IN HET BEGIN WAS HET WOORD

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Christengemeenschap De Goede Herder
Advertisements

Kerst 2012 God is bij de mensen komen wonen.
Welkom in de samenkomst
Denkstof seizoen 3 aflevering 12
Woord van Leven April 2014.
Welkom in de ochtenddienst! zondag 6 januari uur | ds A. Dominee Liturgie Psalm 100:1-4 Psalm 25:2 Genesis 1:1-10 Gezang 1:1-6 Genesis 1:11-20.
IS ER MEER? ONTDEK HET ZELF!.
MET JEZUS OP WEG DE WEG NAAR HET ECHTE GELUK.
Godsdienst.
HEER, U bent mijn lamp en mijn luchter,
HOEZO BIDDEN?.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Welkom in deze kerkdienst
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Om te genezen wie gebroken van hart zijn…
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Alles komt door U of niet…?
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Jezus kennen als degene die leeft. 1.zo kan Hij voor je pleiten.
Alles draait om liefde!.
Het hart van verbondenheid
God Vertrouwen is Jezus kennen
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
Gewoon de Bijbel? 19 oktober 2014 Urk.
In deze dienst zal voorgaan. In deze dienst zal Prof. dr. V.E. d’Assonville voorgaan. Na de zegen zingen we Ps. 145 : 1, 4, 5 Schriftlezing: Johannes 17.
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
In Uw licht zien wij het Licht
Eén Heer: Christus Jezus
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Marcus 9.
Een prachtig stel! Johannes 1:17. Tegenstelling? Mozes en Christus: dicht bij elkaar Mozes en Christus: dicht bij elkaar “in het begin” “in het begin”
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Laatste advent - zondag 21 december
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
12 maart 2015 Bodegraven. terugblik...  inleiding op het Johannes-evangelie  de proloog van Johannes 1:1 t/m 3  onderwerp: het woord (>logos) van God,
Welkom in de samenkomst
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
Welkom in deze kerkdienst
In de lichtkring van het Woord Johannes 1: Woord van het begin God sprak: “Er moet licht komen” God sprak: “Er moet licht komen” Woord van de Schepper.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Verbondenheid: met elkaar leven uit Gods liefde
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
* Christus, het beeld en woord van God
GODS WOORD WORDT WAAR BIJ JEZUS. Deel 2: In Christus komt God zelf Deel 1 was: Het Oude Testament laat zien dat Jezus komt.
Exodus 25:9 Volgens alles wat Ik u zal tonen, een ontwerp van de tabernakel en een ontwerp van al zijn voorwerpen, zó moet u het maken.
Shema Yisrael … de ENE God…. Shema' Jisrael, Adonai Eloheinu, Adonai echad.
Welkom in deze Pinkster-dienst - een gave(n)dienst koor, voorlezing, zingende kinderen, bijdrage KIKker, preek enz. - een volle dienst laat u/je vullen.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Het nieuwe verbond Koen Minderhoud 22 mei Ps 25:14 (Herziene Statenvertaling) 14 Vertrouwelijk gaat de HEERE om met wie Hem vrezen, Zijn verbond.
Hartelijk bedankt voor uw inzet let op: Op het parkeerterrein bij de toren zijn er extra paaltjes geplaatst, let hier vooral op tijdens het parkeren en.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Christelijke vrijheid
Wat geven we kinderen mee?
Kerstzondag 25 december 2016 Genesis 2: 3
wie kan God zien en in leven blijven? omdat we liefhebbers van de duisternis zijn zondig omdat we liefhebbers van de duisternis zijn.
Zijn wij een kerk van genade?
Jezus is Geboren! In deze dienst zal Ds. R. Tigelaar voorgaan
Onze (geestelijke) zintuigen oefenen
God?. God? God? Kerk? God? Kerk? Inhoud? Jezus is vlees: Hij is mens geworden.
Transcript van de presentatie:

IN HET BEGIN WAS HET WOORD JOHANNES 1:1-18

LOGOS: GEDACHTE, WOORD GODS PLANNEN, IDEEËN GENESIS 1: GOD SPRAK Comunicación y Gerencia LOGOS: GEDACHTE, WOORD GODS PLANNEN, IDEEËN GENESIS 1: GOD SPRAK

HET WOORD VAN GOD GOD IS LIEFDE LAAT ZICH KENNEN OPENBARING WIL IN GESPREK KOMEN MET ONS

JEZUS IS GODS BOODSCHAP VERPERSOONLIJKING HOGE WOORD KOMT ERUIT HART VAN DE VADER WAT LEEFT ER IN GOD TASTBAAR EN ZICHTBAAR

HET WOORD WAS GOD WAS ER AL WAS VAN EEUWIGHEID WAS GOD WAS BIJ GOD

ALLES IS DOOR HET WOORD ONTSTAAN GOD SPRAK

DIT LEVEN IS HET LICHT VOOR DE MENSEN HET LEVEN HEEFT ZIN KAN WEER LIEFHEBBEN VERLANGEN NAAR HEILIGHEID VERLANGEN NAAR GEHOORZAAMHEID VERLANGEN NAAR WAARHEID

IN HET WOORD WAS LEVEN WELK LEVEN? GODS LEVEN EEUWIG LEVEN Deze dia in uw presentatie invoegen   Sla deze sjabloon op uw computer op als een presentatie (.ppt-bestand). Open de presentatie waarin u de dia wilt invoegen. Plaats op de tab Dia's het invoegpunt na de dia, die vooraf zal gaan aan de dia die u wilt invoegen. (Zorg ervoor dat er geen dia's zijn geselecteerd. Het invoegpunt moet zich tussen de dia's bevinden.) Klik op Dia's uit bestanden in het menu Invoegen. Klik op de tab Diazoeker in het dialoogvenster Presentatie zoeken. Klik op Bladeren, zoek en selecteer de presentatie met de dia die u wilt invoegen en klik vervolgens op Openen. Selecteer in het dialoogvenster Dia's uit bestanden de dia die u wilt invoegen. Schakel het selectievakje Opmaak van bron behouden in. Als u dit nalaat, wordt de gekopieerde dia opgemaakt op basis van het ontwerp van de dia die in de presentatie aan deze dia voorafgaat. Klik op Invoegen. Klik op Sluiten.

CONFLICT LICHT - DUISTERNIS LICHT VAN GOD DOOR NIETS TEGEN TE HOUDEN

JEZUS IS HET WARE LICHT O.T. = SCHADUW ECHTE LEVEN IN AANRAKING MET HET HART VAN DE VADER VOOR IEDER MENS o

HET WOORD IS MENS GEWORDEN HEEFT BIJ ONS GEWOOND HET WOORD IS MENS GEWORDEN

HIJ HEEFT ZIJN TENT ONDER ONS OPGEZET GODS TEGENWOORDIGHEID GODS GENADE GODS HEERLIJKHEID TOEGANG TOT GOD

HIJ KWAM NAAR WAT VAN HEM WAS NAAR ZIJN EIGEN HUIS SCHEPPER TRAGEDIE NIET ONTVANGEN

MET OPEN ARMEN ONTVANGEN GELOVEN IN ZIJN NAAM VOORRECHT, RECHT GEGEVEN KINDEREN VAN GOD Deze dia in uw presentatie invoegen   Sla deze sjabloon op uw computer op als een presentatie (.ppt-bestand). Open de presentatie waarin u de dia wilt invoegen. Plaats op de tab Dia's het invoegpunt na de dia die vooraf zal gaan aan de dia die u wilt invoegen. (Zorg ervoor dat er geen dia's zijn geselecteerd. Het invoegpunt moet zich tussen de dia's bevinden.) Klik op Dia's uit bestanden in het menu Invoegen. Klik op de tab Diazoeker in het dialoogvenster Presentatie zoeken. Klik op Bladeren, zoek en selecteer de presentatie met de dia die u wilt invoegen en klik vervolgens op Openen. Selecteer in het dialoogvenster Dia's uit bestanden de dia die u wilt invoegen. Schakel het selectievakje Opmaak van bron behouden in. Als u dit nalaat, wordt de gekopieerde dia opgemaakt op basis van het ontwerp van de dia die in de presentatie aan deze dia voorafgaat. Klik op Invoegen. Klik op Sluiten.

UIT GOD GEBOREN

UIT ZIJN OVERVLOED ZIJN WIJ ALLEN MET GOEDHEID OVERSTELPT