Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Overwinnend leven, vandaag en morgen
Advertisements

Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Galaten 4: het voorgaande in de Galaten-brief… 2.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
27 februari 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe 12 1 Ten aanzien van de uitingen des geestes, broeders, wil ik u niet onkundig laten. 2.
Praktisch dienstbetoon
Romeinen 15:19-22 Plannen van Paulus.
Genesis 3: 3 maar van de vrucht van de boom, die in het midden van de hof staat, heeft God gezegd: Gij zult daarvan niet eten noch die aanraken; anders.
1 Corinthiërs 3:10-15 de bema van God en Christus: Beoordeling van de werken van de gelovigen van het lichaam van Christus.
Weten en... beseffen Weten en beseffen zijn twee verschillende dingen. Weten dat de bergen in de Alpen hoog zijn is wat anders dan dit ook te beleven.
‘Met de Bijbel kun je alle kanten op…’ LEERMEESTER DER HEIDENEN 7 En ik ben daartoe als een verkondiger en een apostel gesteld – ik spreek waarheid en.
Paulus en Israël Romeinen steen des aanstoots, rots van ergernis Rom.9:33.
Paulus en Israël Romeinen Want met het hart gelooft men tot gerechtigheid.
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
1 7 nov Rijnsburg 7 nov Rijnsburg. 2 Hebreeën 7 15 En nog veel duidelijker wordt het, als naar het evenbeeld van Melchisedek een andere priester.
13 maart 2014 Bodegraven 1. 1Korinthe Want gelijk het lichaam één is en vele leden heeft, en al de leden van het lichaam, hoe vele ook, een lichaam.
Troost voor het hart 2 Corinthiërs 1:1-12. Paulus – apostel van Christus Jezus - door de wil van God.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
2 Corinthiërs brief voor het hart
Welke apostel heeft God uitverkoren om de heidenen bekend te maken met het Evangelie? 2.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Romeinen 15:29-33 Slot en zegenbede.
Romeinen Denken en Dienen. En verder zegt Jesaja 11: De wortel van Isaï zal er zijn en Hij die opstaat om heerschappij te voeren over de heidenen,
"in geen ding bezorgd" 1.
"Saulus, anders gezegd Paulus" Handelingen
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
Groot geloof 1.
25 aug Zoetermeer 1. Galaten 1 11 Want ik maak u bekend, broeders, dat het evangelie, hetwelk door mij verkondigd is, niet is naar de mens. 1 2.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 19 dec Rijnsburg 19 dec Rijnsburg. 2 Hebreeën 8 1 De hoofdzaak VAN ONS ONDERWERP is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is.
8 dec Zoetermeer 1. 1 Hetgeen was van den beginne, hetgeen wij gehoord hebben, hetgeen wij gezien hebben met onze eigen ogen, hetgeen wij aanschouwd.
1 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4 donderdag 3 januari 2013 bespreking vanaf Kolosse 4 4.
29 sept Zoetermeer. de vorige keer: twee ontmoetingen tussen Paulus en Jakobus beschreven in de Galaten-brief: 1)drie jaar na zijn roeping (1:19)
Efeze Toen nu de zeven dagen nagenoeg om waren, zagen de Joden uit Asia hem (= Paulus) in de tempel, en brachten al het volk in opschudding.
6 oktober 2013 Den Haag 1. tijd: ± 60 AD plaats: Caesarea 2.
12...Wij immers zijn niet opgewassen tegen deze grote menigte die tegen ons is opgerukt, en wij weten niet, wat wij doen moeten, maar op U zijn onze.
1 19 sept 2013 Rijnsburg 19 sept 2013 Rijnsburg. 2 Lezen: Hebreeën 6:1-8 BELANGRIJK voor het verstaan van de Hebreeën-brief  de brief staat (oorspronkelijk)
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
 Matt 15:21 En weer vertrok Jezus; hij week uit naar het gebied van Tyrus en Sidon. 22 Plotseling klonk de roep van een Kanaänitische vrouw die uit die.
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Hoofdstuk 3 vers 1- 5 Een vermaning om standvastig te blijven in het geloof.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Ik wil jou van harte dienen
Strijd tegen de zonde?.
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
De gekruisigde Christus 1 Corinthiërs 1: :10 Maar ik spreek jullie aan, broeders, door de naam van onze Heer Jezus Christus, opdat jullie allen.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
2 juni 2013 Rotterdam 1. Galaten 4 21 Zegt mij, gij, die onder de wet wilt staan, luistert gij niet naar de wet? 2.
Niets zonder Gods zegen
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
22 maart 2015 Zoetermeer 1. terugblik...  de relatie van Christus & de ekklesia wordt ten voorbeeld gesteld aan man & vrouw;  Hoofdschap = voorop gaan,
28 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe Dit is hun overkomen tot een voorbeeld voor ons en het is opgetekend ter waarschuwing voor ons, over wie.
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, en (>de Jood Elymas) trachtte de landvoogd (=Sergius.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
1Korinthe 7 32 En ik wilde wel, dat gij zonder zorgen waart. Wie niet getrouwd is, wijdt zijn zorgen aan de zaak des Heren, hoe hij de Here zal behagen.
8 sept Zoetermeer het werkwoord 'evangeliseren' komt 55x in het NT: EU –AGGELIZO het wordt vertaald met o.a.: het evangelie verkondigen.
Dienst:. 2 augustus 2015 Spreker:. D. Gorter Tekst:
Gemeente in Thessaloniki 1 Thessalonicenzen 1:1-10.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Brief aan de Galaten -24- geloof - zonen - eenheid.
Brief aan de Galaten -33- Geloof werkt door liefde.
Brief aan de Galaten -6- Hoe ging het?. Vervolgens….na 3 jaar in Jeruzalem Kefas verslag doen, 15 dagen daar. Handelingen 9:26-28 Galaten 1:18.
Transcript van de presentatie:

Romeinen 15:23-28 Plannen van Paulus

groot verlangen: mede-gelovigen ontmoeten Nu ik echter in deze streken geen plaats meer heb, en ik sinds vele jaren een  groot verlangen heb naar jullie toe te komen… groot verlangen: mede-gelovigen ontmoeten

jullie… Heiligen in Rome: gelovigen uit Israël en uit de natiën.

….wanneer ik naar Spanje reis…. diverse verslagen geven iets daarvan weer – meningen verschillen

Ik hoop jullie namelijk op doorreis te zien en door u op weg daarheen verder geholpen te worden, als ik eerst ten dele door jullie vervuld ben.

Maar nu reis ik naar Jeruzalem om de heiligen te dienen (vers 25) Jeruzalem: in slavernij, met haar kinderen (Galaten 4:25) de heiligen: gelovigen daar te dienen: gift van de gemeenten

En toen wij in Jeruzalem aankwamen, ontvingen de broeders ons met blijdschap (Hand. 21:17)

En toen zij dat gehoord hadden, prezen zij de Heer en zeiden tegen hem: U ziet, broeder, hoeveel tienduizenden Joden er zijn die geloven; en zij zijn allemaal ijveraars van de Thora.

Want Macedonië en Achaje hebben het goedgevonden enige handreiking/gemeenschap te doen/maken aan de armen onder de heiligen in Jeruzalem (vers 26)

Handreiking/gemeenschap: 2 Corinthiërs 8,9 Paulus en medewerkers: openheid over de giften

Zij hebben het namelijk goedgevonden, en zij zijn het ook hen verschuldigd. Immers, indien de heidenen aan hun geestelijke dingen deel gekregen hebben, zijn zij ook verplicht hen met stoffelijke dingen te bedienen. (vers 27)

Israël heidenen/gojim Heidenen deel aan geestelijke (dingen) van Israël: gasten van de verbonden die bij de belofte behoren (Efeziërs 2:12) Israël heidenen/gojim

Israël + heidenen nieuwe mensheid in Christus Jezus Dus dan zijn jullie niet langer gasten en tijdelijk verblijvenden, maar jullie zijn medeburgers van de heiligen en gezinsleden van God… (Efeziërs 2:19) Israël + heidenen nieuwe mensheid in Christus Jezus

Persoonlijk: 1 Corinthiërs 9:11  Paulus Als wij in julie het geestelijke gezaaid hebben, is het te groot als wij van u het vleselijke oogsten? En laat hij die onderwezen wordt in het Woord in alle goede dingen delen met hem die onderwijs geeft. Galaten 6:6

Als ik deze zaak dan volbracht zal hebben en hun deze vrucht officieel afgedragen zal hebben…..(28)

Als ik deze zaak dan volbracht zal hebben en hun deze vrucht officieel afgedragen zal hebben, zal ik via jullie naar Spanje reizen (28)