Papayediner.com Chocolatework.com. Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Sinterklaas weer in Nederland
Advertisements

Wat is een goede warme maaltijd?
Kook methodes Kook methodes vallen onder 2 groepen die zijn:
Vos en Haas Op zoek naar koek.
GMP and HACCP in school restaurants
Vakschool van het toerisme en voedsel en de smaakindustrie “Sv. Sv. Kiril i Metodii”- Momchilgrad, Bulgaria Levenslang leerprogramma Sector “Leonardo da.
Soorten granen Brood wordt gemaakt van graansoorten als  tarwe, rogge, rijst, gerst, maïs, boekweit en spelt. Daarnaast bevat brood altijd water, gist.
Zuivelproducten en Eieren
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema: Een werkdag.
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters” Vlees & Gevogelte.
met een PowerPoint-voorstelling
Est gebeurt er allemaal voor je een product hebt?
KOOKDEMO Dimitri Declercq “14 april 2007”. INHOUD Inleiding Inleiding Recepten Recepten Aardappelen in citroen gekookt; Aardappelen in citroen gekookt;
Marc Bremer Scheikunde Marc Bremer
Voor onze jeugdspelers
Desserts Desserts kunnen in twee groepen verdeeld worden;
Feestelijk dessert.
Stofwisseling.
Dit eten is gezond. Je moet er elke dag wat van eten.
Vorming duidelijke taal. Duidelijke instructies geven ► Wat is je eerste reactie? ► Wat vond je moeilijk? ► Wat heeft je geholpen om de opdracht te.
Een heerlijke combinatie van ontbijt en lunch
In de wereld van : chocola.
“Leonardo Project” F&B 4You
VRUCHTEN EN NOTEN.
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
Mijn hobby: over het turkse eten (lachmahun)
Ovenschotel met gehakt, puree en witte kool
Quiche. Wat hebben we nodig? 8 sneden gekookte ham 1 pakje gerookte zalm 1 broccoli 1 prei Bakboter.
Gemaakt door: Anouk, Wiet, Dylan, Lisan, Mats en Demi
5. Brood nodig Recept / gisting
ATLANT CATERING WERK MET MEERWAARDE Opleiding Atlant WEL. Thema-Apparatuur.(Snijdgereedschappen)
Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
BRONEN VAN ZOETHEID Leonardo da Vinci Partnership: “Kitchen and Restaurant Guide for Starters”
Koude Desserts..
HALF-GLACE EN DERIVATEN -Bevochtig de mux met de kokende bouillon en breng het langzaam op smaak. Kook voor ongeveer 10 minuten. -Consumeer of conserveer.
Fruit is goed. Fruit is gezondt voor je lichaam. Er zijn verschillende fruit soorten. Er zijn verchillende smaken en kleuren. 1.Er zijn appels,peren,en.
Thema 2: Voeding en Vertering
Gemaakt door Michelle & Lisette
Gemaakt door: Dennis en Quinten
De invloed van voeding op sportprestaties
Leefwereld Les 2 Producten van het land.
Bloem is een wit poeder dat we gebruiken om brood te bakken.
GASTROLINER Waarom nog langer schrobben en schuren ?
1. Water drinken is gezond.
BESLAG X DEEG (het) beslag kloppen (het) deeg kneden.
Op de boerderij.
Strand paviljoen in amsterdam.. Wat is De Voedsel en Warenutoriteit? (NVWA) is een Nederland agenstchap dat bij bedrijven en instellingen moeten opletten.
Macaroni met hesp en kaassaus
Juliette Dekker, Kim van Garderen, Suzanne Wesselo, Natasja Buijl
Jeugdopleiding FC Dordrecht.  Koolhydraten  Vetten.
Soepen De soepen worden onderscheiden in twee hoofdgroepen:
© Metsä Tissue Oyj ı 2011 / gdr / Pagina ‹Nr.› Metsä Tissue steunt hierbij op 80 jaar ervaring in productie en verkoop van hoogwaardige vetbestendige papieren.
Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.
Feestelijk dessert. Festijn voor zoetekauwen Wat serveer ik in een dessertenbuffet? Droog gebak Crème-au-beurretaart / kerststronk Slagroomtaart Petit-fours,
Smaak.
MAIZENKOEKJES TUTORIAL Chevaila Schenkers. Om te beginnen heb je nodig: 125 gr Blue Band bakboter 125 gr witte basterd suiker 1 ei 300 gr maïzena Vanille.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
Pasen… met echt bakmanschap van je warme bakker!.
De kip!. Hoe ziet een kip eruit? De kip Heeft ook veren, maar minder mooi gekleurd dan de haan. Kippen zijn er in veel verschillende kleuren. Kippen hebben.
Hoe blijf ik met weinig geld gezond?
PRIJSLIJST /Resto Jette
KLEUR.
Foto Recept Pizza rondjes
Thema 3 mijn school Week 3.
Smul gezond.
Albert Heijn.
Werkwoorden en woordenschat
Het eten.
Werkwoordspelling: zinnen met één persoonsvorm
Transcript van de presentatie:

Papayediner.com Chocolatework.com

Warme desserts kunnen; Batter gebaseerd – Pannenkoeken & Beignets. Spons gebaseerd – Gebakken & gestoomde sponzen. Ei gebaseerd – Soufflés, Brood & boter pudding Graan gebaseerd – Gebakken & gekookte rijst pudding Fruit gebaseerd – Fruit taart, Crumbles. Schrijf 2 voorbeelden van elk.

 Romen; De vermenging van suiker en boter samen tot een romige, bleke, gladde textuur. Een belangrijke voorbereidingsfase.  Vormen; Het gebruik van mallen of schaaltjes om individuele sponzen, warme soufflés, Brood en boter pudding te vormen.  Mixen; Twee of meer ingrediënten om een spons of pannenkoek deeg mengen voor te bereiden.

 Porties; Gebruik van individuele vormen of snijden van taarten. Vooraf doseren om portie overzicht te krijgen.  Vb. Sponzen, taarten, Brood & boter pudding.  Vulling; Vormen vullen, Schaaltjes of gebak basis.  Vb. Soufflés, Fruit taarten,  Beluchting; Warme producten die gemaakt met ei gemaakt zijn worden geklopt zodat de lucht invoer het dessert lichter te maakt.  Vb. Gebakken & gestoomde Spons.

 Vouwen; De milde vouwen in de bloem voor een spons of vouwen van eiwitten voor een soufflé.  Schillen; De reiniging & schillen van fruit.  Vb. appels voor taarten, crumbles.  Snijden; Logvormige kerstmis pudding, appelstrudel, enz.

 Koken op kookpunt / Pocheren; Fruit voor taarten. Brood & boter pudding, gekookt in een Bain Marie in een oven  Bakken; Warme soufflés, warme sponzen  Combinatie koken; Dit is wanneer een dessert op 2 manieren word bereid v.b. fruit taart (de fruit is eerst gekookt en dan word de taart gebakken)

Stomen: sponzen, jam roly poly.  Bain Marie; Brood & boter pudding. Soms ei gebaseerd, gerechten worden gekookt in Bain Marie om het ei te voorkomen klauteren.  Frituren; Diep of licht beignets, beignets pannenkoeken

 Glazuur; met een ei wassen of melk voor fruittaarten (meng de koude glazuur desserts niet met abrikozen of fruit glazuur)  Vulling; fruittaarten, individuele sponzen, pannenkoeken, enz.  Ontvormen; enige warme dessert dat in een vorm gekookt is en afgewezen word voor presentatie

 Bestuiven; Warme desserts kunnen bestuift worden met poedersuiker net voor het serveren.  Porties; Vooraf doseren.  Individuele porties  Per recept vereisten of inrichtingen van standaardprocedures

 1. Schrijf de basis recept voor gestoomde spons pudding.  2. Vind de recept voor Brood & Boter pudding en hou het in je map.  3. Noem 3 soorten beluchtingen.