Dienen en liefhebben Romeinen 12-15.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Mat 5: 1-16 Barmhartigheid.
Advertisements

Leven in de kracht van de Heilige Geest
ÉÉN GOD, DE VADER 3 nov Rotterdam.
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
De allergrootste liefde
4 De kracht van de Geest.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Waarom zijn er zoveel oorlogen ?
Zingen Vers 1 O onze Vader, trouwe Heer, zie uit uw hemel op ons neer;
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
Efeziërs 1:1-14.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
HOEZO BIDDEN?.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Dienen en liefhebben Romeinen
Deel II verzoening.
Hel en verdoemenis II ver-doe-men, voor eeuwig veroordelen, naar de hel verwijzen “,,
Romeinen Maar de gerechtigheid uit het geloof… nl. in Gods onvoorwaardelijke BELOFTE 2.
De Ben Adam Psalm 8.
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
ALSJEBLIEFT! Romeinen 10.
Paulus' brief aan de Kolossers (4).
Hemelvaart hier en nu of daar en straks?. Situatie Marc.16:14-20 (vgl. Luc.24 en Hand.1) 1)Jezus’ positie 2)onze positie 3)en dan?
Gods betrokkenheid bij je vriendenkring
WELKOM TOV’ERS.
Engelen Wat moet je er mee?. Wat zijn engelen precies? Waar vinden we engelen in de Bijbel? Wat doen engelen?
DE KRACHT DIE IN ONS WERKT. Romeinen 1:16 16 Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
De strijd Romeinen 7:14 - 8:4.
Werken... Hoe en Waarom Slaven, gehoorzaam uw aardse meester in alles, niet met uiterlijk vertoon om bij de mensen in de gunst te komen, maar oprecht.
Inleiding ‘Gezag en Macht’
Maar zo hebt u Christus niet leren kennen! Efeziërs
Jesaja 62:6,7 6. Op uw muren, Jeruzalem, heb Ik wachters aangesteld. Nooit zullen zij zwijgen, heel de dag en heel de nacht niet. U die het volk aan.
Deuteronomium 30: 19 Ik neem heden de hemel en de aarde tegen u tot getuigen; het leven en de dood stel ik u voor, de zegen en de vloek; kies dan het.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Verander je wereld 1 Koningen 3:5-7
9 oktober 2014 Bodegraven 1. 2 De vorige keer Want evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23 Maar.
Leven zoals past bij God
12 sept 2013 Bodegraven 1. 2  vooraf lezen: 1Kor.7:12 t/m 24  indeling 1Korinthe 7  1 t/m 9: over het huwelijk  10 t/m 16: over echtscheiding  16.
Strijd tegen de zonde?.
Preek Jakobus 2:
Kalm en rustig leven? 1 februari 2015 Urk. 1 Timotheüs 2 1 Ik vermaan u dan allereerst smekingen, gebeden, voorbeden en dankzeggingen te doen voor.
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Eén Heer: Christus Jezus
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Zingen Vers 1 Bij U, o HEER, berg ik mijn leven.
1 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21 donderdag 7 juni 2012 bespreking vanaf Kolosse 1 21.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Hebreeën 8 1 De hoofdzaak van ons onderwerp is, dat wij zulk een hogepriester hebben, die gezeten is ter rechterzijde van de troon der majesteit in de.
Zingen Vers 1 Wat drijft de volken, wat bezielt ze toch?
26 oktober 2014 Zoetermeer deel 1. het (direct) voorafgaande in 'Openbaring'  19:11-21 verschijning van de Koning der koningen aan de volkeren  20:1-6.
Het evangelie van de opstanding
6 juli 2014 Tollebeek x "de tweede dood" 1.Openb.2:1 2.Openb.20:6 3.Openb.20:14 4.Openb.21:8.
VAN DE AFGODEN DIE WE AANBIDDEN EN DE WONDEN DIE WE DRAGEN
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
Geen angsten! Je hoeft niet bang te zijn… Waar komen angsten vandaan? Genetisch meegekregen Van kinds afaan aangepraat Door een traumatische ervaring.
Een voorbeeld dat navolging verdient
In deze dienst zal Ds. Verbree Voorgaan
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
11 En als de Geest van Hem Die Jezus uit de doden opgewekt heeft, in u woont, zal Hij Die Christus uit de doden opgewekt heeft, ook uw sterfelijke lichamen.
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Brief aan de Galaten -41- de vrucht van de geest: vrede.
ambassadeurs van Christus
Numeri 16:1-18:32 1 Samuël 11:14-12:22 Johannes 19:1-17
Transcript van de presentatie:

Dienen en liefhebben Romeinen 12-15

De overheid Romeinen 13:1-7 democratie dictatuur

Ieder mens moet zich onderwerpen aan de gezagsdragers die over hem gesteld zijn, want er is geen gezag dan van God, en de gezagsdragers die er zijn, zijn door God ingesteld

Laat iedere ziel onderschikkend zijn aan de superieure gevolmachtigden, want er is geen gevolmachtigde dan onder God, en die er zijn, zijn onder God gesteld

Sinds wanneer regeert mens over mens, of: wanneer begon het menselijk bestuur?

Vergiet iemand het bloed van de mens, Voorzeker, Ik zal vergelding eisen voor uw bloed, voor uw levens (zielen). Van de hand van alle dieren zal Ik vergelding eisen; ook van de hand van de mens, van de hand van ieders broeder, zal Ik vergelding eisen voor het leven (de ziel) van de mens. Vergiet iemand het bloed van de mens, door de mens zal diens bloed vergoten worden; want naar (in) het beeld van God heeft Hij de mens gemaakt. Genesis 9:5-7, hSV

 zodat hij die zich verzet tegen het gezag, (de gevolmachtigde) tegen de instelling (het mandaat) van God ingaat, en wie daartegen ingaan, zullen over zichzelf een oordeel (gericht) halen. Romeinen 13:2

Want voor de overheid (soevereiniteiten) hoeft men niet te vrezen, wanneer men goede werken doet, maar wel als men kwade werken doet. Wilt u nu van het gezag (de gevolmachtigde) niets te vrezen hebben, doe het goede en u zult er lof van ontvangen.

Soevereiniteiten Volmachten Want in Hem zijn alle dingen geschapen die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zichtbaar en die onzichtbaar zijn: tronen, heerschappijen, overheden of machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen. Kolossenzen 1:16 ver boven alle overheid en macht en kracht en heerschappij en elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld, maar ook in de komende. Efeziërs 1:22 Soevereiniteiten Volmachten Krachten Heerschappijen Tronen

Zij is immers Gods dienares, u ten goede.

Als u echter kwaad doet, vrees dan, want zij draagt het zwaard niet zonder reden. Zij is namelijk Gods dienares, een wreekster tot straf (verontwaardiging) voor hem die het kwade doet.

 Daarom is het nodig onderworpen (onderschikkend) te zijn, niet alleen omwille van de straf, maar ook omwille van het geweten.

Om die reden immers betaalt u ook belastingen Om die reden immers betaalt u ook belastingen. Het zijn namelijk dienaars van God, die juist daarmee voortdurend bezig zijn.

Geef dus aan allen wat u verschuldigd bent: belasting aan wie belasting, tol aan wie tol, ontzag aan wie ontzag, eer aan wie eer toekomt.