CHARISMATISCH? deel II.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
“Het is allemaal toch maar gedoe”
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
30 maart 2014 Rotterdam 1. 2 Romeinen 4 17 (...) van die God Voor het aangezicht van die God, in wie hij geloofde, die de doden levend maakt en het niet.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
IN VERBAND MET DE ONTWIKKELINGEN IN DE SAMENLEVING IS HET PROGRAMMA ‘DE RIJDENDE RECHTER’ KOMEN TE VERVALLEN (voor informatie zie teletekst)
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
Welkom in de samenkomst
27 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Streeft dan naar de hoogste gaven. En ik wijs u een weg, die nog veel verder omhoog voert. 2.
1. 12 DAAROM, gelijk door één mens de zonde de wereld is binnengekomen... 2.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
En God zag alles wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed. Gen
12 juni 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik... 1Kor. 12 – 14: over de plaats van 'het spreken in talen' hfst. 12: de minste van de charisma's hfst. 13: het.
God en ons.
8 mei 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keren: spreken in talen is de laatste in de rij van charisma's (hfst.12); spreken in talen behoort (evenals profeteren)
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
hebben jullie heilige Geest ontvangen?
HOEZO BIDDEN?.
Zegen & vloek deel II.
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
GEZEGEND nieuwjaar! wat is dat?.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
Gaven gegeven ... totdat Efeze
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
De wapenrusting van God 1. INLEIDING.
Groot geloof 1.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
De Ben Adam Psalm 8.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Marcus Marcus En toen Hij weder uit het gebied van Tyrus vertrokken was En Jezus ging vandaar en trok Zich terug naar de omgeving.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Vaders & ouwe jongens Moeders & ouwe taarten.
Startzondag 11 September Korintiers 13,1-13 Al heb ik alle gaven van de Geest, maar heb de liefde niet, dan ben ik niets.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
God Vertrouwen is Jezus kennen
10 april 2014 Bodegraven 1. 2 Terugblik en overzicht (I) 1Korinthe 12 t/m 14: "de geestelijke uitingen" (12:1) spreken in tongen/talen: de laagste in.
Paulus' eerste brief aan Korinthe (25) 24 april 2014 Bodegraven.
11 september 2014 Bodegraven 1. 2 de vorige keer: 1Kor.15:12-20 :13 - geen opstanding – Christus ook niet opgewekt :14,15 – consequenties: onze prediking.
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
30 november 2014 Vanuit de relatie met God bouwen aan relaties.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
? ! Gods gerechtigheid... 1.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
18 augustus 2013 Den Haag. 11 Het woord is betrouwbaar: immers, indien wij met Hem stierven, zullen wij ook met Hem leven; 12 indien wij volharden, zullen.
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Want daar de wet slechts een schaduw heeft der toekomstige goederen, niet de gestalte dier dingen zelf,... Hebreeën 10 - NBG 2.
Welkom in de samenkomst
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
‘In het begin schiep God de hemel en de aarde’ Genesis 1:1
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
"de goede strijd".
1. 39 En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan - heb. 2.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
2 13 Daarop zeide Mozes tot God: Maar wanneer ik tot de Israelieten kom en hun zeg: De God uwer vaderen heeft mij tot u gezonden, en zij mij vragen:
17 En het overkwam mij, toen ik te Jeruzalem was teruggekeerd* en in de tempel aanbad, dat ik in zinsverrukking (lett. extase) geraakte… Handelingen.
Is het allemaal goud dat er blinkt? Bij al ons bouwwerk in de gemeente? Het spannende van deze tekst: Wat gebeurt er als het vuur erover gaat?
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
21 april 2016 Katwijk Paulus in 'Handelingen'. terugblik vorige keer...  Vanuit Korinthe maakt Paulus de oversteek naar Efeze. Hij laat Priscilla en.
Als talen verstommen... 8 april 2018 Urk.
Transcript van de presentatie:

CHARISMATISCH? deel II

De liefde vergaat nimmermeer; 1Korinthe 13:8 De liefde vergaat nimmermeer;

De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieen, 1Korinthe 13:8 De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieen, zij zullen afgedaan hebben;

De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieen, 1Korinthe 13:8 De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieen, zij zullen afgedaan hebben; tongen, zij zullen verstommen;

21 In de wet staat geschreven: Door lieden van een andere taal en door lippen van vreemden zal Ik tot DIT VOLK (=Israël) spreken, en toch zullen zij naar Mij niet luisteren, zegt de Here. 22 Derhalve zijn de tongen een teken niet voor hen, die geloven, maar voor de ongelovigen... -1Korinthe 14-

De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieen, 1Korinthe 13:8 De liefde vergaat nimmermeer; maar profetieen, zij zullen afgedaan hebben; tongen, zij zullen verstommen; kennis, zij zal afgedaan hebben.

Want onvolkomen is ons kennen en onvolkomen ons profeteren. 1Korinthe 13:9 Want onvolkomen is ons kennen en onvolkomen ons profeteren.

Gr. meros = deel, stuk En de grote stad viel in drie stukken uiteen... -Openbaring 16:19- ... namen zij zijn klederen en maakten daarvan vier delen... -Johannes 19:23-

Doch, als het volmaakte komt, 1Korinthe 13:10 Doch, als het volmaakte komt, Gr. teleos = volwassenheid 3x in 1Korinthe 1Kor.2:6 > rijp 1Kor.14:20 > volwassen

Doch, als het volmaakte komt, zal het onvolkomene afgedaan hebben. 1Korinthe 13:10 Doch, als het volmaakte komt, zal het onvolkomene afgedaan hebben.

overlegde ik als een kind. 1Korinthe 13:11 Toen ik een kind was, sprak ik als een kind, voelde ik als een kind, overlegde ik als een kind.

overlegde ik als een kind. Nu ik een man ben geworden, 1Korinthe 13:11 Toen ik een kind was, sprak ik als een kind, voelde ik als een kind, overlegde ik als een kind. Nu ik een man ben geworden, heb ik afgelegd wat kinderlijk was.

1Korinthe 13:12 Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen,

van aangezicht tot aangezicht. 1Korinthe 13:12 Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht.

doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, 1Korinthe 13:12 Want nu zien wij nog door een spiegel, in raadselen, doch straks van aangezicht tot aangezicht. Nu ken ik onvolkomen, maar dan zal ik ten volle kennen, zoals ik zelf gekend ben.

wat afgedaan zal hebben 1Korinthe 13:13 Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, wat afgedaan zal hebben zo blijve dan...

1Korinthe 13:13 Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde,

Want in die hoop zijn wij behouden. Maar hoop, die gezien wordt, is geen hoop, want hoe zal men hopen op hetgeen men ziet? -Romeinen 8:24- want wij wandelen in geloof, niet in aanschouwen... -2Kor.5:7-

maar de meeste van deze is de liefde. 1Korinthe 13:13 Zo blijven dan: Geloof, hoop en liefde, deze drie, maar de meeste van deze is de liefde.

heeft afgedaan wat blijft... volwassenheid vergaat nimmer geloof hoop liefde profetie tongen kennis onmondigheid heeft afgedaan wat blijft... geloof & hoop verwisseld in aanschouwen