchtverkeerleiding Schiphol.

Waarmee houden de leerlingen zich bij informatica bezig?(1) Informatiesystemen!! Hardware en software. Hoe werkt een computer en wat doet een besturingssysteem? De geschiedenis van de computer. De geschiedenis en werking van internet. Gegevens presenteren via internet (html).

Waarmee houden de leerlingen zich bij informatica bezig?(2) Interactieve websites maken (php). Programmeren. Een database maken. Een informatiesysteem ontwerpen. Werken in projecten. Vakgebieden waarbij informatica een rol speelt. Een game ontwerpen. Informatica en beroepskeuze.

Wat moet je kunnen? Je hoeft geen wiskundeknobbel te hebben. Maar je moet wel kunnen omgaan met abstracte begrippen. Wiskundige en natuurkundige kennis uit de derde klas vormt een voldoende basis. Ook enige artistieke aanleg is soms wel handig (vormgeving). Het vak is bedoeld voor leerlingen uit alle profielen. Je bent praktisch bezig... …maar het vak kent ook theorie.

Voor….. Jongens en meisjes… Jawel……..!!!!!

Het cijfer Repetities zullen 50% van het cijfer bepalen. De overige 50% van het cijfer wordt bepaald door praktische opdrachten. Informatica is dus zowel een theoretisch als een praktisch vak. Informatica kent alleen een schoolexamen, dus geen CSE.

Meer informatie Op de informatica-website. te vinden onder vakinformatie op de Kalsbeek-site. of bij: